• 500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  En un ambient elèctric, l'acte es va obrir amb la projecció d'un vídeo on revivim l'heroica resistència de la jornada l'1 d'octubre davant de la brutal repressió de les forces d'ocupació enviades pel Govern del PP per impedir la celebració del referèndum. Read More
 • La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  Les companyes de Lliures i Combatives hem assenyalat que La Manada no és un cas aïllat. Protegint a aquests cinc criminals hi ha jutges i jutgesses, polítics i polítiques que amb les seves sentències, retallades i la seva cultura de la violació garanteixen que continuï impune aquesta onada de violència contra la dona. Read More
 • Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única forma per acabar amb tots aquests atacs a tots els àmbits de la nostra societat és mitjançant la mobilització i la unitat de totes i tots els que patim l’opressió d’aquest sistema, de gènere, d’orientació sexual, de raça o de classe. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  La I Trobada Estatal de Lliures i Combatives ha estat un rotund èxit. Des de que fa un any vam inundar les aules de feminisme revolucionari per convocar la vaga i aturada del 8M, Lliures i Combatives s'ha convertit en l'eina de lluita de centenars d'activistes estudiantils i de dones treballadores. Read More
 • Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  L'alliberament de la dona treballadora és una qüestió de primer ordre per totes i tots els que aspirem a transformar el món. Per aquest motiu hem impulsat Lliures i Combatives, plataforma feminista, anticapitalista i revolucionària, per unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del capitalisme en la mateixa lluita per transformar la societat. Uneix-te! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Resultats de la convocatòria de Vaga

 

El Sindicat d’Estudiants hem convocat directament la vaga d’estudiants i professors en més de cent instituts públics de Catalunya.

La vaga d’estudiants està convocada a gairebé tots els instituts de Cornellà de Llobregat, L’Hospitalet, Sant Joan Despí, Esplugues, Gavà, Viladecans, Sant Feliu, Sant Boi, Sant Adrià de Besòs, Montgat, Badalona, Santa Coloma,... És a dir, en la majoria dels centres d’estudi del cinturó roig de Barcelona.

A Barcelona ciutat hem convocat la mobilització a bona part dels instituts de Sants – Montjuïc, Sant Martí, La Mina, Horta – Guinardó, Nou Barris i Ciutat Vella. Al Vallés, la convocatòria també està estès a bona part dels centres públics de Sabadell, Terrassa, Rubí, Cerdanyola i Mollet. A Mataró i Martorell la convocatòria de vaga està també bastant avançada, i a Manresa la propaganda està circulant entre els estudiants.

A les universitats públiques els exàmens dificulten la convocatòria, però la crida a participar en la manifestació tindrà sens dubte un efecte entre una capa d’estudiants. Als instituts públics de Tarragona, Reus, Selva del Camp, Torredembarra, Morell, Vendrell, Arboç, Salou, Cambrils la convocatòria de vaga ha estat aprovada pels estudiants.

A la URV, els estudiants de Treball Social secundaran la vaga i fan una crida, junt amb el Sindicat d’Estudiants, a la resta d’estudiants universitaris per a que també secundin la vaga. També a Girona ciutat, Salt, Blanes, Arbúcies, Balaguer, Gandesa,... la vaga serà secundada. 

 Comitès de Lluita

 

A totes les assemblees d’estudiants (assemblea general en horari lectiu, assemblea general en el pati o reunió de delegats i subdelegats depenent del centre) que estem convocant per informar dels motius de la vaga, estem insistint en la necessitat de que la proposta de vaga es discuteixi i es voti a totes les classes.

A tots els centres la proposta de vaga serà secundada massivament pels estudiants. Els companys del Sindicat d’Estudiants insistim en la importància de participar en les manifestacions d’estudiants i professors. Per tal d’organitzar la vaga del 14 de febrer i la lluita contra la LEC estem plantejant l’afiliació al Sindicat d’Estudiants i la formació de comitès de lluita on tots aquells estudiants que volen participar en l’organització de la lluita, que estiguin coordinats entre ells i amb altres centres a través del Sindicat d’Estudiants. Aquesta proposta ha tingut molt bona acollida, sent conscients la majoria dels estudiants que haurem de tornar a sortir al carrer.

Els mitjans de comunicació estan ocultant que la convocatòria del 14 de febrer és conjunta d’estudiants i professors, així doncs hem de renovar les forces i els esforços de convocatòria en aquests dies que queden per garantir que el 14 de febrer siguem milers.

Així doncs, el Sindicat d’Estudiants hem repartit desenes de milers de pamflets, hem distribuït i enganxat milers de cartells, i hem convocat desenes d’assemblees d’estudiants, amb resultats molt positius en estudiants que secundaran la vaga, i en companys que s’afilien al Sindicat d’Estudiants i/o que formen comitès de lluita. Si no fem referència al teu institut o localitat i ja heu decidit secundar la vaga, envia’ns totes les dades per completar l’anàlisi de la exitosa Vaga General del proper 14 de febrer. 

PARTICIPA A LES MANIFESTACIONS D’ESTUDIANTS I PROFESSORS

Convocades pel Sindicat d’Estudiants i pels sindicats de professors

A les 12 hores

Barcelona: Pl. Universitat

Tarragona: Pl. Imperial Tarraco

Girona: Jaume I/Governació

Uneix-te a Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos