S’ha acabat! Ni una menys!

El 2023 està batent rècords en dades de violència masclista. No som exagerades ni unes histèriques. Només diem la veritat. 52 dones assassinades durant aquest any i 1.237 des del 2003. Les violacions han augmentat un 53,2% i tots els dies apareixen noves notícies als mitjans de comunicació que posen els pèls de punta. Agressions sexuals contra nenes i noies molt joves, ús de la submissió química, denúncies arxivades i maltractadors al carrer… Nosaltres posem les mortes i aquí no passa res. És insuportable.

Mentrestant, l'extrema dreta potencia el seu discurs negacionista i reaccionari contra les dones i el col·lectiu LGTBI, ataquen i retallen els nostres drets allí on governen i convoquen a la seva legió de matxirulos per a deixar clar que volen mà dura contra el moviment feminista. Ho vam veure amb el cas Rubiales i ho hem tornat a veure en les mobilitzacions feixistes impulsades pel PP i Vox davant de Ferraz aquestes últimes setmanes: “Irene Montero puta”, nines inflables, “Marlaska maricón”… mentre cantaven el cara al sol embolcallats en la bandera franquista i feien la salutació nazi. Això és el que representa l'extrema dreta per a la majoria de nosaltres.

Però el problema que té la caverna espanyolista és que les dones treballadores i joves no ens deixem aixafar tan fàcilment.

La justícia patriarcal i la dreta franquista en guerra contra les dones

Pot semblar contradictori que en ple 2023, després d'anys en què la consciència feminista ha avançat de forma molt considerable, l'extrema dreta i l'aparell de l'Estat continuïn reivindicant l'opressió de la dona i la negació de la violència masclista com la seva principal bandera. Però això no és més que el reflex inevitable de la polarització política que recorre el món, de la descomposició del capitalisme i d'un ADN franquista que supura per tots els porus d'unes formacions que porten el masclisme tatuat a la pell.

Per als Rubiales, Abascals o Florentinos Pérez, per als empresaris assetjadors i banquers engominats, terratinents que continuen creient-se els amos de les dones migrants, per als quals manen en les altes esferes de les institucions d'aquest sistema, el que hem fet les dones en aquests últims anys és imperdonable. Que un dels sectors més colpejats de la societat es posi al capdavant amb una determinació majúscula, que declari la guerra al model de família tradicional, al rol que el capitalisme assigna a les dones, a dècades de moral podrida de l'Església Catòlica i que hàgim col·locat la lluita col·lectiva com a únic camí per a aconseguir la nostra llibertat… és una cosa que els provoca calfreds.

No ho poden suportar, per això ens han declarat la guerra. Bé, aquí els esperem.

Feministes revolucionàries amb el poble palestí

A ningú se li escapa que les manifestacions d'aquest 25 de novembre, dia contra la violència masclista, se celebraran en un context internacional dramàtic. El genocidi sionista contra el poble palestí, que ja suma més de 14.000 morts, més de 5.300 nenes i nens, ens està commocionant i indignant amb totes les forces. No hi ha paraules per a descriure el dolor i ràbia que sentim davant l'assassinat de milers d'innocents per l'Estat fanàtic i feixista d'Israel, i davant el suport que els EUA i els governs europeus li estan brindant a l'assassí de Netanyahu.

Els imperialistes i capitalistes estan tornant a demostrar que els seus interessos econòmics, militars i geoestratègics estan per sobre de la vida de milions de persones. El que no s'esperaven aquests lladres amb corbata que copen les altes esferes de les institucions internacionals, als qui només els importen els seus negocis, és el moviment de solidaritat que s'ha aixecat a tot el món, mobilitzacions de masses on les dones estem al capdavant.

Aquí no hi ha neutralitat possible. O es condemna el genocidi a Gaza o s'és còmplice de la massacre sionista. El feminisme internacionalista, anticapitalista i revolucionari, el de les dones treballadores que defensem des de Lliures i Combatives, aixecarem la bandera violeta i palestina aquest 25N i convertirem aquesta jornada en un dia de solidaritat amb el poble palestí, amb les seves dones, homes, nenes i nens, i contra el feixisme del PP i Vox i els seus aliats internacionals.

El capitalisme és guerra, és barbàrie, és violència masclista i cultura de la violació. Volem acabar per sempre amb aquest sistema podrit, volem justícia. I no pararem fins a aconseguir-la. Transformem la nostra ràbia en lluita i organització conscient. Participa amb Lliures i Combatives a les manifestacions del 25N!

CATALUNYA

Barcelona: 18:30h Pg. Gràcia / Diagonal
Reus: 18h Mercat del Carrilet
Lleida: 12h Davant del Mural del Carrer de Sant Martí

PAÍS VALENCIÀ

València: 18h Porta de la Mar
Castelló: 12h Plaça Maria Agustina
Alacant: 18:30 Avinguda de la Constitució
Elx: 19h Plaça de Baix
Oriola: Divendres 24 a les 19h Jutjats / Plaça Santa Lucía

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos