• 8M: Hem tornat a fer història!

  8M: Hem tornat a fer història!

  Semblava difícil superar la jornada del 8 de març de l'any passat. Però ho hem tornat a fer! Milions de dones treballadores hem donat un altre pas ferm al capdavant i hem protagonitzant una jornada de vaga que sens dubte passarà a la història de les lluites socials i polítiques de l'Estat espanyol amb lletres majúscules. Read More
 • 15M: Èxit de les mobilitzacions i la vaga estudiantil contra el canvi climàtic

  15M: Èxit de les mobilitzacions i la vaga estudiantil contra el canvi climàtic

  Des del Sindicat d'Estudiants creiem que presentar aquesta lluita com un conflicte generacional és un complet error, i forma part d'una estratègia per a no assenyalar als autèntics culpables de la catàstrofe ecològica. Tampoc és una rebel·lió en la qual demanem a “els polítics” que reflexionin, rectifiquin i prenguin mesures. Pensar que els representants d'aquest sistema s'enfrontaran a les grans multinacionals en defensa del planeta és simplement ridícul. Read More
 • Campanya de solidaritat internacional amb els joves d'Altsasu

  Campanya de solidaritat internacional amb els joves d'Altsasu

  Prou muntatges policials, per la llibertat immediata dels joves d'Altsasu! Read More
 • La vaga estudiantil de l'1 d'Octubre ha estat un èxit aclaparador!

  La vaga estudiantil de l'1 d'Octubre ha estat un èxit aclaparador!

  La vaga general estudiantil convocada per Universitats x la República, el Sindicat d'Estudiants (SE) i el SEPC ha estat un èxit total: les aules han estat buides durant tota la jornada i més de 150.000 joves hem sortit als carrers de diferents ciutats. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

L’11 de Setembre a Catalunya vam tornar a viure una jornada històrica. 2 milions vam omplir els carrers en una gran demostració de força i vam enviar un missatge molt clar a l’Estat i a les elits empresarials: la lluita contra la repressió i per la República catalana continua de forma massiva als carrers.

Des del Sindicat d’Estudiants considerem que des de l’1 d’Octubre de 2017 hi ha un mandat clar del poble de Catalunya: la ferma voluntat d’avançar cap a la República per a aconseguir els drets democràtics que ens nega l’Estat espanyol i els drets socials que ens prohibeix el capitalisme. Els vots a favor de la República superen els rebuts per l’Estatut en el seu moment i, a més, van ser emesos pel poble organitzat contra la repressió salvatge de l’Estat; per tant, es tracta d’un referèndum totalment legítim.

Per això els companys i companyes del Sindicat d’Estudiants vam participar de forma activa en aquesta jornada, defensant una República que posi fi a les polítiques injustes del PP/CDC/JxSí, particularment a l’educació pública: retallades, LOMCE, LEC, augment de taxes universitàries i imposició de taxes a la FP Superior, massificació de les aules, acomiadament de milers dels nostres professors, etc. El gest  de Pedro Sánchez d’apropar els presos i preses a presons catalanes no pot amagar ni la continuïtat d’aquests a la presó ni la negació del govern del PSOE del nostre dret a decidir i la seva complicitat en la repressió aplicada pel govern del PP i de Mariano Rajoy.

La mobilització popular a Catalunya ha espantat tant als empresaris catalans i espanyols com als seus representants polítics perquè derrotar al règim del 78 mitjançant la lluita als carrers seria una gran victòria per als oprimits i oprimides i un gran aprenentatge sobre com vèncer lleis i polítiques injustes. A més, suposaria una referència per a molts pobles i l’extensió de la mobilització contra les injustícies més enllà de les fronteres catalanes. Per això, des del Sindicat d’Estudiants ho tenim clar: no podem deixar la direcció del moviment a aquells que tracten que buscar sigui com sigui un acord amb la burgesia espanyola mentre frenen el moviment i renuncien en la pràctica a la república que milions de persones hem defensat en els carrers. Davant d’aquest sector minoritari que avui domina el Govern, estem la immensa majoria de joves i treballadors/es que avui volem avançar cap a una república que trenqui amb aquest sistema social i econòmic que només ens condemna a la pobresa i a la desigualtat i que doni solució als nostres problemes.

El jovent, el poble i els treballadors i treballadores mobilitzades contra la repressió i per la República catalana vam fer trontollar el govern de M. Rajoy, juntament amb les protestes impressionants i encoratjadores del moviment feminista i els i les pensionistes d’arreu de l’Estat, fins a aconseguir derrocar-lo. Aquest fet demostra les enormes possibilitats de donar un pas endavant en la lluita en base a la unitat d’acció dels oprimits i oprimides de dins i fora de Catalunya.

La lluita als carrers ha de continuar en defensa del mandat de l’1-O. A més, tal i com vam fer el curs anterior amb les convocatòries de vaga estudiantil a Catalunya (28-S, 3-O, 25i26-O, 8-N i 26-A), des del Sindicat d’Estudiants reafirmem el nostre compromís amb la defensa dels drets democràtics i, particularment, del dret d’autodeterminació, exercit pel poble i per al poble. Estem preparats i preparades per a respondre amb força a qualsevol nou atac de l’Estat i del govern del PSOE, ja sigui la sentència judicial als presos i preses o una nova aplicació del 155. Una resposta massiva, organitzada i potent, tal i com vam fer l’1-O i el 3-O, és la que ens permetrà vèncer!

Els carrers seran sempre nostres! Llibertat presos polítics!

Per una República amb una educació pública, gratuïta i de qualitat! 

Uneix-te al Sindicat d’Estudiants!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos