Fes una aportació a la Caixa de Resistència! ES69 2100 1303 2802 0002 8584

Els treballadors i treballadores de la Unitat de Repartiment UR4 de Correus de Sabadell van iniciar el passat 6 d’abril una vaga indefinida, convocada per l'Assemblea de Treballadores i Treballadors d'UR4 i amb el suport de la CGT contra la salvatge sobrecàrrega de treball i les precàries condicions laborals que pateixen.

Prou sobrecàrrega i repressió als treballadors de la UR4!

Els companys i companyes porten ja 35 dies de vaga i estan donant un exemple formidable de lluita i resistència! Des del Sindicat d’Estudiants, Sindicalistes d’Esquerra i Esquerra Revolucionària volem mostrar tot el nostre suport als vaguistes i a les seves justes reivindicacions.

Tot i que segons la pròpia empresa a la UR4 hi hauria d’haver treballant 26 persones, actualment només n’hi ha 18. De fet, el 2018 la reducció de 29 a 26 barris va implicar l'eliminació de tres places de carter/a, precaritzant encara més les condicions del conjunt de la plantilla. Els treballadors i treballadores de la UR4 es veuen obligades a desdoblar-se per arribar a totes les zones, patint una sobrecàrrega de treball brutal i greus afeccions en la seva salut.

Correus, veient el seguiment massiu de la vaga a la UR4, està desviant la feina de la UR4 a altres unitats de repartiment i fins i tot contractant personal extern per a realitzar aquestes tasques. Això és una vulneració flagrant del dret a vaga! És absolutament vergonyós que el govern del PSOE i UP, el “govern més progressista de la història”, permeti que una empresa pública actuï d’aquesta manera caciquil i repressiva!

Per un servei postal públic i de qualitat! No a la privatització!

La realitat és que els treballadors i treballadores de Correus porten anys patint atacs a les seves condicions de treball, que han empitjorat encara més amb la pandèmia. Durant la primera onada de Covid-19, quan centenars de persones morien cada dia, van ser obligats a seguir treballant sense els EPI ni les mesures de seguretat necessàries. A més, els llocs de treball de les persones de risc no van ser cobertes amb noves contractacions, sinó sobrecarregant la plantilla. Els treballadors i treballadores de Correus durant la pandèmia han estat en primera línia realitzant una tasca invisible però fonamental: assegurant amb professionalitat el funcionament d’un servei bàsic com és el servei postal públic.

Les xifres de la precarietat són absolutament escandaloses. En el període 2010-2018 a Correus s’han destruït 15.000 llocs de treball. Un 22% dels llocs són a temps parcial. L'eventualitat s'ha elevat fins al 35% cobrint 12.000 llocs de treball estructurals de manera il·legal saltant-se l'Estatut dels Treballadors. Els contractes brossa estan augmentant exponencialment; contractes de quatre hores al dia, fins i tot de quatre hores a la setmana; contractes que es tallen en cap de setmana o festiu per a estalviar-se la cotització.

Els baixos salaris i les precàries condicions de treball de la plantilla contrasten amb els salaris dels alts directius i els beneficis de l’empresa. L’actual president de Correus, Juan Manuel Serrano, cobra ni més ni menys que 190.000€/any! Correus al 2019 va obtenir 14,8 milions d’euros de benefici. En el primer trimestre de 2021, la xifra de beneficis ha arribat als 4,7 milions!

Correus és perfectament viable, i per això el lobby patronal de la logística vol la seva privatització, per a quedar-se amb tots aquests beneficis i empitjorar encara més les condicions laborals de la plantilla. El que hauria de fer el govern central és dotar de la inversió necessària al Servei Postal Universal, recuperant tots els llocs de treball perduts, contractant als milers de professionals necessaris i assegurant unes condicions de treball dignes.

La lluita és l’únic camí. Cal estendre-la!

Els treballadors i treballadores de Correus de la UR4 de Sabadell marquen el camí. S’han aixecat i han dit prou! A pesar de totes les dificultats i obstacles, s’han mantingut ferms durant ja sis setmanes. I les seves reivindicacions són las de milers de treballadors i treballadores de Correus.

Aquesta batalla es pot guanyar! Cal incorporar a la lluita a altres unitats de repartiment i oficines de carters i carteres, començant per Sabadell i seguint per diferents localitats. Treballadors i treballadores de municipis com Terrassa i Reus ja han mostrat la seva predisposició! Aquest és el camí. És obligació de totes les forces sindicals i de les federacions corresponents donar suport a la lluita de la UR4 i enfortir la vaga i la mobilització!

Prou sobrecàrrega de treball a la UR4! Contractació del personal necessari ja!

Per un servei públic i de qualitat de correu, amb condicions laborals dignes!

No a la privatització de Correus! Per una gestió 100% pública sota control dels treballadors!