• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Més de 150.000 joves ens manifestem a Barcelona al crit de "això amb Franco sí passava"

Punxa aquí per veure la galeria d'imatges de la manifestació de Barcelona

La vaga general i les manifestacions convocades a Catalunya pel Sindicat d’Estudiants i organitzacions estudiantils de l’esquerra ha estat un èxit rotund. Centenars de milers de joves de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona hem buidat les aules de tots els instituts i universitats i hem omplert els carrers exigint el dret a l’autodeterminació per a Catalunya i denunciant l’ofensiva repressiva del govern del PP. De la mateixa manera que durant els últims anys del franquisme, el jovent estudiantil s’ha posat a l’avantguarda de la lluita pels drets democràtics i contra l’estat d’excepció decretat pel PP, contra el seu espanyolisme ranci, les seves actuacions autoritàries, les seves retallades i la seva corrupció. Volem votar! Aquesta ha estat la consigna que ens ha mobilitzat massivament, demostrant amb contundència que no tenim por i que continuarem la lluita per la llibertat dels nostres pares, mares i avis.


En aquests dies hem aguantat una pressió intolerable des del govern celtral, el Ministeri d’Educació i la Fiscalia. Rememorant els temps de la dictadura, el Fiscal General de l’Estat ha amenaçat amb tota la seva força als estudiants i a les seves famílies perquè no poguéssim exercir el nostre dret a vaga i manifestació. Encara no s’atreveixen a detenir-nos i enviar-nos a la presó, però si fos per ells, ho farien immediatament. L’únic que els impedeix actuar de forma més brutal encara és la determinació del jovent i del poble de Catalunya a no deixar-se intimidar. La mobilització exemplar d’aquests dies, i la demostració massiva del moviment estudiantil de la jornada d’avui, és el camí per a derrotar la seva agenda reaccionària i autoritària, i conquerir el nostre dret legítim a votar i decidir la relació que volem mantenir amb l’Estat espanyol.

Des de l’Estat, el govern central i la majoria dels mitjans de comunicació s’ha desencadenat un autèntic carnaval de xovinisme espanyolista. Hem vist com s’han mobilitzat fins a 6.000 efectius de la policia i de la Guàrdia Civil per a impedir que puguem votar, per destruir el nostre dret a pronunciar-nos a les urnes. Però mai s’ha realitzat un desplegament semblant per impedir que aquest govern de la dreta, ple de corruptes i lladres, deixi ja de saquejar els recursos públics. Mai s’han utilitzat mitjans com aquests per posar entre reixes als banquers que han robat milers de milions d’euros, ni per posar fi a la pobresa i a la misèria que ens ofega. Els hereus del franquisme, els que mai han condemnat a la dictadura, els que toleren les bandes feixistes, els que aproven lleis mordassa i retallen els serveis públics, la sanitat i l’educació, els responsables de l’atur massiu, la precarietat i els salaris de misèria…ens volen donar lliçons de democràcia a cop de porra, utilitzant els tribunals i la justícia per fer-nos callar.

Des del Sindicat d’Estudiants no abandonarem la nostra lluita, al costat de milions de joves, treballadors, amb el conjunt del poble de Catalunya, pel dret a decidir i contra qui reprimeix aquest dret democràtic fonamental. No deixarem de respondre als qui estimulen aquell nacionalisme espanyolista que va ser el responsable d’una guerra civil i d’una repressió que va causar milions de morts i centenars de milers de presos, exiliats, torturats i assassinats, la memòria dels quals no té cap reconeixement ni per part del govern ni de les institucions de l’Estat.

La lluita no pararà. Ens tindran al seu davant no només el PP, també Ciutadans i l’actual direcció del PSOE que, de manera deplorable i girant l’esquena a milions de treballadors i joves, s’ha tornat a posicionar amb els hereus del franquisme i en contra del poble de Catalunya.

Aquest diumenge 1 d’octubre, fem una crida a tot el jovent de Catalunya a la mobilització massiva, a demostrar als carrers que volem votar, a resistir pacíficament però amb determinació, qualsevol intent de repressió dels nostres drets. I a organitzar immediatament la vaga general de treballadors i estudiants, continuant amb aquesta mobilització històrica fins a la victòria.

Pel dret a l'autodeterminació de Catalunya, per la república socialista catalana!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos