• 500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  En un ambient elèctric, l'acte es va obrir amb la projecció d'un vídeo on revivim l'heroica resistència de la jornada l'1 d'octubre davant de la brutal repressió de les forces d'ocupació enviades pel Govern del PP per impedir la celebració del referèndum. Read More
 • La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  Les companyes de Lliures i Combatives hem assenyalat que La Manada no és un cas aïllat. Protegint a aquests cinc criminals hi ha jutges i jutgesses, polítics i polítiques que amb les seves sentències, retallades i la seva cultura de la violació garanteixen que continuï impune aquesta onada de violència contra la dona. Read More
 • Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única forma per acabar amb tots aquests atacs a tots els àmbits de la nostra societat és mitjançant la mobilització i la unitat de totes i tots els que patim l’opressió d’aquest sistema, de gènere, d’orientació sexual, de raça o de classe. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  La I Trobada Estatal de Lliures i Combatives ha estat un rotund èxit. Des de que fa un any vam inundar les aules de feminisme revolucionari per convocar la vaga i aturada del 8M, Lliures i Combatives s'ha convertit en l'eina de lluita de centenars d'activistes estudiantils i de dones treballadores. Read More
 • Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  L'alliberament de la dona treballadora és una qüestió de primer ordre per totes i tots els que aspirem a transformar el món. Per aquest motiu hem impulsat Lliures i Combatives, plataforma feminista, anticapitalista i revolucionària, per unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del capitalisme en la mateixa lluita per transformar la societat. Uneix-te! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

VAGA D’ESTUDIANTS I PROFESSORS DE NOCTURN

Concentracions a les 19 hores

Pl. Sant Jaume (BCN) i Pl. Imperial Tarraco (TGN)

14 de maig:

VAGA D’ESTUDIANTS I PROFESSORS DE NOCTURN

Concentració a les 19 hores a Pl. Sant Jaume

EN DEFENSA DEL BATXILLERAT NOCTURN!

 

El Departament d’Educació vol suprimir el batxillerat nocturn. La seva intenció inicial era suprimir-lo de forma dràstica, en dos anys. Com a conseqüència de la pressió social i la mobilització del passat 6 de maig, ara pretenen suprimir-lo de forma gradual. El Sindicat d’Estudiants estem totalment en contra de la supressió del batxillerat nocturn, ja sigui de forma dràstica o gradual. 

La supressió del batxillerat nocturn suposa un atac gravíssim contra l'educació pública. Aquesta és una modalitat horària a la que molts fills de treballadors s'acullen per fer compatible els estudis amb el treball, i per tant suprimir-lo suposa un atac a l'educació pública, que posarà encara més obstacles per a que els joves treballadors puguin estudiar. 

Segons diuen compensaran amb el batxillerat a distància i virtual, però en realitat significarà impedir a molts estudiants la possibilitat de reincorporar-se al sistema educatiu o de combinar feina i estudis, ja que aquestes modalitats no tenen classes presencials com el batxillerat nocturn, i les que en tenen es fan en un grapat de centres a tot Catalunya. Aquest atac suposa en la pràctica que els joves hem d'escollir: estudiar o treballar, quan els joves fills de treballadors en molts casos hem de combinar estudis i feina per tirar endavant.  

El Departament d’Educació diu que vol “racionalitzar la despesa”. Doncs llavors que retallin les subvencions milionàries que any rere any rep la patronal de l’ensenyament privat – concertat, que fa de l’educació un negoci lucratiu, i que la majoria són propietat de la Jerarquia Eclesiàstica. En l’any 2007 la privada concertada va rebre més de 1000 milions d’euros dels diners públics que haurien d’anar a l’educació pública.  

Després de l’èxit de la vaga del 6 de maig,

el Departament pretén dividir a la comunitat educativa 

La convocatòria de vaga d’estudiants pel 6 de maig que va fer el Sindicat d’Estudiants, i que posteriorment va rebre el recolzament dels sindicats de professors USTEC, CGT i ASPEPC, va ser un èxit rotund. Tot i el poc temps i les dates d’exàmens, més de 500 estudiants i professors ens vam concentrar a la Pl. Sant Jaume. També hi va haver concentracions a Tarragona i Manresa. La disposició a la lluita dels estudiants i professors del nocturn es va veure clarament. 

El dimecres 7 de maig el Departament d’Educació ha comunicat que no suprimiran el batxillerat nocturn en tots els centres, sinó solament en 20 dels 46 instituts públics de Catalunya. Amb aquesta maniobra el Departament d’Educació pretén debilitar la resposta, tractant de dividir als estudiants i professors del nocturn entre els que es mantenen i els que es suprimeixen. Si avui acceptem que es suprimeixi en 20 instituts, l’any que ve vindran la resta.  

No ho aconseguiran! Els estudiants i professors hem de dir ben alt i ben clar: NO A LA SUPRESSIÓ DEL BATXILLERAT NOCTURN, NI TOTAL NI PARCIAL NI GRADUAL. 

14 de maig: vaga conjunta d’estudiants i professors de nocturn

La lluita pel batxillerat nocturn és la lluita en defensa de l’educació pública. 

El 14 de maig els sindicats de professors USTEC, CGT i ASPEPC, conjuntament amb el Sindicat d’Estudiants, hem convocat VAGA D’ESTUDIANTS I PROFESSORS de nocturn, i concentració a les 19 hores a Pl. Sant Jaume de Barcelona. 

Avui pretenen suprimir el batxillerat nocturn. Demà vindran més retallades, començant per les Escoles d’Adults i/o les Escoles Oficials d’Idiomes. L’educació pública està rebent atacs molt greus.  

El govern pretén aprovar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) que és una llei de privatització. Segons l’avantprojecte de la LEC, l’escola privada concertada seguirà augmentant els seus ingressos, subvencions i privilegis, en detriment de l’educació pública, accentuant la seva degradació.  

També volen imposar un model de direcció i gestió dels centres públics seguint el model de les empreses privades: externalització de serveis, retall als drets democràtics d’estudiants i professors, cobrament de quotes, competència entre centres,... Entre altres aspectes, està en els plans del Departament reduir també el número de centres diürns que ofertin el batxillerat.  

Totes aquestes mesures no milloraran l’educació, sinó que aprofundiran els problemes que ara pateix com a conseqüència de la deficient inversió pública. Catalunya està a la cua d’Europa i de l’Estat espanyol en inversió a l’educació pública. Si volen dignificar i modernitzar l’educació, que comencin per invertir més diners a la pública! 

La LEC va provocar la Vaga del passat 14 de febrer, en aquell moment contra els bases de la llei. Ara que tenim l’avantprojecte, tornarem a sortir al carrer aquest curs i el curs vinent. 

En aquest sentit, la lluita contra la supressió del batxillerat nocturn forma part de la lluita contra la LEC i en defensa de l’educació pública. Per això el Sindicat d’Estudiants convoquem a tots els estudiants i professors a participar en la concentració del proper dimecres 14 de maig. 

NO A LA SUPRESSIÓ DEL BATXILLERAT NOCTURN

EN DEFENSA DEL DRET A ESTUDIAR DELS TREBALLADORS

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, GRATUÏTA I DE QUALITAT

Uneix-te a Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos