• 8M: Hem tornat a fer història!

  8M: Hem tornat a fer història!

  Semblava difícil superar la jornada del 8 de març de l'any passat. Però ho hem tornat a fer! Milions de dones treballadores hem donat un altre pas ferm al capdavant i hem protagonitzant una jornada de vaga que sens dubte passarà a la història de les lluites socials i polítiques de l'Estat espanyol amb lletres majúscules. Read More
 • 15M: Èxit de les mobilitzacions i la vaga estudiantil contra el canvi climàtic

  15M: Èxit de les mobilitzacions i la vaga estudiantil contra el canvi climàtic

  Des del Sindicat d'Estudiants creiem que presentar aquesta lluita com un conflicte generacional és un complet error, i forma part d'una estratègia per a no assenyalar als autèntics culpables de la catàstrofe ecològica. Tampoc és una rebel·lió en la qual demanem a “els polítics” que reflexionin, rectifiquin i prenguin mesures. Pensar que els representants d'aquest sistema s'enfrontaran a les grans multinacionals en defensa del planeta és simplement ridícul. Read More
 • Campanya de solidaritat internacional amb els joves d'Altsasu

  Campanya de solidaritat internacional amb els joves d'Altsasu

  Prou muntatges policials, per la llibertat immediata dels joves d'Altsasu! Read More
 • La vaga estudiantil de l'1 d'Octubre ha estat un èxit aclaparador!

  La vaga estudiantil de l'1 d'Octubre ha estat un èxit aclaparador!

  La vaga general estudiantil convocada per Universitats x la República, el Sindicat d'Estudiants (SE) i el SEPC ha estat un èxit total: les aules han estat buides durant tota la jornada i més de 150.000 joves hem sortit als carrers de diferents ciutats. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Avui hem conegut la vergonyosa i salvatge sentència contra Juana Rivas, 5 anys de presó i la pèrdua de la pàtria potestat durant 6 anys. Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants volem en primer lloc enviar tot el nostre suport i alè a Juana Rivas, i dir-li que estem al seu costat, com milions de dones i homes a tot l'Estat, i que lluitarem amb ungles i dents perquè aquesta sentència sigui tombada i impedir que la nostra companya compleixi un sol dia de presó o que se li impedeixi estar amb els seus fills.

L'aparell judicial i l'aparell de l'Estat volen donar una lliçó a totes les dones que lluiten i s'enfronten als seus maltractadors i violadors. El missatge és molt clar, si qüestiones la nostra justícia masclista i patriarcal, anirem a per tu. Mentre es deixa en llibertat a violadors, com en el cas de La Manada o en el recent cas d'una jove a Torrevieja, es condemna a dones que s'enfronten als seus maltractadors i que tracten de protegir a les seves filles i fills, com passa ara amb Juana Rivas o amb Susana Guerrero. És un autèntic escàndol!

 

Volen donar una lliçó al moviment feminista, que s'ha convertit en una de les puntes de llança en la lluita contra el règim del 78 i contra aquest sistema podrit i corrupte. Des del 8 de Març centenars de milers hem omplert els carrers en mobilitzacions contra aquesta justícia patriarcal i classista, posant en qüestió un aparell judicial reaccionari, i assenyalant que no es tracta de casos aïllats, sinó que és el propi sistema.

Ho veiem molt clarament en el cas de Juana Rivas. Una dona víctima de la violència masclista que ha de sortir fugint de casa amb els seus fills, a un altre país, el del seu maltractador, i que abandonada per institucions i tribunals, decideix lluitar per a defensar els seus fills. I ara, fins i tot amb una sentència que reconeix que ha estat víctima de la violència masclista, és ella la que és condemnada a presó i la que és apartada dels seus fills. I després s'estranyen que hi hagi dones que no denunciïn al seu maltractador? I ploren llàgrimes de cocodril i guarden minuts de silenci a les portes de Jutjats i Institucions? Quin cinisme! És una sentència absolutament criminal, que suposa donar llum verda a tots els maltractadors perquè continuïn insultant, colpejant, o finalment assassinant a més dones.

I què plantejarà ara el Govern de Pedro Sánchez amb les seves 11 ministres? Què plantejarà ara la ministra de Justícia? Què respecten les decisions judicials? Què respecten aquesta sentència infame que dóna via lliure als maltractadors? Ja és hora de passar de les paraules als fets, i de veritat prendre mesures per a acabar amb la xacra de la violència de gènere, amb les violacions, amb el masclisme i amb el patriarcat. Ara tenen una bona oportunitat per a demostrar que tenen voluntat de fer-ho, denunciant aquesta sentència com el que és, un atropellament contra totes les dones, i procedint en primer lloc contra el jutge responsable d'aquesta infame sentència, suspenent-lo immediatament en les seves funcions, i obrint un procediment per a inhabilitar-lo. Qualsevol altra forma d'actuar farà còmplice a aquest Govern d'aquest brutal atropellament. O s'està amb la víctima o s'està amb els botxins, o es dóna suport a Juana Rivas o al seu maltractador i la justícia que l'empara.

Ara cal organitzar i tornar a impulsar la lluita per a tombar aquesta sentència infame. Només als carrers, organitzant-nos i lluitant com venim fent des de fa mesos podrem aconseguir fer retrocedir a aquesta justícia patriarcal que ens ataca i copeja a totes. Com veiem, no es tracta d'un o dos casos aïllats, és el sistema en el seu conjunt el que vol mantenir-nos callades, submises i explotades. Cal tornar a prendre els carrers, per Juana Rivas, per Susana Guerrero, per la víctima de la Manada, i per totes aquelles, milers, que pateixen cada dia assetjament i violència, i per a acabar definitivament amb un aparell judicial, i amb tots aquests jutges i jutgesses, que amb les seves decisions volen tornar a fer-nos retrocedir a les cavernes del franquisme i la reacció.

Un maltractador no és un bon pare!

Prou justícia masclista!

Totes i tots a les concentracions de tot l'Estat exigint la llibertat de Juana Rivas!

 

Divendres 27:

Madrid: 19h Ministeri de Justícia (carrer San Bernardo 45)

Barcelona: 19h Plaça Sant Jaume

València: 19h Delegació (Colon)

 

Dissabte 28:

Jaén: 20h Subdelegació del govern

Màlaga: 20h Plaça de la Constitució

 

Diumenge 29:

Tarragona: 20h Plaça de la Font

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos