Educació sexual inclusiva en el sistema educatiu!

Descarrega el cartell Catalunya - Balears · País Valencià · Estatal

Descarrega el full Catalunya - Balears · País Valencià · Estatal

El curs passat milions de dones treballadores, joves i estudiants vam inundar els carrers i vam aconseguir donar un fortíssim cop a tots aquells que justifiquen, defensen i emparen la violència contra nosaltres. Al nostre costat també vam comptar amb milers de companys que van donar suport a les nostres justes reivindicacions participant en la lluita. La històrica vaga feminista del 8M en primer lloc i les mobilitzacions contra la vergonyosa sentència de la Manada, destacant la gran vaga estudiantil del 10 de Maig, van marcar un abans i un després.

La lluita feminista ha estat clau per a fer caure el govern de Rajoy, i no és cap casualitat que el govern del PSOE hagi volgut fer del feminisme la seva bandera. Però aquest tipus de “feminisme” va quedar retractat quan, davant l’escandalosa posada en llibertat provisional dels violadors de La Manada, vam haver d’escoltar les noves ministres dir que respectaven aquesta decisió judicial i que no podien “immiscir-se” davant aquesta nova agressió de la justícia patriarcal. Des del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives ho tenim molt clar: el govern ha d’emprendre accions legals contra aquests jutges i jutgesses i instar a la seva expulsió fulminant de la judicatura per encoratjar la violència contra nosaltres.

Educació sexual inclusiva ja! 14N Vaga General Estudiantil

El combat contra el sexisme també és una tasca del sistema educatiu. Any rere any s’entreguen milers de milions d’euros de diners públics a la jerarquia de l’Església Catòlica, que adoctrina en el masclisme, la homofòbia, la transfòbia i fa campanya contra el dret a l’avortament. També hem de suportar que se’ns cridi l’atenció i fins i tot se’ns sancioni quan en els mesos d’estiu portem samarretes de tirants o shorts perquè sembla ser que poden “provocar algun impuls irrefrenable”. És una vergonya que aquest tipus d’arguments siguin imposats en els reglaments de règim intern dels centres educatius! La nostra roba i el nostre cos no “provoquen” absolutament res! No vivim sota el franquisme!

És hora d’aixecar un gran moviment del jovent estudiantil contra el sexisme i el masclisme a instituts i universitats, i exigir al govern de Pedro Sánchez i a la ministra d'Educació que deixin de mirar cap a una altra banda i es posi fi a aquest estat de coses.

Per aquestes raons, des del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives convoquem el jovent a una gran vaga general estudiantil el pròxim 14 de Novembre a tot l'Estat, i a la celebració de manifestacions multitudinàries. Els objectius d’aquesta gran vaga són molt concrets. Exigim al govern la posada en marxa immediata d’una assignatura d'educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria en tots els centres d'estudi, tant públics com privats, perquè sense importar el nostre gènere, orientació sexual o identitat puguem ser el que som. Una assignatura per a l’educació primària, secundària, batxillerat i formació professional que serveixi per a educar en llibertat contra el masclisme i el sexisme, el maltractament i la cultura de la violació, contra la homofòbia i la transfòbia.

De la mateixa manera, exigim al govern que en la normativa interna dels centres d'estudi s'elimini qualsevol referència sexista i repressiva a la nostra forma de vestir, recollint explícitament el respecte a la llibertat sexual de totes les persones, dels drets dels col·lectius LGTBI, i que s’adoptin mesures disciplinàries contundents contra aquells professors que a instituts i universitats, encara que són minoria, mantenen actituds masclistes i sexistes.

Fem una crida a totes les plataformes i col·lectius feministes, als moviments socials, a les organitzacions sindicals i polítiques de l’esquerra a donar suport a aquesta vaga, a que ens acompanyin en les mobilitzacions i a que defensin aquestes justes reivindicacions.

Volem respecte i dignitat, volem llibertat i ser el que som, la fi dels abusos i la humiliació. No volem paraules, sinó fets. Totes i tots a la vaga general estudiantil del 14 de Novembre. Buidem les aules i omplim els carrers!

Fora el masclisme de les nostres aules, de la judicatura i de les institucions!

Prou violència contra les dones!

 

Totes i tots a la vaga i a les manifestacions a les 12h!

CATALUNYA

Barcelona: Pl. Universitat

Tarragona: Pl. Imperial Tarraco

Lleida: Pl. Ricard Vinyes

Girona: Pl. 1 d'Octubre del 2017 

Vielha: davant l'Institut d'Aran (Carrèr deth Rosèr)

 

PAÍS VALENCIÀ

València: Plaça de l’Ajuntament

 Castelló: Plaça de la Independència (la Farola)

 

ILLES BALEARS

Palma de Mallorca: Plaça del Tub

 Eivissa: davant els Jutjats del Penal (Avinguda d'Isidor Macabich)

 

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos