• 1
  • 2
  • 3

Primera valoració de l’avantprojecte de la LEC:

La LEC és un atac gravíssim a l'educació pública

Per una llei educativa en benefici dels fills dels treballadors

Primera valoració de l’avantprojecte de la LEC:

La LEC és un atac gravíssim a l'educació pública

Per una llei educativa en benefici dels fills dels treballadors 

L'avantprojecte de la Llei d'Educació de Catalunya presentat pel Conseller del Departament d'Educació ahir dilluns 28 d'abril és una confirmació de bona part dels atacs a l'escola pública que contemplaven les bases de la LEC. 

La mobilització massiva d'estudiants i professors del passat 14 de febrer ha modificat el ritme i la forma, però no el fons: la privatització directa i indirecta de l'educació pública. 

A l'avantprojecte no apareix la gestió privada de centres públics, el que se'ns dubte és una conseqüència de l'èxit de la vaga del 14 de febrer, però contempla i desenvolupa tota la resta de mesures que projectaven a les bases: 

1.       Consolidació de la doble xarxa educativa, amb la potenciació de la privada concertada en detriment de la pública. El denominat "servei públic d'educació".  

2.       Gestionar i dirigir els centres públics com si fossin empreses privades: competitivitat entre centres, finançament segons objectius, retall als drets democràtics d'alumnes i professors, consolidació de directors – dictadors – gerents o externalització de serveis. La denominada "autonomia de centres".  

Els problemes de l'educació pública no es resoldran amb la privatització que pretén el Departament d'Educació, sinó acabant amb el negoci de la privada concertada, i augmentant de forma dràstica la inversió educativa a les escoles i instituts públics per acabar amb la massificació a les aules i la falta de professors, i millorar les instal·lacions de forma considerable. En aquest sentit, la supressió del batxillerat nocturn per part del Departament d'Educació és una mostra del que realment pretén el Departament.  

El que hauria de fer el tripartit no és una llei educativa de dretes, que és el que realment és la LEC, sinó una llei educativa d'esquerres en benefici dels fills dels treballadors i de l'educació pública. 

En els propers dies publicarem un anàlisi detallat de l'avantprojecte, però avancem la nostra més ferma voluntat de donar continuïtat a la lluita iniciada el passat 14 de febrer. 

29 d'abril de 2008 

Avantprojecte de la Llei d'Educació de Catalunya

http://www20.gencat.cat/docs/Sala%20de%20Premsa/Documents/Arxius/educacio_premsa.notaPremsa.85.Text%20integre1209385759882.pdf 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos