Moviment estudiantil

Reestabliment immediat de l’horari d’estiu per a garantir unes condicions dignes d’estudi.

La Conselleria d'Educació del govern valencià del PP-VOX ha suprimit l’horari d'estiu de molts IES i centres d’estudi a València. Això implica que, els estudiants i professors, en compte d’acabar les classes al migdia, com des de fa molts anys s’ha fet als mesos de juny i setembre per les altes temperatures, estem obligats a suportar unes condicions de calor indignes perquè els nostres centres d’estudis ni tenen aïllament tèrmic ni sistemes de climatització.

Fora de la Universitat empreses que col·laboren amb el sionisme!

Este dilluns 27 vam començar la setmana en la UPV, després de quinze dies d'acampada per Palestina, amb una concentració d'urgència en resposta a la massacre sionista en Rafah. I l'endemà vam decidir continuar les accions traslladant les nostres tendes de campanya al lloc on s'anava a celebrar el Fòrum d’Ocupació els dies 29 i 30 de maig, amb l'objectiu de denunciar la presència d'empreses que fan negoci amb l'Estat sionista. En esta fira anaven a participar multinacionals com ADI, HP, GMV i bancs com el Santander, que contribuïxen activament al genocidi a Gaza.

El proper 17 de maig és el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants animem tots, totes i totis les estudiants a organitzar lectures d'aquest manifest en les seves classes, concentracions a l'hora de l'esbarjo, penjar banderes, pancartes i murals, i tota mena d'accions reivindicatives que ens permetin dir alt i clar que volem unes aules lliures de violència contra el col·lectiu LGTBI.  Volem ser el que som!

Descarrega el cartell · Comunicació oficial de la vaga

Consulta aquí les mobilitzacions

Prou atacs al valencià! Prou ja de destruir l’educació pública!

El govern de la Generalitat del PP i Vox s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. Els nous atacs a l’escola pública, al valencià i contra la memòria històrica, units al seu discurs masclista i racista que totes i tots coneixem, són gravíssims.

Hui 25 d’abril els i les estudiants dels centres educatius de València, Alacant i Castelló hem participat a la Vaga Estudiantil i les concentracions que el Sindicat d’Estudiants hem convocat contra els atacs del govern de PP-VOX a l’ensenyament en valencià, a l’educació pública i a la memòria històrica.

El govern valencià d’ultradreta s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. La seua ofensiva contra l’ús del valencià a les aules forma part de la seua agenda reaccionària, i del seu discurs masclista, racista i classista que totes i tots coneixem.

MOBILITZACIONS DIJOUS 25 D'ABRIL: València 12h Plaça de la Reina | Alacant 12h Plaça de la Muntanyeta

Descarrega el cartell · Descarrega el full

Descarrega la comunicació oficial de la vaga

El govern de la Generalitat del PP i Vox s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. Els nous atacs a l’escola pública, al valencià i contra la memòria històrica, units al seu discurs masclista i racista que totes i tots coneixem, són gravíssims.

Dimecres 21 a les 17:30h a Plaça Urquinaona

El “Pla Director FP 2030” anunciat pel Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona pretén eliminar la secundària i el batxillerat a diversos instituts, reduir l’oferta de Formació Professional en d’altres, tots de zones i barris obrers!, i iniciar un procés de privatització de la FP pública. Això és una absoluta vergonya!

Descarrega aquí la Carta a les Famílies del claustre i el PAS

A finals de gener el professorat, estudiants i famílies de l'Institut Pablo Ruiz Picasso del barri de Torre Barró rebien de part del Consorci d’Educació l'escandalosa notícia que, a partir del curs 2024-2025, es començarà a eliminar l'ensenyament secundari en el seu institut, l'únic de Zona Nord (Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona), per a passar a impartir en uns anys només batxillerat i cicles formatius.

Ens continuen matant i violant. Prou negar la violència masclista!

Feministes contra el genocidi sionista a Gaza

Catalunya: Full · Cartell | País Valencià: Full · Cartell

L'any passat ha tornat a batre rècords en violència masclista. 56 dones assassinades, 7 més que en 2022; un increment del 53,2% de les violacions; una plaga d'agressions sexuals contra nenes i noies molt joves; centenars de denúncies arxivades judicialment i maltractadors al carrer; milers de dones víctimes del tràfic, la prostitució i els ventres de lloguer… Nosaltres posem les mortes i aquí no passa res. 

Rehabilitació immediata del nostre institut!

Concentracions: Dimarts 20 a les 11h a la porta de l’Institut / Dimecres 21 a les 11h a l’Ajuntament de Benicarló.

L’IES Ramon Cid de Benicarló, a Castelló, està en unes condicions ruïnoses. Les i els estudiants que cursem els mòduls de FP en aquest institut estudiem en un edifici que no reuneix les condicions mínimes essencials per a poder estudiar amb dignitat i qualitat. 

Galeria de fotos i vídeos

De Barcelona a Sevilla, de Bilbo a València, de Màlaga a Madrid, de la Corunya a Canàries… una vaga estudiantil històrica i massiva ha buidat avui les aules i omplert els carrers de desenes de ciutats de l'Estat espanyol. Així ha estat la mobilització organitzada pel Sindicat d'Estudiants en suport a la lluita del poble palestí, contra el genocidi sionista a Gaza i la complicitat vergonyosa dels governs occidentals, inclòs l'espanyol.

Barcelona: Full | Cartell · Tarragona: Full | Cartell · Girona: Full | Cartell  · València: Full | Cartell

El poble de Palestina porta dècades sent perseguit, atacat i massacrat per l'Estat feixista, colonialista i sionista d'Israel. Gaza s'ha convertit en el major camp de concentració del món, amb prop de dos milions de persones vivint en la penúria, sense poder sortir del territori i patint constants bombardejos que han causat milers de víctimes en els últims anys.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos