Durant els últims dies hem debatut amb algunes companyes del moviment feminista sobre de la crida que estem fent a tots els nostres companys a secundar juntament amb nosaltres la vaga feminista del 8M. Lamentablement ens hem hagut d’enfrontar a arguments que plantegen que aquestes mobilitzacions han de ser secundades únicament per dones. Des de Lliures i Combatives hem de dir amb claredat que això ens sembla un greu error.

No cal dir que les dones som les protagonistes, dirigents i impulsores d'aquest gran moviment que s’està estenent per tot el món i també ho serem en la vaga feminista del proper 8M. Però per a nosaltres, com a feministes, anticapitalistes i revolucionàries, la lluita pels drets de la dona treballadora no és únicament una qüestió de gènere sinó també de classe. Sota el sistema capitalista no totes som iguals, encara que siguem dones. Què tenim a veure les dones i les joves de famílies treballadores amb Inés Arrimadas, Esperanza Aguirre, Cristina Cifuentes, o Patricia Botín? Absolutament res.

El simple fet de ser dones no ens col·loca automàticament del mateix costat de la barricada. Aquesta minoria de dones privilegiades i riques, defensores del sistema i de les polítiques d’austeritat, no són les nostres aliades. Elles són responsables, amb les seves polítiques de retallades i d’atacs als nostres drets més bàsics, de la situació d’opressió a la qual ens veiem sotmeses la majoria. Què han fet Dolores de Cospedal o Soraya Sáenz de Santamaría per alliberar la dona? ¿Emparar a la mal anomenada justícia que condemna a Juana Rivas per tractar de protegir els seus fills d'un maltractador? Acabar amb el finançament de les escoles infantils perquè siguin les mares treballadores les que hagin de renunciar al seu treball per ocupar-se dels seus fills? Retallar dràsticament les ajudes econòmiques per a les víctimes de la violència masclista? Desnonar a mares amb fills al seu càrrec sense cap tipus d’empara econòmica? Elles reprodueixen el masclisme i l’emprenen contra la majoria de les dones  -les que no tenim la vida solucionada com elles- per defensar els seus privilegis econòmics i el seu poder.

Des Lliures i Combatives entenem que no tenim res a veure amb aquestes dones que reprodueixen els valors masclistes i patriarcals del sistema capitalista, i justifiquen la nostra opressió. Amb qui ens sentim profundament unides és amb les milions de dones de famílies normals i corrents que han pres els carrers per acabar amb aquesta situació de violència permanent contra nosaltres: les que el proper 8M tornaran a sortir amb força a tot el món per acabar amb aquesta situació.

I també ens sentim molt unides amb els nostres companys de classe, que han estat al costat de nosaltres en les mobilitzacions contra la LOMCE i les revàlides franquistes, en les lluites per una universitat pública, gratuïta i de qualitat. Amb tots els joves amb els quals hem compartit les places i els carrers al 15-M. Amb els nostres professors de la Marea Groga, amb els estibadors, amb els bombers, o amb els Espartans de CocaCola en Lluita, amb els homes que nodreixen les files de la PAH i s’enfronten als desnonaments, amb els de la Marea Blanca o els que van sortir amb nosaltres als carrers per fer enrere la reaccionària reforma de l’avortament de Gallardón, o els que barallen cada dia pels drets de la comunitat LGTBI.

Ells sí que defensen els nostres drets, els drets de la nostra classe i per tant, també els de les dones i les joves de famílies treballadores. Ells són els nostres companys de lluita i els volem al nostre costat, recolzant les nostres justes reivindicacions, fent vaga i en les manifestacions. Ells aspiren com nosaltres a acabar amb aquest sistema injust i aconseguir una societat sense discriminació i lliure d’opressió. Per això són tan benvinguts en aquesta batalla. Des Lliures i Combatives els cridem a tots ells a que, juntament amb nosaltres, surtin a demanar la fi de la violència masclista, a defensar els drets de la dona treballadora, a aturar les classes el dia 8 i que participin activament en les concentracions i manifestacions que aquest dia ompliran els carrers de tot el món.

El proper 8 de març: totes i tots a les mobilitzacions!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos