• 1
  • 2
  • 3

 
http://www.sindicatdestudiants.net//images/stories/acto%20pablo%20cormenzana%20%282%29.jpg
 Durant els dies 6 i 7 de novembre Pablo Cormenzana, membre de la Corriente Marxista Revolucionaria (CMR) ha estat a Catalunya duent a terme tres actes en el marc d’una gira estatal dedicada a la defensa de la revolució bolivariana i a la experiència de la classe obrera veneçolana en el terreny de la gestió sota control obrer d’empreses ocupades.

El matí del dia 6 es va reunir amb dirigents del sindicat ACTUB, membres del comitè de conveni de TMB, amb els que va intercanviar impressions sobre la lluita que porten a terme els treballadors d’aquesta empresa a Barcelona. Els va explicar la lluita dels treballadors a Inveval i a Mitshubishi, on hi ha una forta repressió contra el sindicalisme combatiu a l’igual que a TMB.

 

http://www.sindicatdestudiants.org//images/stories/acto%20pablo%20cormenzana.jpg

Per la tarda en un acte obert a les Cotxeres de Sants va donar una xerrada davant d’una seixantena d’assistents. Va introduir l’assemblea Jorge Recio, cònsol de Veneçuela a Barcelona. Jorge va donar a conèixer nombroses dades de les millores socials del període chavista de Veneçuela, dades que sol ocultar la premsa burgesa. A continuació Pablo va fer un repàs dels aconteixements més importants de la recent història de Veneçuela: la victòria de Chávez, els intents de la contrarevolució de enderrocar el procés a través del cop d’estat, del referèndum revocador, del lock out patronal, etc. Va incidir, com Jorge, en els aspectes de millora social de la revolució, però també va advertir que avui dia Veneçuela segueix sent un estat burgès i que les relacions de producció són capitalistes i que és urgent du la revolució fins al final: el socialisme.

Durant l’assemblea va haver vàries intervencions i van acabar l’acte amb una resposta de Jorge i una altra de Pablo recordant que la revolució bolivariana no afecta solament Veneçuela si no que les repercussions d’aquesta són internacionals i que l’hem de considerar la nostra pròpia revolució.

El dissabte 7 Pablo va fer un acte al Centre Cívic de Torreforta en el que han participat 30 persones, molts d'ells treballadors de la petroquímica, joves i obrers d'origen veneçolà que viuen i treballen a Tarragona. Tant en la intervenció de Pablo Cormenzana com en l'interessant debat sorgit després es van ressaltar els avenços de la Revolució Veneçolana i la importància vital de completar la mateixa, per a posar tota l'economia al servei de les necessitats socials i acabar amb el boicot que fa la burocràcia infiltrada en l'aparell de l'estat, l'oligarquia i sectors afins, que tracten de rearmar-se i posar fi a la revolució, per a incrementar els seus privilegis i beneficis econòmics sobre la base de l'explotació capitalista dels recursos i dels treballadors. L'acte va acabar amb una crida a enfortir les forces del marxisme, per a donar suport i completar la revolució a Veneçuela i lluitar pel socialisme en tot el món, com a la millor manera d'acabar amb totes les injustícies socials que provoca el capitalisme. Les idees expressades en l'acte van generar gran entusiasme: diversos assistents van mostrar el seu interès a assistir a més actes i van comprar el llibre de Pablo Cormenzana sobre les experiències de control obrer “La batalla de Inveval”.

El diari gratuït Notícies Tarragona i el diari digital tarragona21.cat en la seva edició del passat 3 de novembre es van fer ressó de l’acte de solidaritat amb la revolució veneçolana que es faria el proper dissabte 7 amb Pablo Cormenzana.

 Pablo ha intervingut a Sevilla, a la Universidad Autónoma i a la Complutense de Madrid, Vallecas, Gasteiz, Leioa (Bizkaia), Ateneo de la Calzada i Universidad de Oviedo, Ferrol, etc. Avui diumenge 8 de novembre tanca la gira estatal intervenint a Osca.

La bona assistència en tots els actes que ha fet Pablo per tot l’estat demostren el gran interès que genera el procés revolucionari a l’Amèrica Llatina. Des del Sindicat d’Estudiants, el Fundació Friedrich Engels i el Corrent Marxista Militant seguirem donant tot el nostre suport a través de la campanya Mans Fora de Veneçuela al procés revolucionari americà.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos