Galeria de fotografies i vídeos de les mobilitzacions

Llegeix aquí la crònica de “20 minutos” de les mobilitzacions

El dimecres 5 de desembre es feia pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra que confirma la qualificació d’abús i no violació contra la jove agredida salvatgement per La Manada. En resposta a aquesta nova actuació de la justícia patriarcal i feixista, des d’Esquerra Revolucionària, Lliures i Combatives i el Sindicat d’Estudiants vam convocar mobilitzacions en més de 20 ciutats que van ser secundades per milers de dones i joves.

Aquesta sentència és un atac contra totes les dones, que posa una diana sobre nosaltres i legalitza la impunitat dels agressors i violadors, però no és cap sorpresa. Sabem molt bé a quins interessos respon la justícia i l’aparell de l’Estat. Aquest cas no és un cas aïllat culpa d’un jutge o jutgessa que no té la suficient formació de gènere com pretenen fer-nos creure. És un exemple més de com la justícia està supeditada als interessos dels i les capitalistes i la necessitat de l’aparell de l’Estat de contenir la mobilització social a cop de sentències. Per això en l’últim període hem vist utilitzar els jutjats per dictar sentències d’autèntica ciència ficció contra rapers, actors, activistes de l’esquerra, polítics independentistes, etc. contra la llibertat d’expressió i els drets més bàsics de la classe treballadora i el jovent, per tal de llançar un missatge molt clar: que no es poden canviar les coses i que hem de quedar-nos callats i callades, perquè si volem fer el contrari ens aixafaran.

Per això no és cap casualitat que aquesta sentència es fes pública precisament el dia previ a l’inici del pont. Hi ha una clara intenció per part de l’aparell de l’Estat d’intentar sufocar la mobilització el màxim possible per totes les vies al seu abast, però un cop més vam tornar a sortir als carrers de tot l’Estat per a dir que no acceptem la violència sobre nosaltres, ni a cop de puny ni de sentències, perquè lluny del missatge que ens volen llançar, sabem que sí que es pot i que com vam corejar en totes les mobilitzacions “La lluita és l’únic camí!”.

Les joves i treballadores, juntament amb els nostres companys ho tenim molt clar. Front als i a les que pretenen aixafar la mobilització amb sentències que ens facin creure que no es pot, que hem de quedar-nos submises en les nostres cases. I així cridem alt i clar a Vigo, Ferrol, Gijón, Oviedo, Bilbo, Zaragoza, Salamanca, Guadalajara, Barcelona, Palma, València, Sevilla, Málaga, Granada, Almería, Huelva i Madrid, entre d’altres. Un cop més milers de nosaltres i dels nostres companys vam cridar “No és abús, és violació” i “si no dic sí, també és no” i per descomptat i amb gran indignació que “La Manada és el sistema”.

Des d’Esquerra Revolucionària, Lliures i Combatives i el Sindicat d’Estudiants sabem que el nostre alliberament no l’aconseguirem ni als parlaments ni confiant en les institucions. Per això quan algunes dirigents del PSOE o Podem ens diuen que hem de respectar les sentències judicials o que hem de confiar en canviar les lleis i les institucions sense fer gaire soroll, nosaltres els hi diem que són precisament les institucions i aquest sistema el que exerceix la violència contra nosaltres no només com a dones, sinó particularment com a dones de classe treballadora.

Només la mobilització als carrers i la pressió social podrà frenar els atacs que patim milions de persones. Aquest últim any hem pres els carrers i no els abandonarem fins que trenquem amb aquest sistema capitalista que alimenta la xacra de la violència masclista per totes les vies polítiques, socials i judicials al seu abast.

Prou ja de justícia de masclista i patriarcal!

Ens volem vives, lliures i combatives!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos