• 1
  • 2
  • 3

Gira internacional de solidaritat amb la revolució veneçolana  

 

CORNELLÀ                                                   BARCELONA

Dia: dimecres 16 maig                                      Dia: dijous 17 maig

Hora: 19 hores                                                 Hora: 19 hores

Lloc: CRAJ.                                                    Lloc: Cotxeres de Sants.

Biblioteca Garcia Nieto de Cornellà                  Sala de Conferències

C/ Mossèn Andreu 9-11                                   C/ Sants 79 METRO Pl. Sants

METRO Gavarra 

 

UAB                                                             UB MUNDET

Dia: dijous 17 maig                                          Dia: divendres 18 maig

Hora: 12 hores                                                Hora: 12 hores

Lloc: UAB. Facultat Comunicació                    Lloc: UB – Mundet. Aula 1.204

Aula 13 (xalet)                                                Facultat Psicologia

 

Image

 

 

 

AMB LA PARTICIPACIÓ DE

LEONARDO BADELL

-Promotor del "Partido Socialista Unido de Venezuela" (PSUV)

-Dirigent nacional del "Frente Francisco Miranda"

-Membre del Corrent Marxista Revolucionàri

 

Des que els treballadors, els camperols i les masses pobres van triar a Hugo Chávez com a president de Veneçuela, tant l'imperialisme nord-americà i europeu com l'oligarquia veneçolana (una minoria parasitària, molt rica i reaccionària) han utilitzat tots els seus poderosos mitjans per a intentar enderrocar al legítim president. A l'abril de 2002 van donar un cop d'estat, que va fracassar gràcies a la impressionant acció al carrer de les masses pobres veneçolanes a tot arreu del país. Després van intentar asfixiar econòmicament Veneçuela mitjançant el sabotatge petroler, però aquesta mesura també va fracassar perquè els treballadors van prendre el control de les plantes petrolíferes i les van posar a funcionar. Han intentat revocar al president legalment, però tampoc van poder. L'últim intent de la dreta de treure Hugo Chávez va ser les passades eleccions presidencials del 3 de desembre de 2006, però una vegada més, la impressionant mobilització popular, va impedir que això succeís. 

Què està passant realment a Veneçuela? Per què l'imperialisme, els grans mitjans de comunicació i la dreta odien tant a Hugo Chávez? El tema de fons és que s'ha obert una nova etapa en la societat veneçolana, caracteritzada per una gegantesca onada de participació popular en tots els aspectes de la vida social. Efectivament, el que hi ha a Veneçuela és una revolució: una situació en la qual la immensa majoria del poble veneçolà ha decidit posar fi a dècades de misèria i repressió; ha decidit prendre la iniciativa i actuar pel seu propi compte, trencant bruscament amb la política oficial al servei d'uns quants rics. Això és el que més odia la burgesia i l'imperialisme: la decisió del poble veneçolà de prendre en les seves mans les regnes del seu destí. Per això estan constantment conspirant per a aixafar la revolució com sigui. A més, saben que hi ha un greu perill de contagi perquè en tot el continent llatinoamericà bufen vents de revolució que estan posant en greu perill la dominació de l'imperialisme i la pròpia existència de l'injust i ineficaç sistema capitalista.  

Des de Mans Fora de Veneçuela vam pensar que és urgent trencar amb el cèrcol de mentides i mitges veritats amb les quals els grans mitjans de comunicació tracten d'impedir que els treballadors i els joves d'Europa, d'EEUU i de tot el món coneguin el que realment està passant en aquell país. Milions de treballadors i camperols veneçolans han arribat a la conclusió que la lluita per la terra, per l'ocupació i per una existència digna és la lluita pel socialisme. Veneçuela és la prova viva de la vigència de la lluita per la transformació socialista de la societat, a pesar que els ideòlegs del capitalisme diuen tots els dies que les idees socialistes i marxistes “ja han mort”. És urgent i fonamental aconseguir la solidaritat i el suport actiu de la classe treballadora i de la joventut de la resta del món. Si la revolució veneçolana triomfa definitivament serà un dur cop a l'imperialisme i al capitalisme a escala mundial; però si aquests últims se’n surten amb la seva i aconsegueixen enderrocar la revolució serà un cop molt dur a la classe obrera mundial.  

Visca la revolució veneçolana!

Visca la lluita pel socialisme!

La teva participació és important.

Uneix-te a la campanya Mans Fora de Veneçuela! 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos