http://www.sindicatdestudiants.net//images/stories/carlos%20palomino.jpg
 L’Audiència Provisional de Madrid ha condemnat al militar feixista Josue Estébanez per l’assassinat del jove Carlos Palomino de 16 anys, succeït l’11 de novembre de 2007 a Madrid. El tribunal ha imposat a l’acusat 19 anys de presó per un delicte d’assassinat amb l’afegit de motius ideològics i 7 anys de presó per un delicte de temptativa d’homicidi.
L’advocat de la família Erlantz Ibarrondo, va assegurar que “no estan contents” amb la pena imposada, però no obstant, va celebrar que la Sala hagués tingut en compte l’agreujant en relació a la discriminació per motius ideològics, al considerar-ho “un pas important” per aquest tipus d’assassinats. “El crim no s’hagués produït si no fos per la discriminació ideològica”, va assenyalar el lletrat, qui va anunciar que recorrerà l’errada.

Com assenyala l’advocat, el que finalment els jutges hagin tingut en consideració l’agreujant de motius ideològics suposa un gran pas endavant. Totes les proves demostraven que Josue Estébanez era un feixista i que va assassinar a Carlos precisament per ser un jove d’esquerres. No obstant, els jutges van absoldre al feixista de tendència il·lícita d’armes i amenaces, suavitzant el que hauria d’haver estat una sentència exemplar i justa.

No ha estat la imparcialitat de la justícia burgesa el que ha garantit la condemna al feixista, sinó el rebuig que va causar entre els joves i treballadors, el brutal assassinat comés. La mort de Carlos Palomino a mans del feixista va aixecar una onada de solidaritat amb la família i de rebuig als feixistes per tot l’Estat, incloent mobilitzacions, vagues d’estudiants, manifestacions i nombrosos actes de protesta. Ha estat precisament la pressió popular la que ha aconseguit una sentència d’aquestes característiques, demostrant, un cop més, que l’única manera de lluitar contra el feixisme és mitjançant la mobilització de la classe obrera i la joventut.

No podem oblidar que l’aparell de l’Estat (i el poder judicial en concret) han consentit en nombroses ocasions les accions dels grups feixistes, els hi ha donat cobertura i han justificat les seves accions. Encara avui, als mitjans de comunicació més reaccionaris, es podien llegir cròniques de l’errada judicial on pseudo-justificaven  al feixista, repetint com lloros les frases exculpadores utilitzades per Josue Estébanez durant el judici.

Des del Sindicat d’Estudiants volem mostrar un cop més la nostra solidaritat amb la família i els amics de Carlos Palomino. Ara no podem abaixar la guàrdia. L’Aparell de l’Estat ha intentat rentar-se la cara respecte als crims feixistes condemnant a Estébanez, però no obstant, no hi ha cap garantia que futures agressions feixistes siguin condemnades pels jutges. Només ens queda continuar la lluita i la mobilització per garantir que es faci justícia.  

Carlos, germà, no t’oblidem

Cap agressió  sense resposta
 
 
 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos