• 500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  En un ambient elèctric, l'acte es va obrir amb la projecció d'un vídeo on revivim l'heroica resistència de la jornada l'1 d'octubre davant de la brutal repressió de les forces d'ocupació enviades pel Govern del PP per impedir la celebració del referèndum. Read More
 • La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  Les companyes de Lliures i Combatives hem assenyalat que La Manada no és un cas aïllat. Protegint a aquests cinc criminals hi ha jutges i jutgesses, polítics i polítiques que amb les seves sentències, retallades i la seva cultura de la violació garanteixen que continuï impune aquesta onada de violència contra la dona. Read More
 • Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única forma per acabar amb tots aquests atacs a tots els àmbits de la nostra societat és mitjançant la mobilització i la unitat de totes i tots els que patim l’opressió d’aquest sistema, de gènere, d’orientació sexual, de raça o de classe. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  La I Trobada Estatal de Lliures i Combatives ha estat un rotund èxit. Des de que fa un any vam inundar les aules de feminisme revolucionari per convocar la vaga i aturada del 8M, Lliures i Combatives s'ha convertit en l'eina de lluita de centenars d'activistes estudiantils i de dones treballadores. Read More
 • Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  L'alliberament de la dona treballadora és una qüestió de primer ordre per totes i tots els que aspirem a transformar el món. Per aquest motiu hem impulsat Lliures i Combatives, plataforma feminista, anticapitalista i revolucionària, per unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del capitalisme en la mateixa lluita per transformar la societat. Uneix-te! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Èxit de la Vaga de batxillerat nocturn del 6 de maig

14 de maig: vaga d'estudiants i professors de batxillerat nocturn

Èxit de la Vaga de batxillerat nocturn del 6 de maig

14 de maig: vaga d'estudiants i professors de batxillerat nocturn 

Barcelona, 6 de maig de 2008 

La vaga d'estudiants de batxillerat nocturn convocada pel Sindicat d'Estudiants, i recolzada pels sindicats de professors USTEC, CGT i ASPEPC, ha sigut un èxit de seguiment, secundada per pràcticament el 100% dels alumnes de batxilerat nocturn dels 46 instituts públics de Catalunya.  

La participació en les concentracions de Barcelona i Tarragona ha demostrar la ferma voluntat de lluita dels estudiants i professors de nocturn. A Barcelona 800 estudiants i professors s'han concentrat a Pl. Sant Jaume, i gairebé 100 a Tarragona.  

A Barcelona, s'ha dut a terme una assemblea, on més de 20 estudiants, professors i manifestants, han donat el seu punt de vista sobre la lluita, destacant-se aspectes com que la supressió del batxillerat nocturn és un atac a la classe treballadora. 

En la concentració s'ha destacat també que no volem la supressió del batxillerat nocturn, ni de manera dràstica, com pretenia inicialment el Departament d'Educació, ni tampoc de forma gradual, com ha afirmat recentment el conseller d'Educació. 

La exigència al Departament d'Educació és ben clara: 

1.       La obertura de les pre-matriculacions a primer de batxillerat nocturn pel curs 2008-2009.

2.       El manteniment de la oferta actual de batxillerat nocturn.  

En el cas de que el Conseller d'Educació no es comprometi per escrit, el Sindicat d'Estudiants i els sindicats de professors hem organitzar una VAGA D'ESTUDIANTS I PROFESSORS del nocturn pel proper dimecres 14 de maig, amb concentracions. 

El Departament no vol escoltar la veu dels estudiants

 

El Departament d'Educació no s'ha dirigit al Sindicat d'Estudiants en cap moment per "dialogar o negociar". Avui dimarts 6 de maig el Sindicat d'Estudiants hem tingut una conversa telefònica amb el Departament d'Educació, concretament amb la Sra. Brunet del gabinet del Departament, a la que hem explicat les reivindicacions dels estudiants de batxillerat nocturn. 

La responsable del Departament ha afirmat que encara no ha s'han reunit amb les organitzacions d'estudiants i de professors perquè encara no han pres cap decisió, i que estan valorant internament les mesures a portar a terme. 

Considerem que aquesta explicació és una excusa mal dissimulada, en la mesura que el passat 25 d'abril es va comunicar als directors dels centres que no es matriculés a ningú pel curs vinent a primer de batxillerat. I a hores d'ara tenim coneixement de que, per exemple al Vallés, es reduiran dràsticament els centres que ofertin batxillerat nocturn a solament dos instituts. Per tant, considerem la resposta del Departament com una excusa per tractar d'enganyar-nos.  

Exigim que el Departament d'Educació i el govern tripartit reconsiderin la seva actitud, i mantinguin el batxillerat nocturn, ja que la seva base social i electoral és qui opta per aquesta modalitat: la classe treballadora. 

No a la supressió del batxillerat nocturn

En defensa del dret dels treballadors a estudiar

Uneix-te a Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos