Als darrers temps estem patint un rebrot de les agressions de les bandes feixistes. Les més recents han estat a l’octubre del 2005, on un nazi va apunyalar greument un company anarquista, estudiant de la Universitat Autònoma de Madrid; al desembre del 2005 dues noies de Valladolid van ser marcades amb esvàstiques, una a l’esquena i l’altra, de només 14 anys, en una natja. Salamanca, Lleó, El Ejido, Madrid, Torrejón, València, Sabadell, Talavera, Saragossa o Màlaga són altres localitats on patim les agressions de bandes feixistes constantment. Per descomptat, els nazis són una minoria, però una minoria perillosa, que no té cap problema per agredir a qualsevol jove, ja sigui pels nostres gustos, la nostra ideologia o el color de la nostra pell.

Als darrers temps estem patint un rebrot de les agressions de les bandes feixistes. Les més recents han estat a l’octubre del 2005, on un nazi va apunyalar greument un company anarquista, estudiant de la Universitat Autònoma de Madrid; al desembre del 2005 dues noies de Valladolid van ser marcades amb esvàstiques, una a l’esquena i l’altra, de només 14 anys, en una natja. Salamanca, Lleó, El Ejido, Madrid, Torrejón, València, Sabadell, Talavera, Saragossa o Màlaga són altres localitats on patim les agressions de bandes feixistes constantment. Per descomptat, els nazis són una minoria, però una minoria perillosa, que no té cap problema per agredir a qualsevol jove, ja sigui pels nostres gustos, la nostra ideologia o el color de la nostra pell.

 

 

Ataquen al Sindicat d’Estudiants

 

El febrer del 2005 un conegut feixista de Guadalajara, Israel Galve Maldonado, va tractar d’assassinar un jove de la localitat amb tres punyalades precises que van estar a punt d’aconseguir el seu objectiu. Al company li van desgarrar el còlon, el van ferir molt a prop de la femoral i molt a prop del cor. Vam iniciar una campanya de denúncia i de mobilització que va culminar en dues jornades de vaga d’estudiants i manifestacions. L’objectiu de la campanya era aïllar socialment als feixistes i que els treballadors de Guadalajara sabessin què era el que estava succeint realment. En aquest sentit, la campanya va ser un èxit i durant mesos els feixistes no van continuar les seves agressions.Vuit mesos després, el feixista en qüestió va ser tret de la presó, a l’espera del judici, mentre que el seu advocat pressionava perquè, malgrat els informes mèdics, el seu delicte no fos tipificat com intent d’assassinat, sinó només com a agressió (molt menys greu). Va ser un cop molt dur per a la joventut que havia lluitat a la ciutat en contra de les agressions feixistes i va impulsar a aquestes bandes a reemprendre la seva activitat.Però la qüestió no acaba aquí: el seu advocat ha passat a l’ofensiva. Ha acusat al company Rubén Fernández, de la direcció estatal del Sindicat d’Estudiants, al·legant calúmnies, injúries i faltes a l’honor del seu client. Demana dos anys de presó. Realment l’acusació no és només contra el company, sinó contra tot el Sindicat d’Estudiants. De fet, entre les “proves” aportades per l’advocat apareix tot el material que el Sindicat va fer servir durant la campanya contra les agressions feixistes de febrer del 2005. Mentre que el seu client només ha estat vuit mesos a la presó, per al company demanen dos anys de presó!El més sorprenent de tot és que el jutge ha acceptat la denúncia. Els nostres advocats ens han explicat que aquesta denúncia tenia molt poca base jurídica. Com és possible, per tant, que el jutge l’hagi acceptat? Pensem que està molt relacionat amb que el feixista estigui ara al carrer i amb que no hagin desarticulat les bandes feixistes a Guadalajara, malgrat el crim de febrer del 2005 i de la campanya de denúncia que vam iniciar i que va comptar amb la simpatia de la majoria de la població.

 

Víctimes i botxins

 

L’advocat del feixista mira de confondre les víctimes amb els botxins. També han formalitzat querelles contra altres organitzadors locals de les mobilitzacions contra l’agressió del febrer, que ens ratifiquen en aquesta idea. Acceptant les querelles, els jutges de Guadalajara, amb la seva actitud, estan donant ales als feixistes, equiparant els agressors amb els agredits. Som nosaltres els que estem patint les agressions feixistes.Mentre els nostres drets democràtics més bàsics estan en perill per l’acció d’aquestes bandes feixistes (llibertat d’expressió, llibertat d’associació, de manifestació...), estem patint una campanya de criminalització de la joventut. Als mitjans de comunicació les agressions feixistes són silenciades, hi ha un bombardeig de notícies que miren de demostrar que la joventut, en general, és violenta. Com no hi ha d’haver violència si vivim en un sistema social, el capitalisme, marcat per guerres imperialistes, neteges ètniques, governs com els de Bush que menteixen sistemàticament, tortures com a Guantánamo o Abu Graib, etc.? Per descomptat que hi ha violència, però som, justament, els joves les víctimes d’aquesta violència, no els seus responsables.Darrera d’aquesta campanya de criminalització de la joventut està justament el paper que hem jugat en l’últim període. Som el sector del moviment obrer que més s’ha mobilitzat i ha lluitat. Amb el futur laboral que ens espera, de sobreexplotació i eventualitat, volen donar-nos una lliçó perquè deixem de lluitar.

 

Per què s’han incrementat les agressions feixistes?

 

L’increment de les agressions feixistes no succeeix al marge de la situació política actual. Després de les eleccions generals del 14 de març, la dreta no ha reconegut la seva derrota. Sembla que pensen que van perdre les eleccions gràcies a un acord entre l’esquerra i Al-Qaeda. Mai reconeixeran que els veritables responsables de les mobilitzacions contra la guerra imperialista de l’Iraq, contra el desastre del Prestige o contra la LOU, van ser ells mateixos amb la seva política reaccionària i el seu menyspreu cap als joves i els treballadors.Des d’aleshores, el PP no ha parat: s’han mobilitzat contra els gais, contra la devolució dels papers robats per Franco a Catalunya després de la guerra civil, per defensar els privilegis de l’Església Catòlica al sistema educatiu, contra els catalans i contra els bascos, mirant d’estendre el nacionalisme espanyolista i d’enfrontar els pobles... i a més a més han donat suport a les proclames colpistes del general Mena i altres comandaments de l’Exèrcit.L’advocat del feixista de Guadalajara mira de presentar l’agressió del seu client com un incident provocat per les pressions de l’”extrema esquerra” que van fer que, una nit, perdés el cap i apunyalés el company. Realment, els únics que “pressionen” per provocar violència és, justament, el PP. És la dreta amb la seva actuació la que està donant ales als grups feixistes. És la dreta la que incentiva l’odi entre nacions, l’odi contra els immigrants, l’odi a la joventut... Els joves no som violents, la dreta i els feixistes, sí.

 

Lluitem contra les agressions feixistes

 

El govern del PSOE no pot mirar cap a un altre costat. Té a les seves mans la possibilitat de desarticular les bandes feixistes. Què espera per fer-ho? En canvi, s’ha sumat a la campanya de criminalització de la joventut. El seu pla d’instal·lar policia a les portes dels instituts així ho demostra recentment. La policia nacional no solucionarà el problema de la droga. Realment, la presència policial només servirà per a reprimir els joves que lluitem als instituts. Un exemple de Guadalajara ho demostra: Dos joves de l’IES Aguas Vivas van ser expulsats 20 dies acusats falsament de fumar marihuana al transport escolar. En canvi, aquest institut està plagat de feixistes i ningú ha bellugat un dit contra ells, començant per la direcció del centre, i continuant amb el nou dispositiu policial.El camí que ens queda és la mobilització i la lluita. Hem de formar comitès antifeixistes a tots els instituts, per animar els altres estudiants i informar els treballadors. Hem iniciat a tot l’Estat una campanya d’explicació i denúncia de les agressions feixistes i per evitar que el company Rubén Fernández sigui condemnat per lluitar contra els feixistes. Els comitès antifeixistes són la millor manera d’organitzar aquesta campanya a tots els instituts, facultats, barris, etc. Units en la lluita i la mobilització podem aïllar socialment a aquests elements, obligar-los a que parin en la seva activitat i, a més a més, pressionar el govern perquè desmantelli aquestes bandes. Som molts més que ells. Ells estan organitzats i per això semblen més forts, realment nosaltres tenim molta més força. Però per això ens hem d’organitzar.El feixisme sempre ha estat un instrument al servei dels sectors més reaccionaris de la societat. El seu únic objectiu és intimidar el moviment obrer i la joventut, desorganitzar-nos i impedir que lluitem. Només la lluita massiva i organitzada d’obrers i estudiants és l’única garantia d’èxit. Hem de defensar els nostres drets democràtics.

 

PROU D’AGRESSIONS FEIXISTES!
PROU D’IMPUNITAT PER ALS FEIXISTES I PER A QUI ELS DÓNA SUPORT!
CAP CÀRREC PER A RUBÉN FERNÁNDEZ I ELS ALTRES DOS ENCAUSATS!
DEFENSEM ELS NOSTRES DEMOCRÀTICS!
AFILIA’T AL SINDICAT D’ESTUDIANTS PER A LLUITAR!

Entra al nostre portal antifeixista: http://www.sindicatodeestudiantes.org/antifascista/

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos