Descarrega aquí el full

Samuel Luiz, un noi de 24 anys de La Corunya, va ser assassinat dissabte passat al crit de “maricón de mierda”. Després del primer cop de puny i de caure al terra, un grup d'almenys quatre persones van continuar propinant-li puntades de peu fins que Samuel va deixar de moure's. En aquest crim homòfob ja hi ha prop de 15 implicats –13 d'ells han estat detinguts–.

Des de Lliures i Combatives, el Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària volem enviar la nostra solidaritat i suport als familiars, amics i coneguts d’en Samuel. També a totes les persones que cada dia són víctimes de la violència feixista, masclista i homòfoba. Estem completament determinats i determinades a impulsar la lluita per a posar fi a aquesta situació i evitar que aquest assassinat quedi impune. Samuel, germà, nosaltres no oblidem!

L'extrema dreta i el sistema són responsables. Prou LGTBIfòbia!

Després de conèixer-se aquesta tragèdia, les xarxes socials s'han omplert de milers de missatges exigint justícia per a en Samuel. La seva mort ha commocionat el col·lectiu LGTBI i el conjunt de la població. Especialment després d'un mes on les agressions físiques i verbals per la nostra orientació o identitat sexual han crescut dramàticament –i això que segons estudis recents només es denuncien entre un 2% i 5% dels casos–.

No és cap casualitat. El discurs de la dreta i l'extrema dreta del PP i Vox, dels grups ultracatòlics i l'Església, carregant dia sí dia també contra el nostre col·lectiu, col·locant-nos en la diana, ha embravit els sectors més reaccionaris que no dubten a atacar obertament els nostres drets i la nostra integritat física i psicològica. Volen retrotreure'ns a les cavernes del franquisme. I ho fan amb la completa connivència del sistema capitalista, de l'aparell de l'Estat, de la policia, jutges i fiscals que es fan ressò d'aquest discurs i atorguen total impunitat als que ens ataquen.

La pròpia policia i els mitjans de comunicació de la dreta continuen negant sense el menor pudor que la mort del Samuel hagi estat un assassinat homòfob! Quina vergonya i quin retrat més fidel de què és el règim podrit del 78!

Govern PSOE-UP: Exigim judici i càstig per als culpables

Aquesta escalada de violència que el col·lectiu LGTBI estem sofrint està succeint sota el govern central PSOE-UP. Hem escoltat moltes declaracions de ministres condemnant la mort del Samu. Però, què està fent el govern de Pedro Sánchez per a frenar aquesta ofensiva? Continuen negant-se a depurar de feixistes i homòfobs l'aparell de l'Estat, la judicatura i la policia. El PSOE ha protagonitzat a més una campanya trànsfoba deplorable, situant-se al costat de la dreta, de Vox y Hazte Oír.

Per part seva, Unides Podem renuncia a la mobilització als carrers mentre participen del govern que permet tot això. Segueixen sense prendre les mesures necessàries contra la impunitat de la que gaudeixen els nostres agressors i es justifiquen argumentant que, encara que els agradaria, no poden fer res per les seves limitades forces en el parlament. Però des de quan els drets s'arrenquen en els consells de Ministres? Tot el que hem aconseguit ha estat als carrers, amb la lluita i l'organització!

Ara que acaba el mes de l'Orgull i després de l'aprovació de la Llei Trans, s'ha posat de manifest una realitat innegable: a pesar que els nostres drets estan reconeguts formalment en les lleis, això no significa que es respectin o que la nostra discriminació sigui menor.

L'única forma de què es compleixin és basant-nos en la nostra pròpia força i en la lluita organitzada als carrers. Ja n'hi ha prou de paper mullat! Ja n'hi ha prou de declaracions buides! Només assenyalant i enfrontant-nos als que es beneficien de la nostra opressió, als que defensen aquest sistema criminal i ovacionen les agressions contra nosaltres, podrem conquistar realment els nostres drets.

Exigim judici i càstig exemplar per als assassins de Samuel i per a tots els feixistes, masclistes i homòfobs que protagonitzen aquests atacs salvatges i es protegeixen amb la impunitat que els atorga l’Estat.

Aquestes agressions no ens frenaran. Al col·lectiu LGTBI, als fills i filles de la classe treballadora, mai ningú ens ha regalat res que no hàgim conquerit lluitant abans. En memòria del Samu i de tants companys i companyes que han perdut la vida, la lluita ha de continuar fins a aconseguir justícia i construir una societat socialista, lliure de tota mena d'opressió, on puguem ser el que som amb total llibertat.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos