Declaració d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants

Descarrega aquí el full

Aquest 9 de desembre la precarietat ha tornat a matar a Badalona. Després del drama de l'edifici de Sant Roc de l'any passat, un nou incendi a la ciutat ha deixat almenys 4 morts i 23 ferits en una nau abandonada des de fa 15 anys al carrer Tortosa en el barri del Gorg, en la qual malvivien més d’un centenar de persones. Des d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants volem traslladar tot el nostre suport i solidaritat a les famílies afectades.

La nau era l'únic sostre per a més de 150 persones que vivien en condicions d'extrema pobresa -i ho ha estat per a desenes més que hi han viscut durant fins i tot 10 anys-, en la seva majoria persones d'origen subsaharià, moltes d'elles sense papers, que sobreviuen com poden, sense opció a llocs de treball dignes o habitatges socials. És precisament contra aquestes persones que sofreixen de la forma més descarnada l'explotació, la precarietat i la necessitat de coses tan bàsiques com l'habitatge, amb qui el racista d'Albiol s'ha encebat des que va tornar a l'alcaldia.

García Albiol: un feixista al servei dels especuladors immobiliaris

Quan el maig passat Albiol va tornar a l'alcaldia badalonina, malgrat existir una majoria d'esquerres, va recuperar el seu famós eslògan de “netejar Badalona”. Fa pocs mesos va visitar la nau acompanyat de la policia per a amenaçar-los amb fer-los fora de l'edifici, i l’assetjament a través de controls policials i la reaccionària Llei d'Estrangeria va continuar durant mesos. El setge ha arribat tan lluny que fins i tot els van tallar l'aigua! Com denunciava una dona que vivia a la nau: si haguessin disposat d'aigua elles mateixes podrien haver apagat l'incendi!

Poc després de conèixer-se la desgràcia, García Albiol deia de les víctimes que “eren persones conflictives que creaven problemes”! Justificava aquest autèntic assassinat criminalitzant el col·lectiu subsaharià i de pas a tots els immigrants de Badalona associant-los amb drogues i violència! És un escàndol majúscul.

Després d'aquesta demagògia racista s'oculta la veritable raó de l’atac contra els habitants de la nau: aquesta és situada en una de les zones afectades pel seu nou pla urbanístic que engloba el Parc del Gorg i el Canal del Port de Badalona, i amb el qual els seus amics els empresaris immobiliaris ja s'estan fregant les mans veient l'enorme negoci especulatiu que poden realitzar gràcies a la corrupció, el clientelisme i els diners públics que Albiol els ofereix. És aquesta política criminal la que és darrere d'aquesta tragèdia.

Com lluitar contra Albiol i l'extrema dreta

La millor manera de combatre l'extrema dreta, i elements com Albiol, és demostrar que sí que hi ha una alternativa. Sí s'expropiessin els milers d'habitatges en mans de bancs i grans immobiliàries i s'establís un parc públic d'habitatge de debò, ningú hauria d'allotjar-se en una nau abandonada sense llum i sense aigua. Si es derogués la Llei d'Estrangeria, molts d'aquests immigrants podrien accedir a un treball amb drets i unes mínimes condicions laborals.

Lamentablement cap mesura rellevant en aquest sentit ha estat aplicada des de l'Ajuntament de Badalona, ni tan sols sota alcaldies d'esquerres com la de Dolors Sabater. De fet aquesta nau portava ocupada en aquestes males condicions 10 anys. La política “realista” que s'excusa darrere de la llei per a justificar no prendre mesures, resulta impotent a l'hora d'acabar amb una misèria que s'acaba de cobrar 4 morts i gairebé 25 ferits.

I el mateix podem dir respecte a la Generalitat o a l'actual Govern PSOE-UP, que a més de condemnar els fets poden i han de prendre mesures que posin en evidència Albiol i que garanteixin els drets i la vida de tots els immigrants afectats.

Dur a terme un pla que plantés cara als interessos dels grans propietaris i banquers per a garantir el dret a l'habitatge de les famílies treballadores despertaria una campanya furiosa per part dels capitalistes i els partits que defensen els seus interessos –com el PP -. Però el suport a un pla d'aquestes característiques seria extraordinari per part de la població treballadora de Badalona, que no s’aturaria fins a aconseguir-lo. Aquest és el camí per a acabar amb la tragèdia quotidiana de milions!

Ni un pas enrere en la lluita contra el racisme!

Necessitem impulsar i organitzar la lluita als carrers. Com mostren les manifestacions antiracistes que estem veient a Badalona, les mobilitzacions antiracistes del juny passat i en defensa d'un habitatge digne a Badalona, tenim força per a derrotar a Albiol i a les seves polítiques!

Hem d'organitzar-nos en els barris de la ciutat en comitès antiracistes i antifeixistes, amb un pla de lluita que inclogui noves manifestacions amb les quals assenyalar directament la dreta i els empresaris, els veritables responsables dels nostres problemes, que intenten dividir-nos als treballadors i enfrontar-nos entre nosaltres segons el nostre color de pell, origen o religió.

L'esquerra a l'Ajuntament de Badalona, especialment la CUP i Guanyem Badalona en Comú, han d'estar a l'altura de les circumstàncies. Cal recordar que Albiol i el PP només tenen 11 dels 27 regidors. És a dir, no hi ha cap motiu perquè continuï governant si les forces de l'esquerra rectifiquen els errors que li van permetre fer-se amb l'alcaldia el maig passat i impulsen una moció de censura que acabi amb aquest malson. Aquesta és la prioritat de la classe treballadora de Badalona i els partits de l'esquerra a l'Ajuntament han d'estar al servei per a complir-la immediatament!

Només mitjançant la lluita a la carrers, i mitjançant polítiques conseqüents d'esquerres, podrem enfrontar aquesta perillosa demagògia racista que tracta de dividir-nos i enfrontar-nos.
Per a acabar amb el racisme que colpeja treballadors i treballadores migrants, des d'Esquerra Revolucionària lluitem per:

• Tots els recursos necessaris per a trobar immediatament a les persones desaparegudes i per a atendre les famílies i als ferits!

• Cal fer fora a Albiol i el PP de l'alcaldia ja!

• Per un Ajuntament d'esquerres que expropiï els milers de pisos buits propietat de les immobiliàries i que estableixi un parc d'habitatge públic de veritat per a garantir el dret a un sostre digne per a les famílies treballadores.

• Regularització ja dels treballadors i treballadores immigrants, oferint-los alternatives habitacionals i laborals, per a garantir unes condicions de vida dignes. Derogació de la Llei d'Estrangeria, tancament dels CIE i els centres de menors estrangers, que són autèntiques presons.

• Depuració de racistes i feixistes tots els cossos policials i repressius i de totes les institucions.

Black Lives Matter! Les vides dels treballadors i el jovent importen!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos