18h Concentració al Parterre convocada per Acció Cultural del País Valencià

 20h Concentració a la plaça de l'ajuntament convocada pel Moviment Antifeixista del País Valencià

El passat 2 d'octubre la cadena À Punt va estrenar el documental “La mort de Guillem”, una pel·lícula en homenatge a Guillem Agulló, jove antifeixista i militant de l'esquerra independentista del País Valencià assassinat per una banda de neonazis fa 27 anys. L'emissió va tindre un grandíssim impacte i va batre rècords d'audiència, convertint-se en l'estrena més vista de la televisió valenciana. Les xarxes socials es van omplir de consignes antifeixistes, milers de missatges resaven Guillem Agulló, ni oblit ni perdó i amb gran indignació els valencians i valencianes recordem un aparell judicial i un Estat que va protegir als seus assassins. D'aquests, quatre van quedar absolts i l'únic condemnat, Pedro Cuevas, només va complir 4 dels 14 anys de condemna.

El Règim del 78 al servei dels privilegiats i la reacció

L'assassinat de Guillem en 1993 no va ser el primer ni l'últim. Hui dia, la impunitat amb la qual compten els feixistes i neonazis, que troben abric entre l'aparell policial, judicial i les institucions de l'Estat, segueix igual de vigent i és un senyal d'identitat del Règim del 78.

En 2017 el vam poder viure en les nostres pròpies carns, quan el grup d'ultradreta Yomus, al costat d'altres grups neonazis, van rebentar la mobilització de l'esquerra del 9 d’Octubre amb una contramanifestació permesa per de la delegació de govern del PP i la policia nacional. Mentre desenes d'activistes socials i militants de l'esquerra combativa patim agressions, pallisses i insults, la policia no va identificar a ningú dels quals cridaven Sieg Heil. Aquesta actitud amistosa contrasta escandalosament amb els escorcolls, sancions i càrregues indiscriminades contra joves i treballadors que ens mobilitzem pels nostres drets.

L'aparell de l'Estat i el règim del 78 ple de franquistes han intensificat la seua ofensiva contra els drets democràtic-nacionals en aquests últims anys. L'alçament social a Catalunya que es va iniciar amb l'1 d'Octubre 2017, les vagues generals convocades en defensa de l'autodeterminació que han omplit els carrers de milions de persones o la resposta del poble català contra la sentència del judici farsa pel referèndum, va posar de manifest que mitjançant l'organització i mobilització massiva hi ha força per a doblegar lleis injustes i la repressió més sagnant. Un exemple molt poderós per a tots els oprimits i oprimides del conjunt de l'Estat que havia de ser esclafat amb força. Per això, aquest aparat de l’Estat replet de reaccionaris continua amb la seua ofensiva: la inhabilitació de Quim Torra un any i mig per penjar una pancarta exigint la llibertat dels presos i exiliats o la retirada del tercer grau als presos polítics independentistes formen part de la venjança contra el poble de Catalunya. Al mateix temps, l'Audiència Nacional exculpa als directius de Bankia, absolen als guàrdies civils responsables de la mort de 15 immigrants a la platja del Tarajal o continuen emparant a organitzacions que enalteixen el franquisme sense cap mena de pudor. Això és el Règim del 78: impunitat per als nostres explotadors i assassins, misèria i repressió contra la classe treballadora i la joventut.

Depurar l'aparell de l'Estat de feixistes i reaccionaris!

Els joves i treballadors al País Valencià també hem vist amenaçats els nostres drets democràtics per part de l'extrema dreta, especialment pel que fa a la qüestió lingüística. Qualsevol intent d'aplicar un model d'immersió lingüística per a garantir una educació digna en valencià és atacat furibundament mitjançant recursos judicials, atacs a les entitats culturals i a través d'un discurs espanyolista.

El bloc reaccionari franquista del PP, Cs i Vox suposa una amenaça molt real per a tots els nostres drets. Mitjançant el seu classisme, racisme i masclisme pretenen ajustar comptes amb l'esquerra i amb totes les mobilitzacions socials que han omplit els carrers aquests últims anys. La vaga feminista del 8 de març, la mobilització del 9 d'octubre de 2018 responent a l'atac de la ultradreta de l'any anterior, els pensionistes, la PAH… Pretenen acoquinar a tots els que ens mobilitzem contra el seu sistema i tot el que representa. I eixe Trifatxito compta amb aquest Estat de classe al servei dels banquers, de terratinents, de la Guàrdia Civil. El mateix Estat que envia a la policia a apallissar a la joventut en lluita en Vallekas mentre aplaudeix als qui van eixir durant el confinament en els barris fatxendes de la capital.

Contra la ultradreta: mobilització de masses i lluita social

Lluitar contra l'extrema dreta significa lluitar contra el sistema que la sustenta i el Règim del 78. I només hi ha una manera de fer-ho: amb polítiques d'esquerres, anticapitalistes –que vagen a l'arrel dels problemes que patim– i amb la mobilització massiva. Aqueix és el programa que hauria d'aplicar el Govern PSOE-UP i també el Govern del Botànic en la Generalitat Valenciana. Cal depurar de franquistes l'aparell de l'Estat, aplicar un autèntic escut social que garantisca una vida digna a la gran majoria de la societat, acabar amb el saqueig a la sanitat i educació públiques, garantir les pensions públiques i una ocupació de qualitat, tancar els CIEs i posar fi al racisme institucional, prohibir els desnonaments, els acomiadaments, amb la repressió cap als drets democràtics del poble de Catalunya i el reconeixement del dret d’autodeterminació. L'estratègia de la Unitat Nacional amb els grans empresaris i banquers, defensada amb entusiasme pel Govern només aconsegueix lligar de peus i mans als treballadors i asfaltar el camí a la reacció.

La crisi de la Covid-19 ens està demostrant amb crueltat què significa el sistema capitalista per a la gran majoria de nosaltres: atur, cues de la fam, malaltia i mort. La manera de fer front a la crisi econòmica que ens colpeja, a l'ofensiva ultradretana i d'aconseguir justícia per al nostre germà Guillem Agulló – i per a totes les víctimes de la dictadura franquista i de les bandes neonazis– és lluitar conseqüentment per a transformar aquest sistema, impulsant la organització i mobilització conjunta i massiva de la classe treballadora i la joventut, i alçant un programa socialista: contra les retallades i les lleis reaccionàries que retallen els drets democràtics, per la depuració de la judicatura, la policia i l'exèrcit d'elements feixistes i l'expropiació dels grans capitalistes per a posar sota control dels treballadors tota la riquesa existent i aconseguir una vida digna per a tots i totes.

Uneix-te a Esquerra Revolucionària!

Derrotar a la ultradreta amb la mobilització massiva! NO PASSARAN!

Guillem Agulló, ni oblit ni perdó