• 1
  • 2
  • 3

Comitè de Mares contra la Violència Sexual a Badalona

Ni hem callat ni callarem!

Galeria de fotos i vídeos

La manifestació d'avui a Badalona ha marcat un abans i un després en la lluita contra la violència sexual a la ciutat. Centenars de persones hem recorregut els carrers des de la Plaça de la Vila fins al recinte del Centre Comercial Màgic en solidaritat amb les víctimes de les agressions sexuals, contra l'abandonament institucional i per exigir els recursos i l’ajuda necessària per a les joves i les seves famílies.

Ha estat molt emocionant. Veïnes i veïns de Badalona, treballadores i treballadors, joves amb les seves pancartes, la gent dels barris obrers, les invisibles i explotades, qui lluitem cada dia per sobreviure, hem corejat durant hores No esteu soles!, Yo sí te creo, Tranquila hermana, aquí está tu manada, Si nadie nos escucha: lucha lucha y lucha, Prou abandonament d'aquest Ajuntament, Al Centre Comercial el que passa no és normal, Volem fets i no paraules, El pressupost municipal per escoles i hospitals... En un ambient de ràbia, molta ràbia, però també de valentia i força, hem deixat clar que no tolerarem més menyspreu i burles.

El suport i simpatia que ha despertat la campanya #NoEsteuSoles ha quedat plasmat als carrers avui. Des de totes les organitzacions i associacions que ens han acompanyat -les Kellys, Dones de Llefià, CCOO i la IAC de l'Ajuntament, USTEC, FAMPES, Guanyem Badalona...- fins als aplaudiments dels veïns i veïnes que es creuaven amb la nostra protesta i les felicitacions que hem rebut, són una demostració de la commoció social que ha provocat els casos de violacions al Màgic.

A qui no els hi ha agradat tant el que hem fet avui, ha estat a l'Ajuntament de Badalona, a la Guàrdia Urbana i a la gerència del Màgic. Durant les darreres setmanes i dies, l'alcalde Rubén Guijarro ha demostrat estar més preocupat de la imatge d'un Centre Comercial i de protegir els interessos empresarials i la imatge del consistori, que de la salut física i emocional de les víctimes. L’abandonament ha estat descarat. Però això d'avui, ja ha estat el súmmum.

Tot i que la manifestació feia més d'un mes que estava legalitzada i autoritzada, l'Ajuntament no s'ha posat en contacte amb els agents encarregats d'organitzar el trànsit per garantir així un transcurs normal i fluid de la marxa. De veritat, senyor Guijarro? Per què aquest boicot actiu? Per què us preocupa tant que les mares de les víctimes i la ciutadania de Badalona exercim el nostre dret democràtic a la llibertat d'expressió i manifestació? Per què el molesta tant que exigim justícia? Si tots els esforços que dedica a torpedinar una lluita tan justa i necessària els invertís en prendre accions legals contra el Màgic, la situació seria força diferent. Tot i això, ha decidit no moure ni un sol dit per protegir les nostres joves, les nostres filles, amigues i veïnes.

Avui ha estat la millor resposta que podíem donar a l'alcalde i a tots els implicats en la cadena de negligències durant la investigació d'aquestes violacions grupals. Centenars hem dit: aquí estem. Aquí estem contra el judici mediàtic i social que pateixen les víctimes. Aquí estem contra el maltractament al qual els Mossos ens han sotmès. Aquí estem contra aquells qui volen que callem i que no molestem. Què no molestem a qui? A Joan Roig o als propietaris de les firmes de moda que facturen al Màgic?

Aquest abandonament ens enfada, sí. Però no ens desmoralitza. Tota la manifestació ha estat brutal, però un dels moments més electritzants ha estat el discurs amb què la companya Teresa Prados, portaveu del Comitè de Mares i mare d'una de les víctimes, ha tancat la manifestació.

"Estem fartes de callar. Ens volen tancades a casa i patint en silenci però no ho han aconseguit. Sabem que l'única manera que ens escoltin és aixecant la veu, fent soroll i assenyalant aquells i aquelles que ens volen sotmeses. I és el que hem fet les darreres setmanes, aixecar la veu, demostrar que no tenim por i que som més i més fortes.

I ho fem nosaltres, les dones de barri, treballadores, invisibles. Sí, aquí estem, i encara que no siguem escriptores, actrius o diputades, nosaltres també movem el món.

"No esteu soles" no és una frase buida amb la qual diluir el problema de fons. "No esteu soles" denuncia les violacions que han patit les nostres filles al CC Màgic però també denuncia que no són casos aïllats, que és la realitat a què ens enfrontem cada dia les dones, les joves als nostres centres d'estudi, als nostres centres de treball, als carrers".

Com sempre diem: separades som invisibles, juntes i organitzades som invencibles. Després de setmanes d'omplir Badalona amb més de 20.000 octavetes informatives, després de penjar milers de cartells i organitzar desenes d'assemblees a tots els centres educatius de la ciutat, la manifestació d'avui ha estat el pas necessari per continuar responent contundentment.

No ens ficaran a casa. Avui no s'acaba la campanya No Esteu Soles. Seguirem organitzant-nos barri a barri, centre a centre, impulsant reunions, i seguirem aixecant la veu tantes vegades com sigui necessari fins aconseguir una ciutat segura, fins aconseguir inversió en educació, sanitat i recursos socials, fins que l'educació sexual sigui una realitat per als i les nostres joves, fins que es posi fi a la cultura de la violació, al masclisme i a la brutal violència contra les dones.

Per les víctimes. Per les que avui no poden cridar. Per les que tenen por de parlar. Per totes les joves i les dones de Badalona, de Catalunya i de tot l'Estat. Per les que no ens resignen. Per les que no acceptem que hàgim de viure amb por. Per les que lluitem per una societat millor. A totes vosaltres, companyes, amigues, germanes: no esteu soles.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos