prototip cartell2 27-11

Assemblea d'Estudiants a Girona

Dia: Dissabte 7 Desembre
Hora: 11h
Lloc:  Seu CGT Girona [Avinguda Sant Narcís Nº 28, entresol 2ª]


PARTICIPA-HI! FES CÓRRER LA VEU ENTRE ELS COMPANYS I COMPANYES DE CLASSE!

Des de l'esclat de l'actual crisi econòmica les famílies treballadores estem patint una bateria d'atacs a les nostres condicions de vida: retallades a l'educació pública (augment ràtios, imposició i pujada de taxes, enduriment accés a les beques, acomiadament de professors...), a la sanitat pública (tancament de quiròfans, reducció i eliminació de tractaments, acomiadament de treballadors...), així com a molts altres serveis socials i drets laborals que no ens va regalar ningú, sinó que van ser producte directa de la lluita de generacions anteriors: van ser els nostres pares i avis els que, basant-se en la mobilització contundent de la classe obrera i la joventut, van aconseguir fer cedir als empresaris i banquers de l'època, que van haver de cedir un tros del pastís per por a perdre-ho tot.

 

Actualment veiem com els successors d'aquells empresaris i banquers, recolzats pels governs dels seus representants polítics (CiU a Catalunya i el PP a l'Estat espanyol) i d'altres que no veuen més enllà de la dramàtica lògica capitalista, al mateix temps que cobren milions i milions anualment exigeixen als treballadors una rebaixa del seu sou i de les seves condicions laborals per mantenir el seu lloc de treball, o els fan fora directament. Però, a més a més, volen desmantellar l'educació pública (ho veiem molt clarament amb la LOMCE de Wert), la sanitat pública (privatitzacions), i poder fer negoci amb allò que hauria de ser un dret social.

Davant d'aquesta ofensiva brutal contra les conquestes històriques del moviment estudiantil i obrer nos hem quedat pas aturats. En totes les lluites sectorials, concentracions i manifestacions, vagues generals... s'ha demostrat les enormes ganes de lluitar i el reconeixement de que cal recuperar els mètodes de lluita que van permetre conquerir els serveis socials que precisament ara volen destruir. A l'àmbit educatiu la darrera gran demostració de força va ser el 24 d'Octubre; en el tercer dia de vaga estudiantil que havíem llançat des del Sindicat d'Estudiants a tot l'Estat el rugit de la comunitat educativa va tornar a ressonar en la mobilització més gran des de la vaga general del 14N-2012.

Des del Sindicat d'Estudiants sempre hem plantejat que la lluita s'ha de continuar: que hem de respondre al PP i a CiU amb més massivitat i contundència als carrers i amb més organització i coordinació dins i fora dels nostres centres d'estudi. Sens dubte s'ha demostrat l'enorme força dels estudiants i de tota la comunitat educativa en general, però creiem que cal continuar donant passos endavant per defensar la repressió que algunes juntes directives usen contra els que volem mobilitzar-nos i també per enfortir la coordinació entre els estudiants dels diferents centres en la nostra posició intransigent de defensa de l'educació pública.

Per tot això, fem una crida als estudiants de Girona i els voltants a participar en l'Assemblea d'Estudiants del proper dissabte, per tal de millorar la coordinació i enfortir el vincle entre els estudiants de la pròpia zona gironina amb les de la resta de Catalunya- l'assemblea comptarà amb la participació de representants del SE de Barcelona i Tarragona-, i poder organitzar amb un bon marge de temps els propers actes, mobilitzacions i vagues en defensa de l'educació pública a Girona, perquè està clar que només existeix una possibilitat que els estudiants hem descartat: deixar de lluitar.