Concentració d’estudiants i professors Divendres 7 de Juny 12h a la Conselleria d’Educació València (Av. Campanar 32)

Firma la petició aquí

Un any més desenes de milers d’estudiants fan les proves de la selectivitat al País Valencià aquesta setmana. El dimarts, primer dia de selectivitat, milers d’estudiants s’han trobat que l’examen de Matemàtiques II era un autèntic escàndol. La dificultat d’aquest examen ha estat fora de lloc, molts dels estudiants han reaccionat amb ràbia per aquesta prova i en qüestió d’hores una petició a traves de Change.org a arreplegat 30.000 adhesions. En el mateix sentit han estat altres proves com la de Llatí que també han provocat molt de descontent.Queda molt clar que en cap cas aquestsexàmens tenen l’objectiu d’avaluar, al contrari, el seu objectiu es eliminar d’un cop a milers d’estudiants i que no puguen accedir a la universitat pública. 

Al voltant de la indignació de milers de persones amb el que ha passat enguany el Govern ha anunciat la creació d’una comissió per a garantir "el mateix grau de dificultat" als exercicis de tot l’Estat Espanyol. Aquestes declaracions son de vergonya, els estudiants no necessitem més dificultats per accedir a la educació universitària, al contrari, el que necessitem es una accés lliure i gratuït que garanteixi que tothom tingui una oportunitat d'obtenir una formació superior i de qualitat independentment de la seva situació econòmica. Eixigim al govern que retire immediatament aquestes declaracions i atengui les nostres demandes.

En aquest sentit, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida als estudiants a mobilitzar-nos massivament contra aquestes proves i exigir al Ministeri d’Educació i la Conselleria d’Educació que la prova de Matemàtiques II quede fora d’avaluació.

Cridem a fer una concentració massiva d’estudiants a les 12 hores aquest divendres 7 de juny davant de la Conselleria d’Educació a València. A la concentració farem un assemblea per a donar veu a totes i tots els estudiants i afegir totes les reivindicacions necessàries.

Des del Sindicat d’Estudiants volem també denunciar el caràcter classista de la Selectivitat. Com ja explicàvem abans, aquesta es una prova feta només per a impedir que milers de joves de la classe treballadora puguen accedir a la universitat pública. Una barrera que juntament amb la pujada de les taxes universitàries i la reducció de les beques provoca que cada any milers d'estudiants de families treballadores vegin imposible el seu accés a la universitat.

Aquesta prova es completament arbitraria, pretén substituir el treball d’aprenentatge i avaluació constant al llarg de dos anys per una avaluació de tres dies, tirant per terra l’esforç d’estudiants i professors. A més, es una prova classista perquè als fills de les famílies riques no els afecta, donat que en aquests casos ells poden pagar les desenes de milers d’euros que costen les matrícules.

Hi ha prou diners per a garantir places suficients i gratuïtes a les universitats públiques, però açò no interessa als capitalistesi la dreta al seu servei, que empren els diners dels nostres impostos per a rescatar bancs, fer amnisties fiscals i en resum, garantir els beneficis desorbitats dels capitalistes i poderosos a costa nostra.

És hora a més d'acabar amb totes les retallades que hem patit en la Universitat pública durant els últims anys, la qual cosa passa també per acabar amb les taxes abusives que han suposat l'expulsió de la Universitat de milers i milers d'estudiants de famílies humils, incapaces d'afrontar avui matrícules prohibitives. Cal garantir ja el ple accés i gratuïtat de la Universitat, i això inclou eliminar la Selectivitat. 

Per això, instem al Govern del PSOE a no donar l'esquena als estudiants valencians davant aquest atac i a dur a terme totes aquestes mesures que garanteixin l'accés lliure i gratuir a la universitat púilica per a les famílies treballadores; i des del Sindicat d’Estudiants continuarem amb lluitant i mobilitzant-nos per aconseguir-ho.

No a la Selectivitat!

Universitat pública, gratuïta i de qualitat!