Durant els últims dies hem estat testimonis de com l'extrema dreta i els seus portaveus segueixen carregant contra els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI. Els seus atacs furibunds són una resposta desesperada davant la gran força que les nostres mobilitzacions han mostrat als carrers: la històrica vaga del 8M; les mobilitzacions contra la justícia masclista, franquista i classista que empara les Manades i culpa les víctimes; la reeixida vaga convocada per Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants exigint una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat; o les manifestacions massives el passat 25N contra la violència masclista són només alguns exemples que ho il·lustren.

En aquesta croada de la ultra dreta contra els drets de les dones i el col·lectiu LGTBI, Vox s'ha tret de la màniga un nou atac al qual ha denominat "PIN parental" per seguir l'estela iniciada pel PP i tornar a implantar el franquisme a les nostres aules.

Què és el PIN parental?

Segons el web oficial de Vox, és "una sol·licitud que va dirigida als directors dels centres educatius en què estudien els nostres fills, per tal instància sol•licitem a la direcció que ens informi prèviament, a través d'una AUTORITZACIÓ EXPRESSA sobre qualsevol matèria, xerrada, taller o activitat que afecti qüestions morals socialment controvertides o sobre la sexualitat, que puguin resultar intrusius per a la consciència i la intimitat dels nostres fills".

En què es tradueix això? Bàsicament a impedir que es pugui impartir una educació laica i científica. No utilitzaran els seguidors de Vox aquest mecanisme per prohibir que als seus fills se'ls hi parli d'educació sexual, d'homosexualitat, del dret a l'avortament, del divorci o del que ells anomenen "la ideologia de gènere"? Ho faran servir també per evitar que se'ls expliqui la teoria de l'evolució ja que contradiu el creacionisme o que Eva va sortir de la costella d'Adam? O per prohibir que s'ensenyi el català o l’euskera? O per evitar que es parli de violència masclista, segons ells quelcom inexistent? La resposta és més que evident: per descomptat que sí! Aprovar aquesta mesura significaria simplement obrir els centres públics als temps de les cavernes i legalitzar l'adoctrinament més extrem. És a dir, negar el dret de tots els nens i nenes a rebre una educació científica.

Qui adoctrina a les aules?

Un dels arguments que utilitza Vox per justificar aquesta mesura és acabar amb l'adoctrinament a les aules. Però hi ha adoctrinament? La veritat és que sí, però no en la línia que ells plantegen: l'únic adoctrinament que existeix és el de l'Església catòlica. No només controla el 80% dels centres privats i privat-concertats, gràcies als milers de milions d'euros que rep cada any de subvencions de l'Estat i les CCAA, sinó que també escampa la seva ideologia a través de l'assignatura de religió en tots els centres públics. De fet, una de les principals mesures reaccionàries que va dur a terme el Govern del PP amb la LOMCE va ser la de blindar la religió a les aules, convertint-la en computable per a la nota mitjana de la qual depenen les nostres beques, per exemple.

Però des de Vox volen anar un pas més enllà i acabar de blindar amb pany i clau els centres educatius a l'ideari franquista que defensen. Estan molt preocupats per la mobilització social i la denúncia que milers de dones joves i treballadores, al costat dels nostres companys, hem fet d’aquest sistema capitalista que sosté i alimenta el masclisme, la LGTBIfobia i la violència sobre nosaltres. Per això no és cap casualitat que ens ataquin tan ferotgement i llancin aquest atac flagrant als nostres drets.

No hem d’ignorar la dreta, l’hem de combatre

Lamentablement la resposta a aquest atac per part de la direcció del PSOE i Unides Podem, està sent molt limitada. En lloc d'assenyalar directament la ideologia franquista del PIN parental i blindar els nostres centres davant aquesta agressió o d'implantar una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat -tal i com reclamem des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives- apel•len al “respecte" en abstracte als drets humans. Però precisament aquesta forma d'enfrontar la ultra dreta només els hi dóna ales i provoca que els nostàlgics del franquisme se sentin lliures per denunciar als nostres professors i professores als tribunals. Un exemple és la denúncia d'uns pares al mestre d'un institut de Còrdova per la participació del seu fill en les activitats organitzades pel centre amb motiu del 25N, Dia Internacional contra la violència masclista. En concret per la projecció d'un documental basat en una entrevista a Ana Orantes, víctima de la violència masclista que va ser cremada viva pel seu marit.

Una vegada més queda en evidència que només hi ha una manera per respondre a un atac com aquest, i no és apel·lant a cap carta magna ni bones voluntats de la dreta. Només sota el crit del NO PASSARAN aconseguirem frenar tots aquells i aquelles que pretenen retornar-nos a la fosca època de la dictadura franquista.

Per una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat

El combat contra el sexisme és una tasca en la qual el sistema educatiu ha de jugar un paper central. Per això des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives no pararem fins que el proper govern de PSOE i Unides Podem prohibeixi expressament el PIN parental i posi en marxa una assignatura d'educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria en tots els centres de estudi, tant públics com privats. Fins que es deixin de regalar milers de milions d'euros de diners públics a la jerarquia de l'Església Catòlica per adoctrinar en el masclisme, l'homofòbia, la transfòbia, el maltractament, la cultura de la violació i fer campanya contra el dret a l'avortament. Fins eliminar de totes les normativa internes dels centres d'estudi qualsevol referència sexista i repressiva a la nostra forma de vestir, recollint explícitament el respecte a la llibertat sexual de totes les persones.

Per això és necessari aixecar un gran moviment del jovent estudiantil contra el sexisme i el masclisme en els centres educatius, que obligui al nou govern a combatre la jerarquia de l'Església catòlica i, eliminant els seus privilegis, derogar d'una vegada per totes la LOMCE i totes les contrareformes del PP, i implantar la gratuïtat de l'ensenyament públic des de l'ensenyament infantil fins a la universitat.

Aquesta és la forma de frenar Vox: aixecant un poderós moviment als carrers que assenyali als i les culpables de la nostra opressió.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos