La Manada és el sistema!

Aquest matí coneixem que l’Audiència de Navarra ha desestimat la petició d’ingrés a la presó pels violadors de La Manada al “no apreciar-se risc de fuga” i per tant, manté la llibertat provisional d’aquests criminals malgrat la condemna irrisòria de nou anys de presó (per abús, i no per violació). Els jutges a més a més assenyalen que “no podem obviar que els encausats van estar privats de llibertat pràcticament dos anys" i que “han complert les condicions imposades”. És una autèntica burla i un escàndol majúscul.

Per si això no fos suficient, hem hagut de suportar les declaracions de l’advocat dels membres de La Manada que al·legava que “avui tots respirem” i que la petició que aquests cinc energúmens reingressessin a la presó provisional “era absolutament inapropiat i no podria tenir-hi cabuda”.

Lamentablement, aquesta vergonyosa noticia no és cap sorpresa. Aquesta sentència és un atac contra totes les dones, posa una diana sobre nosaltres i legalitza la impunitat dels agressors i violadors –després d’aquest cas les violacions i agressions sexuals en grup a l’Estat Espanyol s’han multiplicat escandalosament. Però com hem cridat a moltes manifestacions, no és un cas aïllat. Hem vist com els mateixos jutges que permeten que La Manada avui campi al seu aire, va condemnar a només 10 mesos de presó per “maltractament ocasional” a un home que va apunyalar i va tractar d’asfixiar a la seva parella perquè “es va detenir ell sol i al final no la va matar”; com el jutjat de València va rebaixar la pena de presó a un home que va violar i colpejar una dona durant hores perquè ella “tenia formació en teatre” i va poder “dramatitzar” la seva declaració, o com l’Audiència de Lleida va condemnar per abús i no per violació a dos homes que van violar una jove a una discoteca perquè “encara que la noia va plorar i els hi va demanar que paressin, no va cridar ni es va resistir”. Tots aquests casos terrorífics no són la conseqüència d’una insuficient formació de gènere dels jutges i jutgesses. No. Són exemples de com la justícia està supeditada als interessos dels i les capitalistes i de com l’aparell de l’Estat necessita d’aquestes sentències per a contenir la mobilització social. La Manada és el sistema!

Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària sabem que només la mobilització als carrers i la pressió social podran frenar els atacs que patim milions de nosaltres. Aquest últim any hem sortir als carrers una i altra vegades en defensa dels nostres drets, contra la justícia patriarcal i contra aquest sistema que ens oprimeix i explota: protagonitzant una vaga general feminista històrica el 8M, a la vaga general estudiantil del 10 de Maig contra la sentència de La Manada, en solidaritat amb Juana Rivas o les temporeres de Huelva, contra la violència masclista el 25 de novembre o a la vaga estudiantil per una educació sexual inclusiva a les nostres aules. No abandonarem els carrers fins que acabem amb aquest sistema capitalista que alimenta la xacra de la violència masclista. Per i això i més que mai, no només hem d’impulsar amb totes les nostres forces la vaga general feminista aquest proper 8 de Març, per a que treballadores i joves tornem a omplir els carrers i durant 24h paralitzem absolutament tot, sinó que també hem de seguir organitzant-nos sota la bandera del feminisme revolucionari i anticapitalista i lluitar per la transformació socialista de la societat.

Prou ja de justícia masclista i reaccionària!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos