Galeria d’imatges de la jornada de lluita del 25N

Lliures i Combatives present a més de 15 ciutats!

El dissabte 25 de Novembre es va celebrar arreu del món el dia contra la violència masclista. A l'Estat espanyol desenes de milers de dones, joves i treballadores, vam sortir als carrers en més de 50 manifestacions per dir "Ja n'hi ha prou!" a una violència estructural i institucional contra nosaltres, emparada pel govern del PP i una judicatura masclista i patriarcal. Ja n'hi ha prou d'hipocresia, de lamentacions i paraules buides sobre pactes d'Estat que permeten retallades brutals als programes d'ajuda a les víctimes, que les denúncies quedin arxivades, que siguem les dones les que patim directament una austeritat que paguem amb la nostra precarietat, els nostres baixos salaris, la nostra dependència econòmica. Ja n'hi ha prou de tot aquest sistema que es cobra desenes de vides de dones cada any a tot l'Estat, mentre el govern del PP mira cap a un altre costat i propicia amb les seves polítiques aquesta carnisseria!

No són mortes, són assassinades

En el que portem d'any són ja 89 les víctimes de violència masclista, 45 d'elles assassinades per les seves parelles o ex-parelles i altres 44 assassinades per homes amb els quals no mantenien una relació sentimental o nens i nenes a mans dels seus pares. Davant d'aquesta sagnant realitat, la resposta que trobem per part del govern o de l'aparell de l'Estat és la de "conscienciar" a les dones de la necessitat de denunciar. Però quina és la resposta de l'Estat i la Justícia davant d'aquestes denúncies?

Només durant el 2016 es van formular 142.893, gairebé 12.000 al mes; però, el 41% d'aquestes denúncies van ser arxivades, el 86% per "no justificar la perpetració del delicte". És un autèntic escàndol que haguem de ser nosaltres les que obtinguem les proves del nostre propi maltractament! Tot i així, quina és la realitat a la qual s'enfronten les milers de dones que ni tan sols denuncien per por del que els pugui passar, per por de no poder protegir els seus fills per no tenir diners per escapar del seu maltractador? Quina és l'ajuda que s'ofereix a les dones maltractades que fan el pas i s'arrisquen? Absolutament cap.

No acceptem que cada vegada que una de nosaltres és assassinada es culpi a la víctima de no denunciar. Exigim una justícia real que no ens exposi davant els nostres agressors i els presenti a ells com a víctimes mentre a nosaltres ens llança a l'escarni públic. Hem vist com actua la justícia davant la violència masclista i no ho acceptem!

L'aixecament de les dones que vivim el 8 de Març, el dia internacional de la dona treballadora, va tornar a escriure un nou capítol en les manifestacions massives d'aquest dissabte, on la indignació davant del judici públic i legal que la jove violada a San Fermines ha patit, es va viure intensament. Una indignació que creix a cada moment, alimentada per totes les morts, pel cas de Juana Rivas, pels comportaments masclistes i l'assetjament sexual que patim en els nostres centres d'estudi, en els nostres llocs de treball, en les nostres famílies, o quan som menyspreades per la moral reaccionària de l'Església Catòlica. Una indignació que estem transformant en organització i lluita, i que es reflecteix en els avenços de "Lliures i Combatives", la plataforma feminista, de classe i anticapitalista que hem impulsat des del Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària.

Construint Lliures i Combatives

La necessitat d'un feminisme revolucionari i organitzat que posi fi a l'opressió del sistema capitalista cap a les dones joves i treballadores, ha fet que "Lliures i Combatives" pugui desenvolupar-se cada dia amb més força. Des del llançament el 8 de Març amb la convocatòria d'una aturada contra la violència masclista en els IES i facultats de tot l'Estat, ens hem estès a desenes de ciutats.

El 25N vam participar activament en les manifestacions a Astúries, Euskal Herria, Catalunya, País Valencià, Múrcia, Andalusia, Castella-La Manxa, Castella-Lleó, Aragó i Madrid explicant la necessitat d'organitzar-nos políticament i donar-li a la nostra lluita un contingut revolucionari i de classe. La intervenció que realitzem es va reflectir en la venta de més de 1.000 periòdics de Lliures i Combatives, on destaquem la figura d'Angela Davis, la lluita de Les Kellys o mobilitzacions com la de les dones irlandeses per la despenalització de l'avortament.

Les manifestacions del 25-N han estat el clímax d'una setmana plena de trobades i assemblees provincials de Lliures i Combatives a Sevilla, Màlaga, Toledo, Madrid, Barcelona, Biscaia, etc. En aquestes reunions i en les manifestacions de dissabte s'han unit a Lliures i Combatives més de 300 companyes interessades en aixecar la bandera del feminisme de classe contra aquest sistema injust que ens maltracta i assassina. Com a revolucionàries i revolucionaris seguirem construint Lliures i Combatives en cada centre d'estudi, en cada lloc de treball i en cada barri, preparant des d'ara mateix la Vaga General del 8 de Març i la nostra gran Trobada Estatal de cara al proper any.

Contra la violència masclista i l'opressió del sistema capitalista!

Uneix-te a Lliures i combatives!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos