• 1
  • 2
  • 3

Descarrega el cartell

Contra la violència LGTBI-fòbica i el feixisme: volem ser el que som!

L'opressió del col·lectiu LGTBI continua sent insuportable. Els insults, pallisses i assassinats –com el de Samu a A Coruña l'any passat o el recent cas del criminal en sèrie de Bilbo, responsable d’acabar amb la vida de quatre nois gais– no deixen de créixer. En 2021 es van registrar 748 delictes d'odi per motius d'orientació o identitat sexual, però la realitat és que, davant d’una justícia que es col·loca dia rere dia del costat dels nostres agressors, només una de cada deu víctimes decideix denunciar. Segons dades de l'Agència Europea de Drets Fonamentals, la xifra d'atacs que queden impunes a l'Estat Espanyol ascendeix al 93%.

A la por que sentim cada vegada que sortim al carrer se suma un llistat de discriminacions molt més invisibles però igual de doloroses. Hem d'ocultar la nostra orientació sexual per a trobar un lloc de treball –el 86,6% de les persones LGTBI consideren necessari amagar-la en les entrevistes de treball–, se'ns condemna a un atur crònic –la taxa de desocupació entre la comunitat trans està en el 80%–, anar als nostres centres d'estudi es converteix en un infern –el 49% dels estudiants LGTBI sofreixen assetjament escolar– o una persecució constant en el nostre àmbit social i familiar per ser els qui som –el 58% de les persones LGTBI d'entre 13 i 24 anys confirma que alguna vegada se'ls ha intentat convèncer perquè “canviïn la seva sexualitat”. Per no parlar de les teràpies de conversió que continuen ocorrent en ple 2022.

És asfixiant. Però, tot i que totes aquestes xifres són públiques i més que conegudes, alguns mantenen la seva guerra contra el col·lectiu LGTBI. Els mateixos i mateixes que neguen la violència masclista són els qui defensen que “necessitem un dia de l'Orgull Hetero”, com va dir Francisco José Alcaraz en 2019, senador de Vox per Andalusia.

La dreta i l'extrema dreta, el PP i Vox, les sectes catòliques i la jerarquia de l'Església, amb el seu discurs homòfob, trànsfob i misogin, promouen la violència contra nosaltres. I ho fan amb impunitat. Posen en la diana a un dels col·lectius més oprimits perquè els sectors més reaccionaris de la societat ens agredeixin. Treuen els feixistes a desfilar per barris prodrets LGTBI per a assetjar i espantar tothom amb qui es creuin. Tomben lleis en Parlaments autonòmics sota l'excusa de l’“adoctrinament LGTBI”. Això és el que tenen reservat per a nosaltres els defensors de l'España, una, grande y libre.

Per tot això, el moviment LGTBI ha deixat clar el seu segell antifeixista, i que la nostra lluita està vinculada a la feminista, antiracista i per uns serveis públics dignes en els barris obrers. Perquè, a més de ser gais, lesbianes, bisexuals, intersexuals i trans, som part de la classe treballadora.

No obstant, és molt indignant veure com aquesta escalada d'agressions contra el nostre col·lectiu s'està produint sota un Govern PSOE-UP. No només hem hagut de suportar que el PSOE amb Carmen Calvo al capdavant fes tot el possible perquè la Llei Trans no tirés endavant, o que Grande-Marlaska enviés els antidisturbis a reprimir manifestacions proLGTBI. Sinó que seguim sense veure mesures reals que millorin les nostres vides. L'Executiu insisteix que cal acabar amb la discriminació al col·lectiu LGTBI. Però com ho faran? Si segueixen sense depurar l'aparell de l'Estat i la judicatura de franquistes, si no s'atreveixen a tocar la Llei d'Estrangeria ni el negoci dels proxenetes, si ens venen com un gran triomf una reforma laboral que en res canvia la del PP, i si segueixen sense garantir una inversió econòmica massiva en la sanitat pública que ens permeti fugir de la xacra de les malalties mentals que ens colpegen.

Malgrat les lleis aprovades, accions simbòliques com la posada en marxa del telèfon 024 o les declaracions de molts polítics –ja siguin de dretes o “progressistes”– sobre la seva homosexualitat, la nostra opressió s'empitjora amb la crisi econòmica i l'avanç de l'extrema dreta a tot el món.

Cada vegada som més els i les que entenem que no serveixen de res les paraules si no són acompanyades per fets, i que aquest sistema no funciona per a la gran majoria. Aquest 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, i tots els dies de la nostra vida, des de Lliures i Combatives aixequem la bandera LGTBI revolucionària i anticapitalista. Sabem que només la lluita ens farà lliures i que només trencant amb el capitalisme podrem garantir veritablement els nostres drets, la nostra dignitat i el respecte que mereixem.

Uneix-te a Lliures i Combatives! Ni un pas enrere contra l’LGTBI-fòbia i el feixisme!

El pròxim 17 de maig és el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants animem a tots i totes les estudiants a organitzar lectures d'aquest manifest a les classes, fer concentracions a l'hora del pati, penjar banderes, pancartes i murals, i tot tipus d'accions reivindicatives que ens permeti dir alt i clar que volem unes aules lliures de violència contra el col·lectiu LGTBI.

Podeu enviar-nos totes les fotos i vídeos que feu aquest dia a través de les nostres xarxes socials, al whatsapp 629 467 550 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos