• 1
  • 2
  • 3

Si vols la pau, lluita contra el capitalisme

Descarrega el cartell

Milions de joves i treballadors i treballadores a tot el món estem observant horroritzades la brutal intervenció militar del règim imperialista i autoritari de Putin a Ucraïna, els bombardejos i setges contra les ciutats ucraïneses i l’èxode de milions de refugiats fugint de la guerra. El Govern rus ni pretén “desnazificar” Ucraïna ni té res de progressista; només defensa els interessos dels capitalistes russos. Per això exigim la immediata retirada de les tropes!

No obstant, també volem denunciar que els EUA, l’OTAN i la UE són completament responsables d’aquesta guerra. Van ser ells els que en 2013-14 van finançar i armar tota mena de bandes d’extrema dreta i neonazis per a fer-se amb el control del Govern i l’Exèrcit ucraïnès. Van ser ells els que van ampliar l’OTAN cap a l’est entre el 1999 i 2004 instal·lant bases militars i armament d’última generació per a assitiar Rússia, i els que durant dècades han ­continuat desenvolupant una agressiva estratègia bel·licista. I van ser ells els ­responsables de destruir països sencers com l’Iraq, l’Afganistan o el Iemen, provocant 38 milions de desplaçats i un milió de morts des del 2001, i deixant morir milers al Mediterrani o a les fronteres europees. No tenen cap legitimitat per a presentar-se com els defensors de la pau i la democràcia i els protectors del poble ucraïnès. Ja n’hi ha prou de cinisme i propaganda. No ens enganyeu!

Aquesta guerra té un clar perdedor: la classe treballadora ucraïnesa, russa i de tot el món. És un símptoma més de la crisi del sistema capitalista i anuncia nous atacs a les nostres condicions de vida.

La majoria dels governs europeus, amb un to patrioter i militarista —assimi­lant discursos propis de l’extrema dreta— s’han llançat a incrementar la seva despesa militar en milions d’euros, garantint fabulosos negocis als capitalistes. Una estratègia a la que s’ha sumat amb gust el Govern PSOE-UP, de la mà del PP i de Vox. Ens exigeixen sacrificis, però de nou serem les famílies obreres les que els patirem en forma de nous atacs a l’educació i sanitat públiques, retallades de despesa social, enfonsament dels salaris i creixement de la pobresa. Mentre patim la pujada del preu dels aliments, la llum, el gas o la gasolina, Pedro Sánchez culpa de tot a Putin. Quina poca vergonya!

En una guerra reaccionària per tots dos bàndols com és aquesta, la ­primera obligació que tenim la joventut combativa és la d’alçar la nostra solidaritat internacionalista. La guerra no s’acabarà fent crides buides a la “diplomàcia”. Només es pot frenar amb la mobilització massiva i contundent als carrers i alçant una política revolucionària i de classe contra l’imperialisme i el sistema capitalista.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos