Centenars de milers de pares, mares i estudiants exigeixen la retirada de la contrareforma franquista del PP i la dimissió de Wert!

Ara, tots a la vaga general el 14 de novembre!

Veure galeria de fotos de les manifestacions

Cobertura de la vaga en els mitjans internacionals

La crònica de la vaga del 18 d'octubre (Vídeo RTVE)

Vídeos baix l'article


La vaga de 72 hores convocada pel Sindicat d'Estudiants ha estat un èxit rotund. En aquests tres dies de lluita, centenars de milers d'estudiants hem sortit als carrers, hem buidat milers d'instituts i centenars de facultats, i exigit la retirada immediata i incondicional de la contrareforma franquista de l'educació que vol imposar el PP. La falta de credibilitat del Ministre d'Educació Wert, que en aquests dies semblava un tertulià de programa de televisió ultra, ha quedat una vegada més en evidència: centenars de milers de pares i joves li hem dit alt i clar que ha de dimitir, que s'ha de marxar per que és una amenaça per a l'ensenyament públic.

En la vaga estudiantil hem de ressaltar el gran suport de la CEAPA. Durant tota el matí, milers d'estudiants en vaga hem tornat a omplir els carrers de nombroses ciutats, en els piquets informatius organitzats per l'SE, en noves marxes i manifestacions, en els tancaments de facultats de nombroses universitats. El suport a aquest tercer dia de vaga convocat pel Sindicat d'Estudiants ha tornat a ser massiu, arribant-se a xifres de seguiment superiors al 90% en els instituts de secundària. Les mentides del Ministre Wert, i dels seus col•laboradors, no poden ocultar el que és una realitat: Les aules s'han buidat. Però el més important d'aquesta jornada estava per arribar.

A la tarda, les marxes convocades en nombroses ciutats per la CEAPA i el Sindicat d'Estudiants han abarrotat els carrers. En Madrid s'ha produït una mobilització històrica: Més de 150.000 mares, pares, professors i estudiants hem col•lapsat el centre de la capital! La manifestació, encapçalada per una gran pancarta signada per la CEAPA i el Sindicat d'Estudiants amb el lema en defensa de l'ensenyament públic pel futur dels nostres joves, ha recorregut tot el Passeig del Prat, des d’Atocha - Plaça de Neptú - Ministeri d'Educació (carrer Alcalá), concloent amb “la presa” de la Porta del Sol, on hem confluït amb la manifestació de milers de treballadors del sector públic de transport (Metre, RENFE, EMT) i de l'Ajuntament. Milers i milers d'estudiants d'ensenyaments mitjos i universitat, amb els seus adhesius del Sindicat d'Estudiants, amb cartells exigint la dimissió de Wert, amb centenars de pancartes dels comitès de lluita, s'han fos en una Marea Verda al costat dels seus pares i professors. El crit d'Obrers i Estudiants units i endavant! ha ensordit el centre de la ciutat.

Al llarg de la manifestació, els secretaris generals de les federacions d'ensenyament de CCOO i UGT de Madrid s'han dirigit als quals marxàvem mostrant la solidaritat amb la vaga del Sindicat d'Estudiants i la CEAPA. Els crits han refermat al llarg de les gairebé dues hores que ha durat aquesta imponent demostració de força: Wert dimissió!, Això ens passa per un govern fatxa!, Contra les retallades vaga general!, i molts més. Finalment, davant la porta del Ministeri d'Educació, José Luís Pazos, president de la CEAPA, i Tohil Delgado, secretari general del Sindicat d'Estudiants, han pres la paraula i han insistit que l'únic radical, l'únic extremista, és un govern que pretén demolir l'ensenyament públic. Un govern de les elits, dels privilegiats, que no té el menor contacte amb milions de famílies obreres que no arriben a fi de mes, que sofreixen la xacra de l'atur, que “només governen en benefici dels banquers i els corruptes”. Tohil també ha afirmat que “no anem a acceptar que acabin amb un dret conquistat pels nostres pares en la dura lluita contra la dictadura, en els anys seixanta i setanta. No anem a acceptar fer marxa enrere en la història”. També ha denunciat el principi ideològic que regeix la contrareforma defensada per Wert: “Que l'educació de qualitat, que l'ensenyament superior sigui el vedat tancat de les classes benestants, dels rics, doncs consideren que els fills dels treballadors som carn de canó per a l'explotació, per a les cues de l'atur, o per als contractes precaris amb salaris miserables”. Per això Wert defensa un ensenyament franquista, i cada dia, amb les seves declaracions ultres, ho subratlla. El suport a les seves paraules i a les de José Luís Pazos era entusiasta: la manifestació no parava d'aplaudir.

Un ambient semblant s'ha viscut en les grans i multitudinàries manifestacions que també han recorregut els carrers d'Astúries, Sevilla, Màlaga, València i desenes de localitats. Que confiança i determinació s'ha mostrat en aquests tres dies de vaga convocats pel Sindicat d'Estudiants! Els fills dels treballadors, els quals més sofrim aquesta crisi, hem posat el segell en aquestes tres jornades històriques. Com el Sindicat d'Estudiants ha plantejat públicament: si el Ministre no dimiteix i retira el seu contrareforma franquista, els estudiants no anem a abandonar la lluita, la mobilització i la vaga. La pròxima cita està clara: la vaga general del 14 d'octubre, tots junts amb els treballadors, i en la qual l'exigència de la retirada d'aquesta contrareforma franquista de l'ensenyament ha de ser un eix central de la mobilització. I al costat d'això, la necessitat d'organitzar-nos en tots els instituts i facultats, construir una organització de lluita, democràtica, que una als estudiants de tot l'Estat per a copejar de manera unificada en defensa dels nostres drets. Construïx el Sindicat d'Estudiants, afilia’t i participa en els Comitès de Lluita! Units vencerem! Som més i més forts!

 

VÍDEOS
{youtube}tyym3HfyMRU{/youtube}
{youtube}spx-Fe-0HwY{/youtube}

Vídeo emès en Radiotelevisió del Principat d'Astúries


Altres articles:

17 d'octubre: la segona jornada de vaga és un èxit històric

40.000 estudiants prenen els carrers de Barcelona. Gran èxit el segon dia de vaga general

La primera jornada de vaga és ja un èxit: demà dimecres 17 i el dijous 18 els instituts quedaran buits

 

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos