esvastica tachadaEl passat 17 de febrer es va celebrar el primer dels actes emmarcats en les Jornades Marxistes de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) que organitza el Sindicat d'Estudiants en col·laboració amb la Fundació Federico Engels. Aquesta primera xerrada, consistia en la projecció d'un vídeo amb la intervenció d'Ada Colau, portaveu de la Plataforma d' Afectats per la Hipoteca, al Congrés dels Diputats i un debat sobre la situació actual de l'habitatge i la lluita contra els desnonaments. Durant el transcurs de l'acte, una quinzena de feixistes membres de l'organització Liga Joven, va irrompre a la facultat proferint crits, insults i amenaces amb l'objectiu d'assaltar l'aula en què celebràvem les jornades.

 

Aquest mateix grup d'ultradreta, va agredir també a un estudiant a la Facultat de Biologia de la UAM el passat 17 de desembre, quan trenta feixistes van entrar a la mateixa per a arrencar les pancartes col·locades en memòria de Carlos Palomino i Pavlos Fyssas, dos activistes assassinats per bandes feixistes. A l'octubre i també a la UAM, un altre grup de feixistes va perseguir a una jove d'esquerres amb un matxet durant la vaga educativa del 24 d'octubre.

Del que estem parlant és d'una campanya de l'extrema dreta que pas a pas, cop a cop, pretén impedir la llibertat d'expressió i reunió de tots els estudiants, així com acovardir els que estem en primera línia de la mobilització que té per objectiu evitar que el Partit Popular ressusciti l'educació franquista a les aules.

De fet, van ser aquests precedents, els que van portar al Sindicat d'Estudiants a dirigir-se en els dies previs a l'acte a la vicerectora d'Alumnes, Ángela Barrios, per exigir que els organismes competents de la UAM assumissin la seva responsabilitat en la tasca de posar fi a aquesta escalada d'assetjament contra organitzacions i activistes d'esquerres. Tot i tenir coneixement de tot això, no es va fer res per evitar que una agressió d'aquest tipus es posés en pràctica. Si no hem de lamentar un desenllaç més greu no va ser pel Vicerectorat d'Alumnes, que no va fer cas de les nostres advertències, sinó per la ràpida intervenció dels companys del Sindicat d'Estudiants que assistien a l'acte i que van impedir que aquests energúmens entressin a aula.

Contra els atacs feixistes: denúncia, organització i mobilització

Els grups feixistes, com Liga Joven, utilitzen un discurs demagògic per intentar amagar el que realment són: les forces de xoc dels grans empresaris i banquers. Aquestes bandes són utilitzades per acovardir els joves que lluitem en defensa d'una educació pública de qualitat, contra els desnonaments o per la sanitat pública. Intenten crear un clima de terror entre els joves universitaris a través d'agressions i amenaces, exactament igual que passava sota la dictadura. Aquests grups, a més a més, gaudeixen d'una brutal impunitat per part de l' aparell de l' Estat, que tolera que facin el que vulguin sense fer res per impedir-ho.

Des del Sindicat d'Estudiants exigim al rector de la UAM que prengui mesures inmediatament i que expulsi de la Universitat als elements que formen part d'aquests grups, que l'únic que persegueixen és acabar amb el dret a reunió, a la llibertat d'expressió i associació, en definitiva, fer marxa enrere al rellotge de la història i tornar al franquisme. El Sindicat d'Estudiants exigeix la dissolució de les bandes feixistes, i aquesta és una tasca que el moviment obrer i la joventut ha d'aconseguir a través de la lluita.

La defensa contra les actuacions de les bandes feixistes passa per la resposta col·lectiva del conjunt dels treballadors i la joventut i de les seves organitzacions. Per això, en l'única força en què hem de confiar per frenar aquestes agressions és la nostra, a través de la denúncia, la organització i la mobilització.

En aquest sentit des del Sindicat d'Estudiants ja ens hem posat en contacte amb totes les organitzacions socials i sindicals progressistes de UAM per emprendre en els pròxims dies una campanya en la Universitat contra la impunitat de les bandes feixistes.

Prou d'impunitat, cap agressió sense resposta!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos