http://www.sindicatdestudiants.net//images/stories/prohibido.jpgL’estat burgès ha tornat a demostrar una vegada més el seu caràcter reaccionari, no tan sols en la qüestió nacional, sinó també amb el feixisme. D’una banda, prohibeix el simbòlic referèndum d’àmbit municipal i no vinculant a Arenys de Munt pel 13 de setembre sobre l’autodeterminació de Catalunya, però el més clarificador és que, descaradament, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) permet una concentració convocada per la Falange per al mateix dia. Segons els jutges, prohibir-la privaria el dret de reunió i d’expressió.
Des del Sindicat d’Estudiants, denunciem aquests fets, que demostren la total implicació entre els feixistes i l’aparell de l’Estat (tribunals, exèrcit,...), que, encara que se’ns presenta com a democràtic, no s’ha depurat i ve sent el mateix des del règim franquista. I això no és un cas aïllat, hem de recordar les idees del General Mena plantejant un cop d’Estat per la histèria cap a l’Estatut, el propi PP rebutjant la condemna al franquisme, les bandes feixistes que gaudeixen d’impunitat als nostres barris,...

És a dir, que l’aparell de l’Estat burgès no té cap mania en concedir drets democràtics als feixistes, però en canvi fa tot el possible per ofegar qualsevol reivindicació en defensa dels drets democràtics, com és el dret d’autodeterminació de Catalunya i la resta de nacions oprimides arreu de l’Estat espanyol.
 
La lluita contra el feixisme i la solució a la qüestió nacional és obvi que no es troba sota el règim burgès (que empara sota la seva protecció als feixistes i que els utilitza en defensa dels seus interessos), ni es trobarà mentre continuï existint alguna mena d’opressió. L’única via no és altra que lluitar contra l’opressió del capitalisme (tant de gènere, com social i nacional) sota la bandera del marxisme, mantenint la unitat i els interessos de la classe obrera per sobre de les diferents fronteres nacionals (tal com van fer els bolxevics) i enllaçant amb les idees internacionalistes de Marx resumides en la famosa frase: “Ni guerra entre les nacions ni pau entre les classes”.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos