• 1
  • 2
  • 3

Dimarts 6 de maig:
VAGA d'estudiants de nocturn
Concentraciones a les 19 hores
Barcelona: Pl. Sant Jaume
Tarragona: Pl. Imperial Tarraco

NO a la supressió del batxillerat nocturn

En defensa del dret a estudiar dels treballadors
El Departament d'Educació de la Generalitat pretén suprimir el batxillerat nocturn. El Departament va ordenar el divendres 25 d'abril no matricular cap estudiant aquest curs a primer de batxillerat en l'horari nocturn. En dos anys el batxillerat nocturn desapareixerà. El dimecres 7 de maig volen aprovar definitivament aquest atac.

La supressió del batxillerat nocturn suposa un atac gravíssim contra l'educació pública. Aquesta és una modalitat horària a la que molts fills de treballadors s'acullen per fer compatible els estudis amb el treball, i per tant suprimir-lo suposa un atac a l'educació pública, que posarà encara més obstacles per a que els joves treballadors puguin estudiar.

Segons diuen compensaran amb el batxillerat a distància i virtual, però en realitat significarà impedir a molts estudiants la possibilitat de reincorporar-se al sistema educatiu o de combinar feina i estudis, ja que aquestes modalitats no tenen classes presencials com el batxillerat nocturn, i les que en tenen es fan en un grapat de centres a tot Catalunya. Aquest atac suposa en la pràctica que els joves hem d'escollir: estudiar o treballar, quan els joves fills de treballadors en molts casos hem de combinar estudis i feina per tirar endavant.

Exigim de forma immediata la retirada de la supressió del batxillerat nocturn, perquè es tracta d'un atac a l'educació pública. El Sindicat d'Estudiants hem convocat Vaga d'estudiants del nocturn el proper dimarts 6 de maig, i concentracions a Barcelona i Tarragona, per donar una primera resposta immediata a aquest atac. Alhora fem una crida al conjunt dels estudiants, tant de nocturn com de diürn, a participar en les concentracions de dimarts 6 de maig.

La supressió del batxillerat forma part del conjunt d'atacs a l'educació pública que té preparat el Departament d'Educació. El dilluns 28 d'abril el Departament va presentar l'avantprojecte de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que confirma els aspectes més greus (privatització directa o indirecta de l'escola pública) que van provocar la Vaga d'estudiants i professors del passat 14 de febrer. La lluita contra la supressió del batxillerat nocturn ha de formar part de la lluita per una educació pública de qualitat, i contra la Llei (de privatització) d'Educació de Catalunya.

 

NO A LA SUPRESSIÓ DEL BATXILLERAT NOCTURN

EN DEFENSA DEL DRET A ESTUDIAR DELS TREBALLADORS

 

TOTS AL CARRER EL DIMARTS 6 DE MAIG

Participa a les concentracions – 19 hores

Barcelona: Pl. Sant Jaume
Tarragona: Pl. Imperial Tarraco

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos