• 1
  • 2
  • 3

 NO AL

"DECRETAZO EDUCATIU"

 

 

22 D’OCTUBRE

 

VAGA d'estudiants

  

22 d'octubre

VAGA d'estudiants

Avui, una delegació del Sindicat d’Estudiants ha mantingut una reunió amb el director general de Ordenación Académica (del Ministerio de Educación), Javier Vidal, per discutir el decret de selectivitat que el govern vol aprovar a la tardor. 

Hem proposat al director general que es paralitzi l’aprovació del decret per garantir un debat tranquil sobre un aspecte tan delicat pels estudiants com és la selectivitat. 

Aprovar un decret d’aquestes característiques en plenes vacances d’estiu recorda a les pràctiques exercides pel PP, que legislava a l’estiu per evitar la contestació de la comunitat educativa. 

El Sindicat d’Estudiants rebutgem el decret de selectivitat perquè suposarà un enduriment de l’examen. 

- Prova oral d’idioma que comportarà una discriminació social. No és cert que introduir-lo “obligarà” a millorar l’ensenyament de l’idioma. 

- Ja no s’aprovarà la selectivitat amb un 4 (quan la mitja ponderada resultant sigui un cinc o més), sinó amb un 5 (excepte aquells que obtenint un 4, tinguessin més d’un 6 de nota en el batxillerat). 

- Els exàmens “voluntaris” en la pràctica seran obligatoris, pujaran les notes de tall, beneficiaran a les acadèmies privades, potenciaran un segon de batxillerat com a curs – oposició i, sobretot, devaluaran el batxillerat, ja que front a un estudiant que cursés amb bones notes els dos anys de batxillerat, en sortiran beneficiats aquells que obtinguin millors notes en els dos exàmens (aquests dos exàmens poden suposar fins a quatre punts addicionals a la mitja ponderada entre el batxillerat i la selectivitat “obligatòria”). 

- L’estudiant haurà de tenir molt clar quina carrera ha de cursar, matriculant-se en les assignatures “premiades” per la carrera desitjada amb punts addicionals. De no poder accedir a aquesta carrera, les altres possibilitats automàticament es reduiran en comparació amb la situació actual (els altres graus poden “premiar” altres assignatures).    

- Amb tots aquests mecanismes la universitat establirà criteris de selecció, ja que s’obre al tipus d’estudiant que consideri més apte pels seus estudis mentre que dificulta l’accés dels demés. 

La resposta del Ministerio de Educación ha sigut decebedor. Javier Vidal diu estar disposat a discutir detalls del text del decret, però no a discutir el decret en si mateix. No obstant, ha reconegut que el Sindicat d’Estudiants feia un “anàlisi adequat dels riscos” presents en el decret. 

El Sindicat d’Estudiants ja veníem discutint amb altres organitzacions d’esquerres la possible convocatòria de mobilitzacions en defensa de l’educació pública. Però davant d’aquest atac no podem quedar-nos amb els braços creuats. Per tant, anunciem la convocatòria de VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS arreu de l’Estat, i manifestacions, pel proper 22 d’octubre, en defensa de l’educació pública i contra la privatització, en defensa de l’accés i permanència a la universitat del fill de l’obrer, contra els plans de Bolonya i la elitització de la universitat i contra l’enduriment de la selectivitat. 

Seguim defensant l’abolició de la selectivitat. Amb la nota del batxillerat és més que suficient per poder accedir a la universitat. Qualsevol altra prova només busca obstaculitzar aquest accés. Però per descomptat, no permetrem el més lleu enduriment d’una prova ja per si mateixa, injusta. 

14 de juliol de 2008.

Comissió Executiva Estatal del Sindicat d’Estudiants

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos