Sindicat d'Estudiants País Valencià

Per uns serveis dignes a l’institut: contractació immediata de conserges!

Tothom a la concentració a la Conselleria d’Educació el 12 de novembre

El passat 5 de novembre, els i les estudiants de l’IES Enrique Tierno Galván (València) van organitzar una concentració per protestar per la manca de personal subaltern que pateixen al centre.

Aquest institut, un dels més grans de València amb 1.200 alumnes, viu una situació d’insostenibilitat: mentre es requereix que hi hagi tres persones a consergeria treballant per un correcte funcionament del centre, només hi ha una que s’ha d’encarregar de totes les tasques i això ja està provocant el col·lapse de molts serveis del centre. Dels tres conserges contractats a l’institut, un es va jubilar a l’octubre i un segon va ser retirat per la pròpia Conselleria d’Educació per baixa mèdica. En comptes d’haver contractat de forma immediata a dos nous treballadors o treballadores per a garantir que tota la comunitat educativa del centre pugui exercir el seu dret a rebre i donar una educació pública de qualitat, la Conselleria d’Educació (dirigida per Compromís) s’excusa en “qüestions legals sobre les substitucions” i al·lega que el procés de contractació d’aquestes dues places pot tardar... fins a tres mesos més!

No cal ni mencionar que les condicions d’estudi dels alumnes i les condicions de treball dels professors es veuen afectades directament per aquesta raó.

Per suposat, aquest no és l’únic cas que es viu a València: altres centres públics es troben també amb manca de personal i els treballadors subalterns que encara es mantenen han d’enfrontar càrregues de feina excessives. Aquest és el resultat de les constants retallades a l’educació pública que condemnen als estudiants a la massificació a les nostres aules, a manca de material o a infraestructures on és impossible fer classe, i als nostres professors i treballadors del centre a salaris de misèria i precarietat laboral.

Des del Sindicat d’Estudiants ens solidaritzem amb les justes reivindicacions que els alumnes del Tierno Galván han posat sobre la taula, exercint el seu democràtic dret a protesta i convocant una vaga estudiantil de 24h pel proper 12 de novembre. Exigim a la Conselleria d’Educació la contractació immediata de personal subaltern per tots els centres que així ho requereixin. És inacceptable que aquells que van arribar a les institucions per a “canviar-ho tot” no hagin revertit les retallades educatives que han col·locat l’educació pública en un estat d’emergència social.

Fem una crida als estudiants, treballadors i ciutadans de València a solidaritzar-se amb la lluita del Tierno Galván i a participar en la concentració del dia 12 de novembre a les 11:30h davant la Conselleria d’Educació de València (Avinguda Campanar número 32), on alumnes, personal docent, pares i mares cridarem Prou ja de retallades! Per unes condicions dignes als nostres centres d’estudis!

Pel restabliment immediat de tot el personal subaltern a l’IES Tierno Galván de Montcada

Per una educació pública i de qualitat!