Solidaritat amb els companys del SEPC 
escrit per Sindicat d'Estudiants   
diumenge, 10 desembre de 2006
En la recent campanya electoral al claustre, els feixistes de la Universitat, que estan crescuts després de l'agressió contra un estudiant al març, i que fins i tot s'han pogut presentar a les eleccions baix l’hipòcrita nom de Estudiantes por la Libertad, han estat provocant contínuament a les associacions progressistes, i especialment al SEPC.

El dimecres 29, últim dia de la campanya, un grapat de fatxes va provocar contínuament als que estaven en les taules electorals d'Història, membres de candidatures d'esquerres, i fins i tot van provocar un enfrontament amb companys del SEPC. El dia següent es veuria que tot es tractava d'una estratègia per criminalitzar als companys, presentant-se com a víctimes, i d'augmentar el seu grau d'impunitat a la Universitat. Dos policies, sense cap permís del rectorat, van entrar a l'edifici de Ciències Socials, on se celebraven les eleccions, i acompanyats de dos dels feixistes, van identificar a varis companys del SEPC (denunciats per "desordres públics", “coacció” i altres càrrecs), amb la pretensió de detenir-los, però l'escàndol d'entrar al recinte universitari sense autorització legal, davant unes 70 persones atònites i indignades, va impedir la seua intenció. Tres membres del SEPC van ser citats per al dia següent, quan al parèixer van ser detinguts i vexats (obligats a despullar-se i a fer flexions). Posteriorment, serien alliberats amb càrrecs.
Modificat el ( dissabte, 16 desembre de 2006 )

JA ESTÀ BÉ D’IMPUNITAT AMB ELS FEIXISTES!
FORA LA POLICIA DE LA UNIVERSITAT!


Des d'ací donem la nostra solidaritat als companys encausats i a la seua organització. Considerem que aquest atac no és només a unes persones o una associació, és a tot el col•lectiu universitari. És molt greu que uns policies puguen entrar a la Universitat, acompanyats dels seus gossos fatxes, per a identificar i detenir. És igualment greu que els feixistes tinguen associacions legalitzades, que puguen impunement provocar, agredir i fer ostentació dels seus símbols nazis, coaccionant la comunitat universitària.

Denunciem la connivència d'aquests elements amb sectors de la policia i de la pròpia Administració autonòmica. La Levantina de Seguridad, propietat del feixista José Luis Roberto, d'España 2000, té contractes firmats amb la Generalitat per valor de 6 milions d'euros. No hi ha cap encausat pels assalts a la Llibreria Tres i Quatre i a locals d'esquerres per tot el País Valencià, per les pintades aparegudes a la llibreria universitària, o per les diferents agressions patides per joves, immigrants i gent d'esquerres. Què ha fet la policia per a castigar l'agressió a un claustral universitari en març? Per què no s'ha fet res amb els agressors, dels que es coneixen nom i cognoms? Quina diferència de tracte amb aquests elements i amb els companys!

També denunciem la passivitat del rectorat. On està la denúncia d’aquesta violació del recinte universitari, per part d’agents policials? Com pot haver associacions feixistes que es presenten al claustre?

Tot això està emmarcat en un context general d'augment de les agressions d'extrema dreta. Atacs a locals d'Izquierda Unida, PSOE, el Bloc, grups independentistes, casals Jaume I i Populars i associacions culturals, amenaces, agressions... van cada vegada a més. Acaba de ser atacada la seu de l'associació cultural Estrella Roja de Madrid, i en Vitoria-Gasteiz, després de les amenaces continues contra el local del Sindicato de Estudiantes-Ikasle Sindikatua i de la Federiko Engels Fundazioa (Fundació Frederic Engels), s'ha format la Plataforma Antifascista (amb 14 grups, entre ells 6 sindicats, el Gaztetxe o Centre Juvenil i la Plataforma 18/98), que convoca una mobilització per al 14 de desembre. La política ultrarreaccionària del PP, que clama contra l'ateisme, la desintegració d'Espanya, i la rendició davant ETA, anima els feixistes, que només tradueixen en fets les paraules d'altres.

I, en última instància, el responsable d'aquests elements és un sistema en descomposició, el capitalista, que s'intenta defensar espentant l'escòria nazi contra els que lluitem contra ell.


Què fer contra les agressions feixistes?

1er. Informar a tota la comunitat universitària. Tot el món ha de saber què ha passat, i solidaritzar-se amb els companys encausats. En aquest sentit, proposem que signes en el seu suport i que tu mateix participes a la recollida de signatures, que entregarem als afectats. Cap agressió sense resposta!

2on. Cal la unitat de totes les associacions progressistes de la Universitat, tant d'estudiants com de treballadors (professors i PAS), per a donar una resposta. Fem una crida a totes elles, i en primer lloc a la SEPC, com a primera organització agredida, a respondre ràpidament, coordinant-nos per a preparar la lluita. No hi ha d'haver cap sectarisme, les diferències entre associacions són legitimes, però qualsevol estudiant (o treballador) que s'organitze o es preocupe per canviar les coses està amenaçat, tenim el mateix enemic!

3er. La nostra força és la massivitat. Som desenes de milers, i ells són un grapat! Hem d'utilitzar aquesta força com el 30 de març, quan ens manifestàrem 4.000 universitaris a Tarongers. Hem de mobilitzar-nos, exigir mesures efectives al rectorat, al Govern i a la Delegació de Govern, i aïllar-los. Però, en primer lloc, cal una assemblea (com la de 200 persones en març contra l’agressió a un claustral de CC. Socials), on cada company, cada associació, puga donar la seua opinió, i entre tots decidir què fer. Si no és possible abans de gener, hem de concretar aquesta assemblea a la tornada de les vacances.

4rt. No ens podem quedar aïllats a la Universitat. El problema va més enllà. Hem de denunciar aquests fets a tota València, contactar amb tot tipus de col•lectius i associacions d'esquerres, que en gran part han patit agressions.

5qué. Cal organitzar un Comité Antifeixista, obert a qualsevol estudiant o treballador, i que siga ratificat a l'assemblea, per a participar en tota aquesta feina.

6xt. Pensem que hi ha que exigir:

A la Delegació de Govern: Que s'investigue públicament les connexions entre elements feixistes i agents de la policia, i les humiliacions a la comissaria, el divendres 1.

Al Govern del PP: Investigació pública de les connexions d'España 2000 amb l'Administració. Anul•lació dels contractes amb la Levantina, fora aquests matons dels centres públics!

Al rectorat: Prohibició d'Estudiantes por la Libertad. Expulsió dels feixistes implicats a actes violents, a la Universitat. Denúncia immediata de l'entrada policial del dijous 29.

Ja està bé d’impunitat amb els feixistes!

20 anys defensant als fills dels treballadors
20 anys defensant la revolució

www.sindicatodeestudiantes.org (en castellà). www.sindicatdestudiants.org (en català)

Telf.: 96-360 02 19 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Aquesta adreç¡ de correu electrò®©£a està °rotegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos