PINTADES I AGRESSIONS FEIXISTES A COMPANYS DEL SINDICAT D'ESTUDIATS I DE LA FUNDACIÓ F. ENGELS A VITÒRIA-GASTEIZ

 

Image

 

 

 

 

La Plataforma antifeixista concentra a 200 persones davant del local que ha sofert les agressions i a la seu de la UGT 

 

 

 

 

Agredits en l'interior de la UGT de Vitòria per dos feixistes


El dijous 14 es va celebrar la concentració en contra de les agressions feixistes enfront del local de la Fundació Frederic Engels i el Sindicat d'Estudiants, que ha sofert sis agressions feixistes en les últimes setmanes.

L'agressió més greu es va produir el dia 12 a l'interior de la UGT, que està davant. Quan s'estaven pegant cartells de la concentració en el mateix carrer, a les 10 del matí, va aparèixer un vehicle quatre per quatre negre, amb vidres foscos, que va aparcar al costat de la porta de la UGT, del que va baixar un feixista que va alertar al guarda de seguretat del sindicat i va córrer cap als companys, va arrencar els cartells i va sortir darrere d'aquests fins a l'interior dels locals de la UGT.

El guarda de seguretat, la fotografia de la qual apareix en els cartells de denúncia, va aconseguir impedir als afiliats l'entrada al sindicat fins que el feixista va estar prop i va donar un primer cop en el carrer a un dels ugetistes aconseguint aquest entrar fins a la Federació del Metall, que està a l'interior del sindicat, on el feixista va continuar l'agressió amb la col·laboració del guarda de seguretat de l'empresa Vinsa, José Viñas Álvarez, que ja ha estat apartat del càrrec.


Increïble actitud dels responsables de la UGT

El més increïble és que els responsables locals del sindicat van expulsar als dos afiliats en aquesta situació, dirigint-se aquests a la cambra de socors i a la
Ertzaintza on van denunciar els fets. Aquests companys, venedors habituals de El Militante, tenen trenta anys d'antiguitat en la UGT. A més d'aquests fets l'Associació de Veïns de la Coronación va patir el trencament del seu vidre blindat en el lloc on havien col·locat un cartell de la concentració.

La concentració va contar amb una assistència de dues-centes persones que formen part de prop de 25 col·lectius, la qual cosa ho considerem un gran èxit, al ser la primera mobilització unitària de resposta a les agressions feixistes que s'organitza en molt temps i a pesar del pont de la Constitució i les dates nadalenques tan pròximes. Van estar presents tots els que van signar el cartell de la plataforma i representants d'associacions de veïns, estudiantils i organitzacions polítiques i juvenils que estan igualment patint aquestes agressions... Cal destacar la presència d'un significatiu nombre de delegats i afiliats de la UGT, que es van unir a la concentració malgrat les incomprensibles pressions de la direcció local del sindicat en sentit contrari.

Al començar l'acte es van denunciar les últimes agressions que havien ocorregut, la més recent aquest mateix dia en el centre d'estudi Koldo
Mitxelena on van aparèixer pintades amb creus gamades, el que demostra l'existència d'una cèl·lula neonazi a Vitòria fortament organitzada.

Connivència de l'Ertzaintza amb els feixistes

L'Ertzaintza, que va desplegar un dispositiu d'antidisturbis al voltant de la concentració, va permetre que el feixista que havia agredit a l'afiliat
ugetista, 24 hores abans en l'interior dels locals de la UGT, passés amb el seu vehicle un quatre per quatre negre de vidres foscos i aparqués a 15 metres de la concentració, la qual cosa era una absoluta provocació.

Es va explicar que per a plantar cara al feixisme és necessari exercir accions col·lectives, enfortint la plataforma, creant comitès d'autodefensa obrera i preparant per al mes de gener una manifestació on es cridés a participar a la classe treballadora i la joventut.

Al dirigir-nos a l'Ertzaintza i demanar-los que identifiquessin i detinguessin a l'agressor es van girar contra els organitzadors de la manifestació recriminant-nos que si li passava alguna cosa al feixista seria una greu responsabilitat nostra. En definitiva vam poder sentir molt a prop l'absoluta connivència de la policia del PNB amb aquests feixistes, amb els quals van estar xerrant poc després amigablement.
En l'acte es van corejar consignes com: “nazis fora i feixistes fora, vosaltres feixistes sou els terroristes, el ric assenyala, el nazi apunyala, contra el feixisme unitat, fora feixistes de la ciutat, el feixisme avança si no es combat, langile erakundeen defentsan (defensar les organitzacions obreres) i hemen gaude langileen alde, (aquí estem, som obrers)". Es van llegir els comunicats en
euskera i castellà de la plataforma antifeixista i es va explicar que ja havíem assolit un primer èxit al ser apartat el guarda de seguretat de la seu de la UGT i que era un motiu d'alegria sobretot per als ugetistas, fent una crida a totes les organitzacions a unir-nos. Es va acabar l'acte denunciant a la Conselleria d'interior del govern basc i exigint-li que desarticuli les bandes feixistes.

Envia una resolució de protesta al Govern Basc i a Alfredo Pérez
Rubalcaba, Ministre d'Interior: http://www.elmilitante.org/index.asp?id=muestra&id_art=3217
Modificat el ( dissabte, 16 desembre de 2006 )

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos