Més de 30.000 estudiants i professors es manifesten a Barcelona

Avui 28 de febrer desenes de milers de persones han secundat la vaga d'estudiants convocada a les universitats de Catalunya per la PUDUP (Plataforma unitària en defensa de la universitat pública). El Sindicat d'Estudiants es va sumar a aquesta convocatòria estenent-la als instituts mitjançant una jornada de lluita. Per un altra part, la CGT també va sumar als professors a participar en la vaga. En la UAB, la UB i la UPF l'aturada ha estat pràcticament total. La manifestació de Barcelona ha comptat amb la participació de més de 30.000 estudiants i un nucli significatiu de professors interins de la universitat.

 

Malgrat la pluja, la manifestació va sortir sense problemes a les 13.00 hores de Plaça Universitat i va recórrer pacíficament el centre de la ciutat. Quan la manifestació ja havia conclòs, els Mossos d'Esquadra van realitzar diverses càrregues policials. Diversos estudiants han estat detinguts en els voltants d'Arc de Triomf. Una vegada més es veu l'actitud repressiva dels Mossos i del Departament d’Interior. Denunciem la repressió i exigim l'alliberament dels 5 detinguts.

Sí es pot!
Per una Vaga General de 72 hores de professors, pares i estudiants!

Els atacs que està sofrint la classe obrera en general són terribles. És una ofensiva a tots els fronts. L'Educació pública està patint un procés mitjançant el qual s'està intentant desmantellar i privatitzar dissimuladament, negant als fills dels treballadors una Educació de qualitat. La LOMCE de Wert és una clara tornada a l'educació franquista amb tot el que això significa. Els atacs a la Universitat, amb pujades de taxes prohibitives i amb la reducció o supressió de beques, fan que cada cop més estigui quedant vetada per la immensa majoria, i de continuar per aquest camí, només a l'abast d'una capa de privilegiats. Però els atacs dels governs de CiU i el PP a nivell estatal no es queden aquí. La resposta que s'ha donat des de la Marea Blanca contra la pretensió de privatitzar i desmantellar la sanitat pública; la que porten milers de persones lluitant vers els desnonaments i la crueltat de la banca a través de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH); o més recentment la que estan lliurant els treballadors d'Iberia, els transports públics, i tantes i tantes empreses sotmeses a EROS i a acomiadaments massius; mostren com la dreta no para d'atacar les condicions de vida de la majoria de la societat per tal de continuar desviant milers de milions d'euros de diners públics a banquers, especuladors i grans empresaris. CiU i el PP són els governs dels rics, i legislen només per a ells!

La resposta de treballadors i joves ha deixat al carrer mobilitzacions i vagues impressionants, demostrant com el problema no resideix en la voluntat de lluita, sinó en la necessitat d'una resposta més forta, més contundent i sostinguda. Per això des del Sindicat d'Estudiants en aquest curs hem organitzat ja dues setmanes de lluita, a l'octubre i recentment al febrer, amb 72 hores de vaga general cadascuna. Ambdues convocatòries han sigut un gran èxit de participació i extensió. El passat 6 de febrer es van organitzar 120 manifestacions d'estudiants a tot l'Estat, i el dia 7 es van celebrar una trentena de manifestacions i concentracions d'estudiants, pares i professors. Pensem que aquest és el camí: la situació reclama lluites contundents, unides i el més extenses possible contra aquells que pretenen acabar amb el dret a una Educació Pública de qualitat dels fills dels treballadors a Catalunya i al conjunt de l'Estat.

Les lluites que portem a terme han de ser contundents, ja que amb dies solts i aïllats de vaga no s'estan aconseguint frenar els atacs. No només els estudiants, altres sectors com la sanitat, neteja, Iberia, miners i funcionaris han extret aquesta mateixa conclusió; es necessiten vagues més llargues, més dures i amb una gran planificació, estenent-les a altres sectors per a ser més forts. Necessitem que les lluites siguin unides perquè si mobilitzem a tota la comunitat educativa, pares, professors, personal laboral, estudiants d'institut i d'Universitat, que al mateix temps sofrim els mateixos atacs, podrem desplegar una força major i fer que les nostres reivindicacions hagin de ser escoltades. També han de ser mobilitzacions estatals, ja que davant d'uns atacs que afecten al conjunt de la joventut la resposta unitària, el mateix dia a la mateixa hora i de forma massiva a la major part de ciutats, pobles i localitats, farà que la pressió que podem exercir es multipliqui i no  quedem aïllats i per tant debilitats en les nostres posicions.

Ara, per continuar la lluita després del 28 de febrer en defensa de l'escola pública i contra les retallades, és necessari un pla unitari i estatal de lluita, on es vinculi instituts i universitat i es mobilitzi també a la resta de la comunitat educativa. En aquest sentit, des del Sindicat d'Estudiants cridem a CCOO, UGT, USTEC (a nivell estatal STE), i CGT a que juntament amb les organitzacions estudiantils i les associacions de pares i mares convoquin ja una setmana de lluita amb 72 hores de Vaga General d'estudiants, professors i pares a tot l'Estat per aquest mes de març. Si seguim en aquesta línia es demostraria la vertadera força amb la que comptem: una força capaç de tombar la LOMCE i aturar els atacs que estem sufrint a tots els àmbits educatius de l'escola pública.