• 1
  • 2
  • 3

Manifestació dissabte 29 d'abril a les 11:30h a la Pl. de la Vila de Badalona

En els últims mesos tres noies han sofert violacions grupals en els banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Però des del mateix moment de l'agressió, tota la maquinària del sistema s'ha posat en marxa per a tapar l'ocorregut. Això és horrorós i una indecència. Noies joves, d'11 i 16 anys, han estat abandonades a la seva sort pel centre comercial, la policia, els serveis socials i l'ajuntament. Un escàndol majúscul que no podem permetre.

El menyspreu de les institucions

Després de ser brutalment agredides, les víctimes immediatament van demanar ajuda als guàrdies de seguretat del Màgic, però van ser totalment ignorades. Armant-se de valor, elles i els seus familiars van denunciar les violacions a comissaria, però els Mossos d'Esquadra (dirigits per la Conselleria d’Interior del Govern) ni han facilitat ajuda psicològica immediata a les víctimes, ni han col·laborat amb les famílies, ni estan actuant decididament per a saber per què aquest centre comercial s'ha convertit en un espai impune per a una manada d'agressors sexuals. Els Mossos fins i tot exigeixen a les famílies que guardin silenci sobre l'ocorregut!

D'altra banda, els responsables del centre comercial ni tan sols s'han posat en contacte amb les famílies per a interessar-se per la seva situació. El Màgic, que es va aixecar sobre terreny públic i ha rebut milions d'euros d'ajudes públiques, només actua per a protegir els interessos de les grans multinacionals que acull. Però no mou ni un dit per a ajudar unes joves violades en els seus propis banys! Ni fa res perquè no torni a passar!

Ja n'hi ha prou! Cal sortir als carrers i exigir solucions!

Aquest menyspreu institucional deixa les coses cristal·lines: tot val per a protegir els beneficis dels rics. Tot és permissible. Fins i tot violar noies. I tenim clar que aquesta forma especialment cruel i frívola de tractar-les es deu a què són noies de famílies de classe treballadora, de barris humils de Badalona. Sí, som joves de famílies obreres, però també tenim drets!

Des del Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i des de l'organització feminista Lliures i Combatives, diem prou! Les nostres filles, les nostres germanes i amigues, no estan soles!

Cridem al conjunt de la població de Badalona, a les famílies treballadores, a les dones i al jovent a manifestar-nos massivament el dissabte 29 d'Abril a les 11:30h per a aconseguir justícia i la fi de la impunitat.

Exigim:

1. Dimissió de la gerència del Centre Comercial Màgic i una disculpa pública. Implantació d'un protocol contra la violència masclista i un punt lila permanent al centre comercial.

2. Cancel·lació immediata del contracte amb l'empresa de seguretat. Inici d'una investigació per a jutjar els que van fer omissió de socors a les víctimes.

3. Cessament dels responsables dels Mossos d'Esquadra que han portat aquesta investigació, per la greu negligència amb la que han actuat i pel seu menyspreu cap a les víctimes i familiars i les seves necessitats de suport.

4. Prou ajudes milionàries al Màgic per part de l'Ajuntament. Augment dràstic de la inversió en serveis socials, sanitat pública i equipaments culturals dels barris obrers de la nostra ciutat.

5. Posada en marxa d'una assignatura d'educació sexual inclusiva en els centres d'estudi per a lluitar contra el masclisme i la cultura de la violació. Prou retallades: increment ja dels recursos materials i humans per a dignificar les escoles i instituts públics de Badalona.

Tots i totes a la Manifestació · Dissabte 29 d'Abril a les 11:30h Plaça de la Vila (Badalona)

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos