La lluita continua!
Retirada immediata de la LOMCE!
Wert dimissió!

El present curs ha estat recorregut per intenses i històriques mobilitzacions de la comunitat educativa contra les retallades del Partit Popular i el seu contrareforma franquista de l'educació. Milions d'estudiants, professors, mares i pares ens hem oposat amb rotunditat a la recuperació dels itineraris segregadors i classistes, les revàlides franquistes, l'acomiadament de més de 60.000 dels nostres docents a tot l'Estat, la devolució de privilegis a l'Església Catòlica i en definitiva l'elitització i exclusió accelerada del sistema educatiu dels joves de famílies treballadores.

La força i intensitat de totes aquestes mobilitzacions han tingut com a resultat l'ajornament per part del Ministeri d'Educació dels plans que, amb la supèrbia habitual, havien dit comportarien l'aprovació de la LOMCE al Congrés dels diputats al desembre de 2012. Sense cap dubte la setmana de lluita impulsada pel Sindicat d'Estudiants amb tres dies consecutius de vaga estudiantil al mes d'octubre, a la qual es va sumar amb força la CEAPA, van suposar un enorme cop als plans inicials de la dreta provocant un primer ajornament dels mateixos.

 

La mobilització al carrer ajorna l'aplicació de la LOMCE almenys un curs sencer

La mobilització contundent i la determinació del moviment estudiantil, especialment amb la segona setmana de lluita en el mes de febrer, van demostrar que aquest era el camí que, de ser pres per la resta de sectors de la comunitat educativa, impedirien al PP poder aprovar la seva contrareforma en aquest curs acadèmic. Finalment el passat 9 de maig vam assistir a una vaga històrica, on estudiants, professors, mares i pares vam tornar demostrar la solitud i l'aïllament del govern del PP, i la desbordant fortalesa de la Marea Verda/Groga.

Encara que en molt poques setmanes el curs acadèmic tocarà a la seva fi, la mobilització de la comunitat educativa en defensa de l'escola pública segueix en peu, i és que davant la nova fanfarroneria del Partit Popular, aprovant una setmana després de la mobilització del 9 maig seu contrareforma franquista de l'educació en el Consell de Ministres, cal respondre amb força als carrers a aquest nou atropellament. Cal que tornem a demostrar que els que defensem l'escola pública no permetrem el desmantellament a mans d'un govern que només legisla a favor de grans empresaris, banquers i especuladors de tota mena.

Per donar continuïtat a la mobilització del 9 de maig, des del sindicat d'Estudiants i la Plataforma Estatal en Defensa de l'Ensenyament Públic (integrada per nosaltres, els sindicats de professors i la CEAPA), hem convocat manifestacions a tot l'Estat el proper dijous 27 de Juny. Hem de deixar clar que qui tanca el curs acadèmic no és l'autoritarisme del Partit Popular, sinó la mobilització activa de professors, mares, pares i estudiants tornant a inundar els carrers en defensa de l'escola pública i per un futur digne per a la joventut.

La lluita ha de continuar des dels primers dies de curs. La LOMCE cal retirar-la, no reformar ni esmenar

Des del Sindicat d'Estudiants ja hem proposat als companys de la Plataforma Estatal en Defensa de l'Escola pública, la necessitat que en les primeres setmanes del mes d'octubre, una vegada que els estudiants de secundària, FP i universitat hàgim començat el curs , organitzem una nova setmana de lluita i vaga de 72 hores, però aquesta vegada de tota la comunitat educativa. El missatge que hem d'enviar al Ministeri d'Educació i al Govern del PP és que de no retirar la contrareforma educativa, tornar els 5.000 milions d'euros que han arrabassat a l'escola pública i obligar a dimitir el mateix Wert, que integrem la comunitat educativa no dubtarem a endurir i estendre les protestes des del primer dia de classe.

L'única forma de fer retrocedir les retallades socials i els plans de desmantellament de l'escola pública és lluitant. Per això des del Sindicat d'Estudiants no podem acceptar les propostes que des de la direcció del PSOE es fan insistentment per aconseguir el que ells anomenen un gran "Pacte d'Estat" amb el Partit Popular. Què es pot negociar amb el govern de l'atur, les retallades i desmantellament dels serveis públics? En la nostra opinió, el que els dirigents del PSOE haurien de plantejar és la dimissió del govern del PP i la convocatòria d'eleccions anticipades, i no pactes que només serveixen per donar oxigen a un govern que només legisla per als poderosos i que no té la menor legitimació entre la majoria de la societat.

Les protestes massives d'aquests anys, la rebel·lió social que estem vivint en els carrers, és el camí per acabar amb aquesta ofensiva de la dreta. Les nostres reivindicacions, per què milions de joves ens hem mobilitzat des dels primers dies d'aquest curs, segueixen tan vigents com aleshores, és per això que un cop més cridem a tots els professors, mares, pares i estudiants a participar massivament en les manifestacions del 27 de juny. Així mateix tornem a remarcar que per enfortir la resposta des del primer dia de curs cal enfortir el moviment estudiantil, amb un programa combatiu, democràtic i anticapitalista, organitzant el Sindicat d'Estudiants en tots els centres d'estudi on ens sigui possible.

27J tots a les manifestacions

Preparant les mobilitzacions del proper curs!

Afilia't al Sindicat d'Estudiants!