• 500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  En un ambient elèctric, l'acte es va obrir amb la projecció d'un vídeo on revivim l'heroica resistència de la jornada l'1 d'octubre davant de la brutal repressió de les forces d'ocupació enviades pel Govern del PP per impedir la celebració del referèndum. Read More
 • La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  Les companyes de Lliures i Combatives hem assenyalat que La Manada no és un cas aïllat. Protegint a aquests cinc criminals hi ha jutges i jutgesses, polítics i polítiques que amb les seves sentències, retallades i la seva cultura de la violació garanteixen que continuï impune aquesta onada de violència contra la dona. Read More
 • Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única forma per acabar amb tots aquests atacs a tots els àmbits de la nostra societat és mitjançant la mobilització i la unitat de totes i tots els que patim l’opressió d’aquest sistema, de gènere, d’orientació sexual, de raça o de classe. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  La I Trobada Estatal de Lliures i Combatives ha estat un rotund èxit. Des de que fa un any vam inundar les aules de feminisme revolucionari per convocar la vaga i aturada del 8M, Lliures i Combatives s'ha convertit en l'eina de lluita de centenars d'activistes estudiantils i de dones treballadores. Read More
 • Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  L'alliberament de la dona treballadora és una qüestió de primer ordre per totes i tots els que aspirem a transformar el món. Per aquest motiu hem impulsat Lliures i Combatives, plataforma feminista, anticapitalista i revolucionària, per unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del capitalisme en la mateixa lluita per transformar la societat. Uneix-te! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Avui 9 de Març més 15.000 persones ens hem manifestat pels carrers de Barcelona en la manifestació unitària convocada pel Sindicat d’Estudiants i la resta d’organitzacions de la comunitat educativa integrades en la plataforma en defensa de l’educació pública.

Durant la mobilització ha estat molt present la importància de seguir lluitant als carrers de forma unida: els estudiants amb els nostres professors i pares i mares. Després de la victòria històrica contra les revàlides franquistes que vam aconseguir a través de les vagues estudiantils convocades pel Sindicat d’Estudiants al inici de curs (26O i 24N),  des del SE considerem que cal enfortir la mobilització per tal d’aconseguir l’eliminació completa de la Llei Wert, i sens dubte aquesta vaga de la comunitat educativa és un pas molt important.

Punxa aquí per veure la galeria d'imatges de la vaga 9M a Catalunya

Els i les estudiants fills de treballadors sabem que l’objectiu del govern central i de la Generalitat és expulsar-nos de la universitat, i per això hem deixat clar la nostre oposició al Decret 3+2, que vol imposar-nos el PP i que Convergència (ara PDeCAT) pretén aplicar el curs vinent a totes les universitats catalanes.

A més, també hem reclamat la retirada de la LEC, que fou i és rebutjada massivament per vagues generals de tota la comunitat educativa i que la Generalitat utilitza per aplicar les retallades educatives a Catalunya, incloent les privatitzacions i l’acomiadament dels nostres professors.

La manifestació d’avui a Barcelona i les que s’han produït a desenes de localitats de l’Estat (on han participat en total més de 200.000 persones) demostren sense cap mena de dubte la voluntat de lluita de la comunitat educativa. L’educació pública va ser una conquesta de la mobilització social als carrers, i aquesta és la clau per a defensar-la i per a reclamar que els diners de tots i totes que ens roben els banquers i els governs corruptes al seu servei vagi destinat a reduir la massificació, readmetre als 32.000 professors acomiadats, als 100.000 estudiants expulsats de la universitat per no poder pagar les taxes universitàries i per dignificar la FP augmentant el nombre de places i recursos i evitar els 20.000 estudiants no admesos en els darrers dos cursos. Estudiants, professors i pares i mares ho hem deixat clar: no volem cap pacte amb aquells que estan destruint l’educació pública! L’únic pacte possible passa per la derogació immediata de la LOMCE, la LEC i el 3+2!

A les manifestacions d’avui han participat activament els companys i companyes dels estibadors, les kellys, treballadors de Coca-Cola i molts altres col·lectius que estan duent a terme una lluita exemplar en defensa dels drets laborals i unes condicions de vida digne per a les famílies de classe treballadora.

Durant aquests darrers anys ens hem mobilitzat la marea educativa, sanitària, els treballadors de Coca-Cola, de Panrico, els estibadors, les kellys, els treballadors de Movistar, de la PAH i desenes i desenes de sectors en lluita. Ja hem aconseguit victòries molt importants, com la retirada de les revàlides franquistes i de la llei antiavortament del PP, hem frenat centenars de desnonaments i hem aturat privatitzacions d’hospitals a moltes zones.

Des del Sindicat d’Estudiants considerem que cal generalitzar aquestes victòries, i enfortir la mobilització de tots els sectors en lluita, unint les diferents reivindicacions en una gran vaga general d’estudiants i treballadors en defensa de l’educació i la sanitat públiques, dels drets laborals, contra la pobresa energètica i en defensa d’un habitatge per a tots i totes.

Els dirigents sindicals de CCOO i UGT han d’abandonar la pau social, ja que sense lluita als carrers a les taules de negociacions amb el govern només es poden pactar retrocessos. La recent victòria de la marea blanca a Andalusia marca el camí, i les enormes mobilitzacions en defensa dels refugiats, contra la opressió masclista i contra les retallades educatives indiquen la disposició total a la lluita de la classe obrera. És necessari impulsar la rebel·lió social contra el govern de Rajoy i Puigdemont! Tenim força! Sí que es pot!

 

Per una vaga general de tots els sectors en lluita!

Afilia’t al Sindicat d’Estudiants! Organitzats som més forts!

Escriu-nos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos