Wert dimissió!

En defensa de l'ensenyament públic, no a la contrareforma franquista del PP!

Vídeos

Veure galeria de fotos manifestacions 17 d'octubre (1)

Veure galeria de fotos manifestacions 17 d'octubre (2)

Veure galeria de fotos manifestacions 17 d'octubre (3)

Veure galeria de fotos del 15 i 16 d'octubre

Wert dimissió!
En defensa de l’ensenyament públic, no a la contrareforma franquista del PP!

Avui, 17 d’octubre, prop de tres milions d’estudiants d’ensenyament secundari i universitat han secundat a tot l’Estat la segona jornada de vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants. Més de 2.100 instituts han quedat buits, i a desenes de facultats els companys d’universitat s’han sumat a la mobilització. La vaga a l’ensenyament secundari ha superat el 95% a Galícia, Astúries, l’Aragó, Catalunya, País Valencià, Madrid, Extremadura i Andalusia. I a la resta de les comunitats ha estat secundada per un 85%. S’han constituït ja més de 760 Comitès de Lluita, que també s’han estès a la universitat.

 

Però avui, la jornada de vaga ha tingut un protagonista: la marea de desenes de milers de joves que han omplert el carrer a les més de 100 manifestacions que el Sindicat d’Estudiants ha organitzat a tot l’Estat. La mobilització ha estat un èxit rotund: més de 60.000 estudiants a Madrid; més de 40.000 a Barcelona i milers més a Tarragona i altres localitats catalanes; 10.000 a Astúries (Gijón, Oviedo, Avilés i altres localitats), més de 15.000 a Galícia, més de 15.000 al País Valencià (València, Castelló, Alacant i desenes de localitats); més de 30.000 a Andalusia: 10.000 a Sevilla, 10.000 a Màlaga i milers més a tota la regió (Granada, Córdova, Jerez, Jaén, Huelva i desenes de localitats); milers a Castella-La Manxa (Guadalajara, Toledo, Cuenca, Albacete...); milers a Castella Lleó (Zamora, Salamanca, Valladolid...); milers a Extremadura; milers a Saragossa i la resta de l’Aragó, on la vaga ha estat històrica, i també molt destacada a la Rioja, Cantàbria, Bilbo, Navarra, Vitòria, Múrcia i les Canàries.

A Madrid, igual que a la resta de l’Estat, la manifestació massiva ha estat plena de centenars de pancartes d’instituts, que duien els comitès de lluita formats aquests setmanes i moltes fetes de manera artesanal pels estudiants. De totes les zones, de Carabanchel, Vallecas, Moratalaz, Getafe, Leganés, Móstoles, Vicálvaro, Villaverde, Orcasitas, de la zona nord, centre, San Blas, de la universitat complutense, de la UAM, de la Juan Carlos I, milers de joves han sortit al carrer per exigir la dimissió del ministre Wert i la retirada immediata de la seva contrareforma franquista de l’educació. Les consignes que es cridaven: Wert dimissió!, El diner del banquer per a l’institut obrer!, Sí que hi ha diners, els tenen els banquers!, Fa falta ja una vaga general!, Si no hi ha solució, hi haurà revolució!, i tantes altres, han deixat ben clar la nostra disposició a lluitar fins el final.

A la manifestació eren també molt visibles els pares i mares que han donat suport al Sindicat d’Estudiants, els companys de la CEAPA, amb els que demà tornarem a omplir els carrers de desenes de ciutats. També la presència de representants de sectors que estan en lluita contra les retallades, com els companys de Telemadrid, Metro, RENFE i autobusos, i dels sindicats de classe que han donat suport a la jornada de vaga estudiantil.

Una mobilització que ha deixat clar que no acceptem la política d’un govern que només defensa els interessos dels banquers, de la patronal i de l’ensenyament privat. Un govern que té un ministre d’Educació que només sap insultar els pares i menysprear els joves, que ha estat capaç de tornar a insistir avui mateix que “si es millora el rendiment acadèmic en matemàtiques o llengua es podrà retallar més el pressupost d’educació”. Com ha de millorar el rendiment escolar si el PP acomiada 55.000 professors i retalla en 4.000 milions d’euros el pressupost de l’ensenyament públic!

Aquest ministre no té vergonya i ha de dimitir ja. Com ha assenyalat el company Tohil Delgado, secretari general del SE, a Puerta del Sol, adreçant-se a la manifestació: “Direu que som ninis, però sou vosaltres, el govern del PP, els ninis: que ni ens deixeu estudiar ni ens deixeu treballar. No permetrem que feu marxa enrere al rellotge de la història”.

La gran mobilització d’avui ha deixat clar quin és el camí: la lluita, cada cop més forta, més extensa i més contundent, per defensar el nostre dret a un ensenyament públic de qualitat, gratuït i democràtic. Després de l’èxit d’avui, des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els estudiants a participar demà dijous 18 d’octubre a les manifestacions que hem organitzat a tot l’Estat juntament amb la CEAPA i omplir de nou els carrers. També a organitzar el Sindicat d’Estudiants a tots els instituts i facultats, formar comitès de lluita i preparar-nos per a continuar la mobilització. Aquest cop confluint en una gran vaga general juntament amb els treballadors.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos