Ezker Iraultzailea

Han passat més de dos anys des que el 15 d’octubre de 2016 a Altsasu, una baralla davant d’un bar que va involucrar dos guàrdies civils i les seves parelles va servir de pretext per acusar vuit joves d’aquesta localitat d’actes terroristes. Aquest incident va ser portat directament a  l’Audiència Nacional per convertir-ho en un muntatge judicial acompanyat d’una campanya mediàtica furibunda dels mitjans reaccionaris.

La intensa i vergonyosa manipulació policial, judicial i mediàtica amb la fi de criminalitzar aquests vuit joves i acusar-los falsament  d'actuar sota les ordres d'ETA, ha estat clau per justificar una sentència que els condemna a un total de 79 anys de presó. Adur, Jokin i Oihan porten a la presó des del 14 de novembre de 2016 i Jon Ander, Iñaki, Aratz i Julen des del 5 de juny de 2018.

El cas d’Altsasu no és un fet aïllat, sinó una conseqüència més d’una justícia heretada de la dictadura franquista i un aparell de l’Estat que segueix mantenint en posicions clau a centenars de reaccionaris i ultradretans.

Milions de treballadors i treballadores, joves i pensionistes han protagonitzat aquests anys grans mobilitzacions contra les retallades socials i els atacs als drets democràtics. Per enfrontar-se a aquest moviment, la dreta, l’aparell de l’Estat i els partits que sostenen el règim del 78 han emprès una deriva autoritària embolicada en el nacionalisme espanyolista més rabiós. Això els ha portat a usar milers de policies per reprimir durant el poble de Catalunya quan pretén exercir el seu legítim dret a decidir el seu futur, a empresonar sense judici a dirigents independentistes acusats de un delicte de rebel•lió militar per col•locar urnes en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, a condemnar a penes de presó a rapers, truiters i humoristes per ofendre l’Església i la monarquia o suposadament “enaltir” el terrorisme, i encausar a centenars d’activistes sindicals i l’esquerra militant.

Mentrestant, els apologistes de la dictadura franquista defensen plàcidament el seu discurs a televisions i mitjans de comunicació, les bandes feixistes actuen amb total impunitat, els violadors de La Manada són tractats amb guant de seda i segueixen en llibertat, i els empresaris i banquers corruptes que desnonen i extorsionen a milers de famílies són protegits pels jutges i pel sistema.

Des d'Ezker Iraultzailea (Esquerra Revolucionària a Euskal Herria) fem una crida a posar en marxa una campanya de solidaritat internacional amb els joves d’Altsasu. Avui són ells, però aquests muntatges són habituals per frenar la lluita dels treballadors i el jovent de tot el món, i només la solidaritat i la mobilització massiva podrà derrotar-los.

Us demanem a tots els companys i companyes que difongueu aquesta campanya:

  • Que signeu la resolució de suport i que la feu arribar a les vostres organitzacions, associacions i sindicats a tots els països.
  • Que envieu vídeos i fotos de suport per portar la solidaritat el més lluny possible a través de les xarxes socials mencionant a Twitter a @Altsasugurasoak, @EzkIraultzailea i @socialist_world.

Podeu enviar tot el material de suport al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb còpia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Participa en la campanya signant i enviant la següent resolució:

Resolució de solidaritat amb els joves d’Altsasu

Llibertat pels joves d’Altsasu! Prou ja de muntatges policials!

Els sotasignats volem traslladar tot el nostre suport i solidaritat als joves d’Altsasu, víctimes d’un muntatge policial al més pur estil franquista, als seus familiars i amics i a la plataforma Altsasu Gurasoak.

Els 8 joves d’Altsasu han estat els caps de turc d’una campanya de la dreta i l’aparell de l’Estat que pretén criminalitzar el jovent d’Euskal Herria i tots aquells i aquelles que aixequen la seva veu contra l’opressió. No són els únics. La justícia al servei dels poderosos ha organitzat en els últims anys nombrosos muntatges judicials que han portat a l’exili i a la presó a molts lluitadors socials, sindicalistes, militants de l’esquerra combativa, d’organitzacions independentistes i treballadors de la cultura, que no fan una altra cosa que defensar els drets  d’expressió, organització i manifestació davant la deriva autoritària de l’Estat espanyol.

Unim la nostra veu a la dels centenars de milers que s’han mobilitzat en els darrers anys en carrers de Iruña i Altsasu, exigint al govern espanyol l’alliberament immediat dels sets joves empresonats injustament, la retirada dels càrrecs de terrorisme que cop rere cop tracten d’imposar, la depuració dels elements franquistes de la judicatura i la fi dels muntatges policials.

PUNXA AQUÍ I INTRODUEIX LES TEVES DADES EN EL FORMULARI

Entrevista amb els familiars dels joves d’Altsasu