Aules buides i més de 100.000 joves omplen les manifestacions! No és abús és violació!

Reportatges de les històriques mobilitzacions a PUBLICO · DIARIO.ES · LA SEXTA · EL PAÍS

Punxa aquí per veure la galeria de fotos i vídeos

La vaga general estudiantil del 10M convocada contra la vergonyosa sentència de La Manada ha estat un èxit sense pal·liatius. Més d'1 milió d'estudiants han buidat les aules i més de 100.000 han omplert les més de 60 manifestacions i concentracions organitzades pel Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives. A Barcelona, més de 40.000 estudiants hem omplert els carrers del centre de la capital catalana i la Plaça Sant Jaume, totalment plena.

Al centre de Madrid, la Porta del Sol i la Gran Via, més de 20.000 estudiants prenien els carrers en un ambient excepcionalment combatiu. A Euskal Herria milers d'estudiants han omplert Bilbo, Gasteiz, Donosti i Iruña, igual que en totes les províncies d'Andalusia on desenes de milers de companyes i companys s'han manifestat. País Valencià, Galiza, Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Balears, Canàries, Múrcia, Aragó, Extremadura... desenes de milers d'estudiants hem cridat amb fúria No és abús és violació! Germana, aquí està la teva manada! Jo sí que et crec! Prou justícia patriarcal!

Ha estat un dia de lluita extraordinari, en el qual el jovent estudiantil ha traslladat a la nostra companya víctima de La Manada tot el seu suport i solidaritat, i tot el nostre rebuig a l’actuació d’un grup de salvatges que no poden fugir de la nostra ràbia per molt que els jutges del sistema els protegeixin. 

Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants volem agrair el suport de desenes de col•lectius feministes que avui han participat amb nosaltres en les manifestacions, a les Kellys, a les espartanes de Coca Cola En Lluita, a les víctimes de la repressió franquista representats per la Comuna, a la Coordinadora en Defensa de les Pensions Públiques... Avui hem demostrat que el moviment feminista que defensa un programa de lluita i anticapitalista amplia la seva influència. Un feminisme que no té por a dir les coses pel seu nom, que no vacil•la a denunciar la justícia masclista i patriarcal que empara i protegeix els violadors i els maltractadors; que denuncia i combat les polítiques reaccionàries del PP i de Ciutadans i de tots aquells que, tot i que es vulguin disfressar de feministes, sustenten el sistema capitalista que ens oprimeix i ens mata.

Sí, perquè la sentència masclista del judici a La Manada forma part del malson que el sistema capitalista, i aquest govern corrupte i de dretes, ens obliguen a viure a milions de dones, joves i treballadors diàriament. El passat 26 d'Abril passarà a la història de la infàmia judicial espanyola per ser la data en què la justícia va permetre una terrible agressió als nostres drets democràtics més elementals, sancionant que els nostres cossos puguin ser violats i els culpables d’això absolts.

El que ha passat no és casualitat. Aquesta i altres decisions judicials semblants són el resultat del viatge al passat del Partit Popular per ressuscitar l'atmosfera repressiva del franquisme, que anima tots els elements reaccionaris de la judicatura a colpejar als oprimits, començant per les dones. Així és la 'justícia' de la dreta. Artistes, sindicalistes, tuiters, feministes... assetjats amb judicis, multes i presó, mentre els lladres amb carnet del PP es passegen pels carrers, o els banquers que ens desnonen i els empresaris que ens exploten segueixen dirigint la societat. Li diuen democràcia però, efectivament, no ho és.

La justícia masclista i patriarcal ens té acostumats a aquesta forma de terrorisme judicial: els casos de Susana Guerrero o de Juana Rivas, per citar alguns exemples, ho demostren. I tot això, a més, com a part d’una estratègia conscient que pretén transmetre un missatge molt clar: persecució implacable contra els més febles i els que lluiten, impunitat per als masclistes, els agressors i els corruptes.

Avui hem fet història una altra vegada, deixant clar que la lluita ens fa lliures. Però no podem baixar la guàrdia. Des Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants cridem al jovent a participar massivament en totes les mobilitzacions que s’organitzin per denunciar l’opressió que patim, la violència que ens mata i les sentències que ens situen com a dianes dels maltractant-los. I, per descomptat, us convidem a unir-vos a nosaltres en Lliures i Combatives i construir un feminisme de lluita, anticapitalista i revolucionari.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos