• El 28 de Setembre: vaga general estudiantil

  El 28 de Setembre: vaga general estudiantil

  Des del Sindicat d’Estudiants entenem que només a través de la mobilització massiva de la classe treballadora i el jovent podem aconseguir-ho i per això cridem a tots els joves de Catalunya i a totes les organitzacions estudiantils de l’esquerra a respondre unitàriament, posant els nostres instituts i facultats en peu de lluita, organitzant assemblees massives i creant comitès contra la repressió i pel dret a decidir.Comitès que organitzin aturades, concentracions, facin difusió i animin a la participació a totes les mobilitzacions convocades… i a confluir totes i tots donant una resposta multitudinària el proper 28 de Setembre en una gran Vaga General Estudiantil, buidant les aules i omplint els carrers amb un clam: Llibertat per al poble català, prou de repressió franquista! Read More
 • L’1-O volem votar • El poble i el jovent de Catalunya té dret a decidir!

  L’1-O volem votar • El poble i el jovent de Catalunya té dret a decidir!

  Des del Sindicat d'Estudiants cridem tots els joves a impulsar aquesta lluita, a crear Comitès d'Acció pel dret a decidir a cada centre d'estudis i facultat, a realitzar assemblees massives en instituts i universitats, a elaborar propaganda i penjar pancartes en els nostres centres i barris en defensa del dret a l’autodeterminació i contra la repressió. Read More
 • Més de 600 persones omplen les Cotxeres de Sants al Míting en defensa de la Revolució d'Octubre

  Més de 600 persones omplen les Cotxeres de Sants al Míting en defensa de la Revolució d'Octubre

  El Míting internacionalista organitzat el 19 de juliol per Esquerra Revolucionària i el Comitè per una Internacional dels Treballadors (CIT/CWI) ha estat un èxit sense pal·liatius. Read More
 • Manifest de Lliures i Combatives

  Manifest de Lliures i Combatives

  Ens volem vives, lliures i combatives! Uneix-te! Read More
 • Contra les agressions i l’opressió al col·lectiu LGTBIQ+

  Contra les agressions i l’opressió al col·lectiu LGTBIQ+

  Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única forma per acabar amb tots aquests atacs a tots els àmbits de la nostra societat és mitjançant la mobilització i la unitat de totes i tots els que patim l’opressió d’aquest sistema, de gènere, d’orientació sexual, de raça o de classe. Read More
 • 9M: una vaga estudiantil abrumadora buida les aules i omple els carrers

  9M: una vaga estudiantil abrumadora buida les aules i omple els carrers

  Més de 15.000 persones pels carrers de Barcelona reclamem la derogació immediata de la LOMCE, la LEC i el 3+2! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Descarrega el full / Descarrega el cartell   

Des de Lliures i Combatives, la plataforma feminista i antiLGTBIfòbica impulsada pel Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària, volem mostrar el nostre suport incondicional als drets del col·lectiu LGTBI, al qual molts i moltes de nosaltres pertanyem i ens sentim identificades, no només per l’orientació sexual sinó també per l’esperit de lluita i reivindicació existent des dels seus orígens.

Per això estem impulsant actes a instituts i universitats per a dir alt i clar que volem ser el que som, i que les diverses identitats sexuals no són cap delicte. Aquest 17 de maig, el Dia Internacional contra la Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia, sortim als carrers a combatre la LGTBIfòbia, una discriminació basada en l’odi a la diversitat i estesa per l’heteropatriarcat. Aquesta concepció capitalista de la societat ens sotmet a les dones treballadores a un paper d’explotades i als membres de la comunitat LGTBI a la no acceptació, per tal de fomentar un model familiar basat en la jerarquia i l’opressió, i dividir-nos segons el gènere, raça, nacionalitat o orientació sexual a tots i totes. 

Volem ser el que som: prou repressió!

La situació d’aquest col·lectiu és totalment precària. Mentre que a Catalunya les agressions homòfobes han augmentat un 20% en dos anys, a l’Estat Espanyol un 41% de les persones que no se senten còmodes amb el seu gènere de naixement s’ha intentat suicidar. O a l’Amèrica Llatina un 80% dels transgèneres no passa dels 35 anys.

Avui en dia, a països d’Àsia, Àfrica i Orient Mitjà, així com a Rússia, Turquia i en alguns Estats dels EUA, la persecució institucional contra membres del col·lectiu és una realitat. Recentment hem conegut el cas extrem de Txetxènia, on han creat camps de concentració per a tots els qui no segueixin les normes de sexualitat imposades, amb l’argument de que és necessari netejar el país. Cap mitjà de comunicació tradicional s’ha dignat a publicar aquesta notícia. Fets com la massacre a una discoteca gai d’Orlando, la més gran dels Estats Units després del 11S, o el suicidi del jove Alan el 2015, l’estudiant transexual de Rubí; demostren la opressió fomentada per aquest sistema injust i les dificultats que tenen els membres d’aquesta comunitat per a sentir-se bé amb ells mateixos.

La doble moral dels defensors d’aquest sistema opressor

Recentment aquí a Catalunya, a Sitges, Sants-Montjuïc i a Berga, s’han produït tres agressions físiques cap a persones del col·lectiu, i aquests són només els casos denunciats, sense comptar l’assetjament escolar, insults i humiliacions que s’ocasionen moltes vegades. El govern de Convergència (actualment PDECat) plora llàgrimes de cocodril per aquestes agressions, i diu estar en contra d’aquesta xacra, però mentrestant es nega a aplicar la llei contra la homofòbia que el Parlament de Catalunya va aprovar el 2014, una legislació que permetria actuar contra les situacions de discriminació quotidianes. A més, els pressupostos de la Generalitat destinen 30 milions d’euros a escoles de l’Opus Dei, l’ala més reaccionària, masclista i homòfoba de l’Església catòlica.

Per la seva banda, el Partit Popular s’omple la boca de paraules contra la discriminació a la comunitat LGTBI i el masclisme, però ells són els grans representants de l’heteropatriarcat i, juntament amb el PDeCAT, donen suport a governs com els anteriorment citats que oprimeixen de forma brutal al col·lectiu LGTBI i a les dones. No només no intenten acabar amb aquesta situació, sinó que la perpetuen i l’afavoreixen amb les seves polítiques de retallades en educació i serveis socials. Una de les propostes estrella del PP i que està aplicant Convergència, la LOMCE, pretén introduir l’Església Catòlica en l’educació pública, la mateixa institució que s’ha oposat nombroses vegades en contra del matrimoni homosexual i la llibertat del col·lectiu.

Contra la LGTBIfòbia: organitza’t contra el capitalisme

Actualment els empresaris i els governs que amb les seves polítiques perpetuen la nostra opressió han volgut convertir les nostres reivindicacions en una festa sense contingut i fer del dia de l’Orgull Gai un negoci. Des de Lliures i Combatives ens identifiquem amb la revolta de Stonewall que va permetre aixecar la bandera de la lluita LGTBI, amb el Front d’Alliberament Gai que vinculava la necessitat de fer la revolució per a acabar amb la LGTBIfòbia i amb l’acció combativa del LGSM (Lesbian and Gays Support the Miners) que va permetre tombar al govern de Margaret Tatcher.

En els nostres instituts i universitats, en els nostres llocs de treball, rebutgem qualsevol tipus d’opressió i impulsem la lluita social, que és l’únic camí per a aconseguir les nostres reivindicacions. El nostre objectiu és esfondrar el capitalisme, el sistema que busca enfrontar-nos i oprimir-nos, però que nosaltres amb solidaritat, organització i lluita vencerem!

Visca les lluites de la comunitat LGTBI!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Uneix-te a Lliures i Combatives

Imatges de la jornada de vaga del 9 de Març

Imatges Congrés Sindicat d'Estudiants de Catalunya 2017

 

Castellà i Euskara

Segueix-nos

Enllaços


logoFFE
logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB