No ens aturarem!

Punxa aquí per veure la galeria de fotos i vídeos

La vaga general estudiantil convocada pel Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives ha estat un èxit sense pal·liatius, amb més de milió i mig d’estudiants buidant les aules i un seguiment del 90% de secundària. A això se li han sumat les més de 60 manifestacions que hem realitzat a tots els territoris. Més de 100.000 estudiants hem omplert els carrers amb la nostra força! La determinació que hem demostrat contra el masclisme en les aules, contra la justícia patriarcal, és també una clara advertència al govern de Pedro Sánchez.

No ens conformem amb gestos ni amb promeses. Prou ja de mirar a una altra banda, de no fer res per acabar amb el poder de l’Església Catòlica a l’educació, de consentir la seva propaganda homòfoba i sexista, d’acceptar les sentències escandaloses d’una justícia franquista que permet que ens matin i que ens violin, i prou ja de mantenir les retallades educatives, l’abús de les matrícules i la privatització de l’educació pública.

Des de primeres hores del matí era evident que la vaga anava a ser un èxit i les manifestacions molt potents. I així ha estat. L’aturada ha estat multitudinària als instituts: al voltant del 90% a Galiza, Astúries, Euskal Herria, Aragó, Catalunya, País Valencià, Andalusia, Madrid, Balears..., superant el 80% a Extremadura, Canàries, Cantàbria, Múrcia, Castella i Lleó i Castella - la Manxa, La Rioja..., i amb un seguiment important a desenes de facultats de tot l’Estat. Juntament a aquesta resposta, les manifestacions han congregat a desenes de milers: 15.000 a Barcelona i a Madrid, 5.000 a Bilbo i milers més per tota Euskal Herria, més de 15.000 en les capitals andaluses i de 5.000 en les principals ciutats gallegues, més de 7.000 a València capital i de 2.000 entre Oviedo i Gijón, i desenes de milers a la resta de territoris.

En totes les manifestacions l’ambient ha estat molt combatiu, corejant amb entusiasme “visca visca visca la lluita feminista”, “con o sin ropa mi cuerpo no se toca”, “no es no, lo demás es violación”, “tranquila hermana, aquí está tu manada”, “educació sexual sí, religió no” i moltes altres. També ens hem emocionat amb la presència de centenars de jubilats i jubilades, de veteranes lluitadores i lluitadors que s’han manifestat al nostre costat convocats per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions. Les seves intervencions per megafonia en les manifestacions han estat molt emotives, la seva lluita per les pensions dignes és una inspiració i el seu lema “gobierne quien gobierne las pensiones de defienden” és també el nostre.

També hem comptat amb el suport de desenes de col·lectius feministes, LGTBI, de dones en lluita acompanyant-nos en aquesta jornada, com les Kellys de Barcelona, la Plataforma Libres de Essure España, Feminicidio.net, l’Assemblea Feminista Unitària Sevilla..., o activistes com Amelia Tiganus, supervivent de tracta de dones. A més a més, centenars d’activistes de Lliures i Combatives i del Sindicat d’Estudiants hem parlat durant i al final de les manifestacions, deixant clar que no retrocedirem en la mobilització, que defensem un feminisme combatiu, de lluita, anticapitalista i revolucionari, que no acceptem que trepitgin els nostres drets i que el moviment de la dona treballadores i les estudiants per la nostra emancipació està completament lligat al combat contra les injustícies socials i l’opressió que patim en el sistema capitalista.

Volem destacar la presència de milers dels nostres companys, que s’han mobilitzat amb nosaltres en un vaga mixta i que estan en primera línia davant les agressions als drets de les i els joves LGTBI, impulsant plegats la batalla contra el masclisme en les aules i els prejudicis sexistes.

Aquesta vaga ha suposat un pas endavant molt important per aixecar un gran moviment del jovent estudiantil contra el sexisme i el masclisme a instituts i universitats, i per arrencar al govern de Pedro Sánchez i a la ministra d’Educació les exigències per les quals milions de joves ens mobilitzem avui, el passat 10 de maig i en la gran vaga general feminista del 8 de març.

Des del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives no ens aturarem fins obligar a aquest govern a posar en marxa una assignatura d’educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria en tots els centres d’estudi, tant públics com privats, per educar contra el masclisme i el sexisme, el maltractament i la cultura de la violació, contra la homofòbia i la transfòbia. Fins que s’eliminin de totes les normatives internes dels centres d’estudi qualsevol referència sexista i repressiva a la nostra forma de vestir, recollint explícitament el respecte a la llibertat sexual de totes les persones, dels drets del col·lectiu LGTBI. Per a que s’adoptin mesures disciplinàries contundents contra aquells professors que, tot i que són minoria, mantenen actituds masclistes i sexistes a instituts i universitats. I per a que es deixin de mesures cosmètiques i deroguin d’una vegada per totes la LOMCE, s’acabi amb les retallades educatives i s’aconsegueixi la gratuïtat de l’educació pública des de l’educació infantil fins la universitat.

Volem respecte i dignitat, volem llibertat i ser el que som, la fi dels abusos i la humiliació.

Afilia’t a Lliures i Combatives i al Sindicat d’Estudiants per a construir el feminisme combatiu, anticapitalista i revolucionari!