El 9 d’Octubre, diada del País Valencià, s’ha convertit en un dia de referència de la lluita antifeixista al nostre territori. La participació en les mobilitzacions ha anat en augment any rere any, demostrant la voluntat de milers de joves i treballadors de fer front al perill que suposa l’extrema dreta i les bandes feixistes. Enguany, i davant l’amenaça que suposa el nou Govern autonòmic del PP-Vox i la tornada dels populars a l’Ajuntament de València i de moltes altres ciutats, donar una gran resposta des dels carrers té encara més importància.

El pacte PP-Vox per a la Generalitat, sostingut sobre l’acord dels 15 punts de la infàmia, és la demostració de la recepta que l’extrema dreta té preparada per a la classe treballadora. Aquests feixistes, ja siguin blaus o verds, exalten la unitat d’Espanya, la de la “una grande y libre”, ataquen la memòria històrica, volen acabar amb els drets lingüístics, han declarat la guerra a les dones i al col·lectiu LGTBI de la mà de les sectes catòliques, criminalitzen els nostres germans i germanes migrants i també als joves i activistes que ens mobilitzem per un habitatge digne, contra els desnonaments i els rendistes capitalistes i banquers paràsits.

El fenomen de l’extrema dreta no és cap broma, és una realitat molt seriosa a tot el món. Organitzacions cada vegada més fascistoides avancen fruit de la crisi orgànica del sistema capitalista, el descrèdit de les seves institucions i la democràcia burgesa, i per l’enorme polarització social que recorre el globus. A l’Estat espanyol, a més a més, forma part de l’ADN del Règim del 78 i la complicitat d’aquests nazis i ultres amb l’aparell de l’Estat, la judicatura, la Policia o l’Exèrcit és més que evident. Així ho hem vist amb els casos dels 14 encausats de Pego, els 4 antifeixistes de València, els joves que ara van a judici per haver defensat la manifestació del 9-O de 2017 contra la violència feixista o la protecció amb la que van comptar els fatxes d’España 2000 a Benimaclet el 2021. Són els braços armats de l’Estat, de la patronal i dels capitalistes que volen mà dura contra la nostra classe. El Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària volem enviar el nostre suport a tots els represaliats i represaliades, l’únic delicte dels quals és cridar ¡no pasarán! Estem al vostre costat!

Vox i el PP creien que la seua victòria electoral al maig els hi permetria posar en marxa el seu programa reaccionari amb rapidesa i sense que hi hagués una resposta. Es van equivocar però bé. La mobilització de l’Orgull o la protesta antifeixista a mitjans de juliol amb milers als carrers de València, els hi va enviar un missatge clar: no ens deixarem esclafar tan fàcilment i utilitzarem tota la nostra força i les eines que tinguem al nostre abast per parar-vos els peus. Això és el que explica la sonada derrota a les eleccions generals del 23-J. Milions arreu de l’Estat vam dir: ni parlar-ne, no pensem retrocedir 40 anys en el rellotge de la història. Les dones treballadores i els joves vam jugar un paper clar perquè això sigues així, i que ara la dreta espanyolista es trobi en una gran crisi.

Hem evitat que el govern central caigui en mans de la reacció però a l’extrema dreta i a les seues bandes feixistes no les podrem frenar mitjançant les mateixes institucions que els protegeixen, ni tampoc aplicant polítiques pro-capitalistes i racistes que fan d’or als empresaris i la patronal mentre la classe treballadora patim la pobresa, la inflació i les retallades al serveis públics, i s’imposa la pau social, com ha fet durant quatre anys el Govern de coalició a la Moncloa i el Govern del Botànic aquí. Aquestes polítiques són les que precisament coloquen una catifa vermella perquè Vox i el PP puguin expandir la seva demagògia.

La nostra força no és al Parlament, és als carrers. Necessitem aixecar una alternativa antifeixista revolucionària que es basi en la lluita massiva de la classe treballadora i la joventut, del moviment feminista de classe i del col·lectiu LGTBI, i que unisca la batalla contra el feixisme a la necessitat de derrocar el Règim capitalista del 78. El capitalisme és un malson. Necessitem construir una esquerra que no renuncie a donar la batalla i que obertament lluite per la transformació socialista de la societat, on siguem la majoria de la població qui tinguem el control de les palanques fonamentals de la societat. Aquesta és la única manera de garantir una vida digna per a totes i tots.

Aquest 9 d’Octubre serà una gran oportunitat per a demostrar que al feixisme no se’l discuteix en sessions parlamentàries ni amb cordons sanitaris, sinó que se’l combat amb l’acció directa als carrers.

Tothom a la manifestació a les 18h a la Plaça Sant Agustí!

Uneix-te als comunistes antifeixistes, uneix-te a Esquerra Revolucionària!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos