cartelSE 26-27feb15 catala-1Retirada immediata del decret 3+2!
No a la privatització de la Universitat Pública!

Tothom al carrer per a defensar els nostres drets!No en tenen prou amb acabar amb les beques, no en tenen prou amb la LOMCE, no en tenen prou amb pujar brutalment les taxes. Aquest govern moribund vol acabar amb el nostre dret a estudiar a la universitat, expulsar de les seves aules a tots els que no siguem de famílies adinerades. Però no ho consentirem. Tots junts, des de totes les facultats i instituts, li donarem una lliçó a Wert, un ministre desacreditat i embogit. Anem a derrotar el seu decret 3+2, amb el qual pretén privatitzar completament la universitat pública, per a que només tinguin un títol universitari els que puguin cursar dos anys de màster, gastant-se milers d'euros que engreixaran els beneficis dels empresaris de les universitats privades.

El nou decret de Wert pretén expulsar de la Universitat als fills dels treballadors... I CiU ho recolza amb entusiasme!!

Descarregar full en PDF

Descarregar cartell en PDF

Resolució de suport Podem/Guanyem (Descarrega-te-la i aconsegueix el suport de Podem o Guanyem del teu barri o ciutat)

Aprofitant les dates, en període d’exàmens a la universitat, Wert ha aprovat d'amagatotis el famós decret 3+2, un nou atac que retornarà la Universitat als temps en els quals només una minoria privilegiada podia accedir a ella, tancant-nos el pas a la immensa majoria, a aquells que provenim de famílies treballadores. Un atac que ja compta amb el suport entusiasta de CiU que ha manifestat que el decret arriba “gairebé una dècada tard”. I això ho diu qui ha convertit les Universitats catalanes en les més cares de l'Estat espanyol i les terceres més cares d'Europa després d'Irlanda i Gran Bretanya. Quina vergonya!!

Amb aquesta mesura, el Ministeri d'Educació eliminarà titulacions i fusionarà graus, i reduirà a tres anys els títols de grau a la Universitat, que ara són de quatre anys (240 crèdits). La reducció dels graus a tres anys (180 crèdits) suposarà la seva completa devaluació, convertint aquest títol en paper mullat per al mercat laboral. Si volem tenir un títol universitari real, de debò, amb aquest decret 3+2 ens veurem obligats a cursar dos anys de màster (actualment un any) amb preus impagables per a la majoria. A més, pretenen que el decret entri en vigor aquest mateix any, al setembre, per tal que afecti tant als nous alumnes com als que avui ja estan matriculats a la universitat.

Després de retallar més de 1.500 milions d'euros a les universitats públiques, i d'un increment brutal de les taxes amb els quals ja han expulsat a més de 45.000 estudiants universitaris en els dos últims anys, aquest decret és una volta de rosca decisiva cap a la privatització. El màster d'un any a la Universitat Complutense de Madrid, la primera en nombre d'alumnes, oscil·la entre 4.000 i 7.000 euros anuals. El cost dels màsters a Catalunya s'ha incrementat en dos anys  un 169%. A partir de l'entrada en vigor del nou decret, en el curs 2015-2016, hauríem d'afrontar el pagament de dos anys de màster, a més dels tres anys anteriors de grau, amb unes taxes desorbitades. Qui podrà pagar els 20.000 euros que costarà el títol universitari? Mentre el PP i CiU segueixen mentint dient que aquesta reforma és per equiparar-nos amb Europa, obliden esmentar que en 23 països europeus l'accés a la Universitat és gratuït o a preus baixos, com per exemple a França, on un any de matrícula costa una mitjana de 181 euros.

És l'atac més greu en dècades, que culmina totes les contrareformes educatives i retallades que el PP i CiU han estat aprovant per acabar amb el nostre dret a l'estudi, per a imposar el seu model mercantilista i elitista, beneficiant a les grans universitats privades que ja s'estan fregant les mans amb aquesta nova proposta. Encara que les universitats privades només matriculen entorn del 10% dels estudiants de grau, la situació canvia en els màster, on aconsegueixen el 38%, doncs hi ha casos que aquests són més cars a la pública que a la privada. Amb el decret del PP aquesta situació es generalitzarà, omplint les butxaques de les universitats privades encara més. Des del Sindicat d'Estudiants defensem que la Universitat Pública sigui gratuïta, com ja succeeix en 11 països europeus del nostre entorn. Per al PP i CiU sobren universitaris de famílies treballadores. Volen expulsar-nos al mercat laboral al més aviat possible, sense qualificació, sense gastar un cèntim d'euro en la nostra educació, per a sotmetre'ns a l'explotació més salvatge, per a llançar-nos a les llistes de l'atur crònic o empènyer-nos a l'exili econòmic.

Cal posar en peus totes les facultats, tots els instituts!
25 i 26 de febrer vaga general d'estudiants
Tots a les manifestacions!

Des del Sindicat d'Estudiants cridem a tota la joventut, a tots els col·lectius estudiantils, als nostres professors i a tots els ciutadans, a la lluita, a la mobilització més contundent i extensa. Proposem celebrar milers d'assemblees, tancaments i concentracions, i els dies 25 i 26 de febrer una gran vaga educativa, a secundària i universitat, que buidi les aules i ompli els carrers. I si el govern no retrocedeix immediatament, tornarem amb forces redoblades el 16 i 17 de març. Estan desballestant la formació universitària i l’educació pública, i no podem pas romandre passius.És una situació de màxima emergència. Els estudiants anem a demostrar que no ens dobleguem davant aquest govern de corruptes i lladres. Però aquesta lluita ens incumbeix a tots, perquè la seva aplicació suposaria l’acomiadament de milers de professors. Per tot plegat, des del Sindicat d'Estudiants fem una crida als sindicats del professorat, a les organitzacions de mares i pares, a estar al nostre costat i convocar aquestes mobilitzacions amb nosaltres.Defensem la universitat pública, és patrimoni de tots!


Són uns pocavergonyes, els derrotarem!
Fora Wert, fora CiU, fora el decret 3+2!
25 i 26 de febrer vaga general d'estudiants
Buidem les aules! Omplim els carrers!

26 de Febrer, tots a les manifestacions!
Consulta el lloc, l’hora i el recorregut de la manifestació a la teva ciutat a:
www.sindicatdestudiants.net

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos