• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Derogació del 3+2! Prou retallades i atacs!

Ahir 11 de Maig diversos centenars d’estudiants universitaris ens concentràvem a la Plaça Universitat de Barcelona i ens mobilitzàvem fins a la Via Laietana responent a la crida a la mobilització de la Universitat realitzada per assemblees de la facultat pel 10 i l’11 de Maig. Des del Sindicat d’Estudiants donem suport a aquesta crida a la lluita. Una de les reivindicacions centrals d’aquesta mobilització va ser la mateixa que ja va motivar la vaga general a totes les universitats públiques catalanes del passat 2 de Març, quan més de 10.000 alumnes d’universitat ens vam manifestar exigint la reducció de les taxes universitàries. 

La Generalitat ens segueix condemnant a pagar les taxes més elevades de tot l’Estat i de les més elevades d’Europa. Des que el 2012 el Govern de Convergència va decidir pujar les taxes un 67%, aquesta situació no només no ha estat corregida sinó que els convergents han igualat, i en alguns casos superat, al PP com a campió de les retallades i atacs contra la universitat pública.   

A l’elevat cost de les taxes s’uneix una política de beques cada vegada més restrictiva i l’aplicació del decret 3+2, que a Catalunya – diguin el que diguin els defensors del PDeCAT – ja s’ha posat en marxa. La posició de Junts Pel Sí va quedar clara quan van vetar tots els aspectes progressistes de la moció de censura defensada per la CUP, que plantejava establir una pròrroga a l’aplicació del 3+2 durant la legislatura (a la pràctica significava introduir aquest greu atac però a un ritme més lent) o la proposta de reduir un 30% les taxes universitàries a Catalunya. Tot i que la CUP defensa un discurs anticapitalista que compartim, els fets demostren el carreró sense sortida que significa pactar amb els qui ataquen constantment als nostres drets. La CUP va presentar aquesta moció com un triomf, però la realitat va ser que Junts Pel Sí va votar juntament amb el PP, Ciutadans i PSC al parlament per evitar que aquesta moció, resultat de la pressió als carrers per les mobilitzacions del 13 i 14 d’abril del 2016, fos aprovada. El caràcter reaccionari del Govern ha tornat a quedar demostrat als últims dies amb les detencions arbitràries de tres companys del SEPC pels Mossos d’Esquadra.   

Des del Sindicat d’Estudiants exigim que es deixin de paraules i de discursos sumptuosos i que prenguin mesures concretes. No volem el 3+2 ni ara ni en dos anys ni mai! I per descomptat no volem la seva paralització per obrir un debat a la comunitat educativa, sinó la seva completa derogació: aquesta és l’única garantia perquè no s’apliqui. El mateix respecte a la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), aprovada també per Junts Pel Sí i que no és més que una LOMCE de pa amb tomàquet. 

Per complir les reivindicacions que el moviment estudiantil ha posat damunt de la taula, les estudiants i el conjunt de la comunitat educativa hem de seguir als carrers, organitzant la lluita i la mobilització. Una vegada més fem una crida a les dirigents de la CUP a deixar de sostenir amb el seu vot al Parlament al Govern de Convergència. I a les organitzacions de professors, de mares i pares i al conjunt de l’esquerra a no deixar la mobilització. També saludem i de la mateixa manera donem suport a la moció de censura dels dirigents de Podem contra el PP i fem una crida a acompanyar aquesta moció amb una vaga general que faci fora al PP del Govern.

Fora Convergència i fora el PP!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos