• 1
  • 2
  • 3

Després de l’èxit de la vaga general d’estudiants del 22 d’octubre:

Prou privatització! NO a la LEC!

Lluitem per un lloc de treball digne en acabar els estudis!

Que la crisi la paguin els seus responsables: els capitalistes.

El passat 22 d’octubre, la majoria dels instituts i facultats de tot l’estat van secundar la vaga general convocada pel Sindicat d’Estudiants contra la privatització de l’ensenyament públic. Més de dos milions de joves van buidar les aules aquest dia i, malgrat un temps plujós, que no hi convidava, desenes de milers de joves vam sortir al carrer en més de 50 manifestacions i concentracions a tot l’estat. A Barcelona vam participar més de 5.000 estudiants sota la pluja. A Madrid vam ser 10.000 estudiants, també sota una pluja torrencial. 3.000 van sortir a Granada i 2.500 a Sevilla, València i Jerez; 2.000, a Santiago. A Màlaga, Bilbao, Vigo, Logronyo i Mallorca van ser també milers. No només a les grans ciutats desenes de milers d’estudiants vam omplir els carrers. A petites localitats de tot l’estat també es van organitzar nombroses concentracions. Tot i la repressió en alguns centres, i el silenci dels mitjans de comunicació (propitat dels banquers i grans empresaris), la vaga va ser tot un èxit.

 

El problema és el capitalisme i els capitalistes: ells són els responsables de la crisi

El capitalisme internacional viu la seva pitjor crisi des del crack del 1929. Les economies de tots els països s’enfonsen. A l’estat espanyol l’atur aviat arribarà als 3 milions de persones i es rabejarà més durament sobre la joventut. La crisi no ha fet més que començar i el pitjor està per venir. Moltes famílies estan collades per les hipoteques bancàries i si es queden a l’atur ho poden perdre tot, començant per la seva pròpia llar. En canvi, per als capitalistes la recepta per sortir de la crisi és clara: més acomiadaments, menys salari, més precarietat i demolició de la sanitat i l’ensenyament públics. En definitiva, carregar tot el pes de la crisi sobre les espatlles de les famílies treballadores.

En aquest context és realment lamentable que el govern del PSOE, encapçalat per Rodríguez Zapatero, en comptes d’atendre i protegir els treballadors i les seves famílies, als aturats, de garantir els serveis públics, estigui prenent només mesures a favor de la gran banca i les grans empreses. Zapatero, amb el suport parlamentari del PP, ha aprovat un pla per lliurar 150.000 milions d’euros a la gran banca: el 15% del PIB de l’estat espanyol! Una quantitat fabulosa que anirà directament al compte de beneficis dels grans banquers, una despesa absolutament improductiva i que no és per atendre cap necessitat social. D’on sortiran aquests diners? Doncs, inevitablement, de nous retalls a la despesa social, a la sanitat i a l’educació públiques.

Però juntament amb aquesta mesura estan aprovant d’altres a favor de la privatització de la universitat (Plans de Bolonya), d’endurir la selectivitat, de retallar la despesa sanitària i d’equipaments socials als barris, de reduir la cobertura de desocupació… Aquesta política no té res a veure amb el socialisme, són mesures capitalistes en defensa dels capitalistes. Per a ells no és rentable cobrir les enormes necessitats socials que hi ha. No els importa les llistes d’espera a la sanitat pública, la massificació i els barracons als col·legis i instituts públics, o que haguem de pagar 3.000 euros per estudiar un postgrau. Només volen mà d’obra barata, que puguin sobreexplotar al seu gust. Per això volen acabar amb l’educació pública. I només amb la lluita massiva, més extensa i unint les nostres forces amb les de la classe treballadora podrem aturar-los.

Vaga General de la Comunitat Educativa a Catalunya

El 13 de novembre la vaga és conjunta entre estudiants i professors, convocats pels sindicats de professors USTEC, ASPEPC i CGT. La lluita contra la LEC, iniciada el 14 de febrer del curs passat, continua ara amb aquesta nova vaga general de la comunitat educativa.

La LEC és una declaració de guerra contra l’educació pública, com demostra el recolzament a la LEC de la patronal de l’educació privada i la dreta catalana CiU. Si s’aprova, la privatització s’aprofundirà a través de dues vies. En primer lloc, regalant encara més diners públics a l’educació privada concertada, propietat de la Jerarquia Eclesiàstica. I en segon lloc, gestionant els instituts públics com si fossin empreses privades. El que necessita l’educació pública no és pas privatització, ni guettos per immigrants, ni gestió empresarial, sinó més inversió pública per acabar amb la massificació, la degradació i els barracons!

Els dirigents de CCOO i UGT d’enseyament han anunciat que no convoquen la mobilització del 13 de novembre. Considerem que estant cometent un greu error. El govern tripartit pretén privatitzar l’educació (LEC) i la Comunitat Educativa hem de tornar a sortir al carrer per defensar l’educació pública, com vam fer el 14 de febrer. Fem una crida a tots els professors afiliats a CCOO i UGT a secundar la mobilització del 13 de novembre, i als seus dirigents a que no s’equivoquin de barricada.

Necessitem una vaga general

Els tancaments d’empreses i plans d’acomiadaments s’estan intensificant. Cada dia alguna empresa presenta acomiadaments: SEAT, Acciona, Frigo, Pirelli, Telefónica,... L’empresa automovilística NISSAN, amb una fábrica amb 4000 treballadors a Barcelona, vol acomiadar a 1680 treballadors, el 40% de la plantilla. Això després d’obtenir 300 milions d’euros de beneficis durant els últims cinc anys. Els estudiants hem de participar activament en les lluites obreres contra els acomiadaments. Si segueixen tancant empreses, on treballarem demà? Està en joc el nostre futur! El 5 de novembre els sindicats han organitzat una manifestació contra els acomiadaments, a les 18 hores a Pl. Urquinaona. El Sindicat d’Estudiants fem una crida als estudiants a participar en aquesta manifestació, alhora que considerem que és necessari convocar accions més contundents.

Els dirigents sindicals de CCOO i UGT haurien de unificar tots els conflictes convocant una VAGA GENERAL de 24 hores. S’ha d’unificar les diferents lluites i conflictes: estudiants i professors contra la LEC, estudiants d’universitat contra els Plans de Bolonya, treballadors de Nissan i altres empreses contra els acomiadaments. Les lluites de professors al País Valencià, a Madrid o a Astúries s’han d’unificar amb la dels estudiants perquè l’objectiu és el mateix. A Galícia, la CIG ha convocat mobilitzacions el 13 per la tarda. Aquest és el camí, la lluita i la mobilització. La classe obrera, organitzada i en lluita és molt més poderosa que els capitalistes. Per això ens temen.

Lluites a tot el món. Tots al carrer el 13 de novembre!

Els estudiants a Itàlia estan protagonitzant mobilitzacions històriques contra les lleis del govern reaccionari de Berlusconi que privatitzen l’ensenyament públic. El 21 d’octubre a Grècia hi va haver una vaga general. Recentment a Bèlgica es va produir un “dia d’acció” que va aturar el país com no havia passat des de la Segona Guerra Mundial. D’altres països d’Europa, com Alemanya o França, estan en ebullició. A l’Amèrica Llatina la revolució s’estén país rere país. Al propi cor del capitalisme, USA, hem vist importants mobilitzacions contra els plans de Bush de donar diners als banquers (el mateix pla que Zapatero).

Organitzem la vaga del 13 de novembre

Hem d’organitzar assemblees en hora lectiva als instituts, conjuntes d’estudiants i professors, per discutir, votar i organitzar la vaga del 13 de novembre. Hem d’organitzar assemblees massives a les facultats i organitzar passaclasses per a que tots els estudiants de la facultat participin del debat del pla de lluita. Als instituts i facultats hem de formar comitès de vaga per explicar a més estudiants, als pares i professors per què ens hem de mobilitzar i anar a les fàbriques amb els treballadors per explicar-los per què estem lluitant.

És fonamental crear grups del Sindicat d’Estudiants a tots els instituts i facultats, per defensar un programa combatiu i donar la batalla fins al final. Per a això necessitem que tu siguis el Sindicat d’Estudiants.

Organitza’t amb el Sindicat d’Estudiants! Tots a les manifestacions el 13 de novembre per lluitar pel nostre present i el nostre futur!

- Retirada de la LEC. Per una llei educativa en benefici dels fills dels treballadors.

- El fill de l’obrer a la universitat. Retirada immediata del decret que endureix la selectivitat. No a la selectivitat.

- 40% d’estudiants amb beca. Beca-salari de 1.100 euros al mes.

- Fre immediat del procés de Bolonya. Universitat pública, gratuïta i de qualitat.

- Pràctiques a les empreses, remunerades amb salaris dignes.

- 7% del PIB per a l’educació pública. Ni un euro públic per a la privada-concertada.

- Sí hi ha diners per escometre aquestes mesures: el govern els està regalant als banquers. Expropiació de la banca sota control obrer per garantir l’ocupació, els salaris i uns serveis públics de qualitat

- Per un lloc de treball digne en acabar els estudis

- Subsidi indefinit d’atur de 1.100 euros fins trobar feina. Els treballadors no tenen la culpa de la crisi.

Participa a la manifestació contra els acomiadaments

Dimecres 5 de novembre

Pl. Urquinaona a les 18 hores

 

13 NOVEMBRE – a les 12 hores

VINE A LES MANIFESTACIONS d’estudiants i professors

Barcelona: Pl. Universitat / Tarragona: Pl. Imperial Tarraco

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos