• 1
  • 2
  • 3

Dijous 15 de juny a les 19h a la Nau3 - Centre Cultural l'Escorxador

Atenció digna a les víctimes de violència masclista ja!

En els últims mesos diverses joves han sofert violacions grupals als banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Però la maquinària institucional ha fracassat en l’auxili que hauria d’haver prestat a les víctimes, quedant totalment desateses les seves necessitats.

Aquesta horrorosa situació evidencia la negligència de l’Ajuntament dirigit per Rubén Guijarro i l’enorme manca de recursos als centres d’estudi i als serveis socials municipals per a atendre adequadament les víctimes de violència masclista.

Els recents governs municipals de l’esquerra, inclòs desgraciadament l’il·lusionant “Ajuntament del Canvi” del 2015, no han confrontat amb els interessos de les grans empreses que dominen la vida social i econòmica de Badalona, i els greus problemes de les famílies treballadores de la ciutat han continuat: degradació dels barris, precarietat laboral, falta d’habitatge digne i de recursos per a l’educació o sanitat públiques, de mitjans per a resoldre els greus problemes que patim les dones treballadores...

Això ha asfaltat el terreny per al retorn a l’alcaldia amb una aclaparadora majoria absoluta de Xavier García Albiol, reaccionari conegut per les seves posicions racistes i masclistes i que el primer que va fer quan tornà a l’alcaldia el 2020 va ser eliminar la regidoria de feminismes i revertir fins i tot les tímides mesures que s’havien pres.

Ara més que mai és necessari comprendre com hem arribat a aquesta situació a Badalona i aixecar una alternativa combativa als carrers. No ens rendim, no ens resignem a viure oprimides. És l’hora de la lluita i l’organització. Per això et convidem a assistir a l’Acte públic que organitzem el proper dijous 15 de juny a les 19h a la Nau 3 de l’Escorxador, per a EXIGIR A L’AJUNTAMENT DE BADALONA:

1. Augment dràstic de la inversió en serveis socials bàsics i el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones). Contractació de tots i totes les professionals de l’àmbit social, psicològic i jurídic necessàries. Increment substancial dels recursos materials al seu abast i condicions laborals dignes. Reversió immediata de totes les privatitzacions. Per uns serveis socials 100% públics i de qualitat.

2. Creació d’Equips d’Atenció a víctimes de violència masclista i lgtbi-fòbica en tots els centres d’estudi de Badalona, formats per professionals de totes les disciplines associades. Posada en marxa d’una assignatura d’educació sexual inclusiva, obligatòria i avaluable. Prou retallades: increment del personal educatiu i dels recursos materials per a dignificar les escoles i instituts públics de Badalona.

Intervindran:

● Teresa Prados, portaveu del Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona

● Paula Leyva, portaveu del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives

● Pedro Boskovich, president de FAMPAS Badalona

● Lídia Blanch, responsable de la Secretaria de la Dona d’USTEC·STEs

● Emma Zurita, secretària de Feminismes de la Federació de Serveis Públics de la Intersindical

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos